www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (11 jaar en 141 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

CA Technologies voorspelt top 7 tech-trends voor 2011

Bedrijven maken de belofte van de cloud waar; beveiliging ontwikkelt zich van rem tot stimulans voor de cloud

Utrecht, 16 december 2010 - Beveiliging wordt nog altijd gezien als de grootste rem op de invoering van cloud computing. Organisaties hebben er te weinig vertrouwen in dat zij of hun cloudprovider de gegevens en het gebruik van de cloud afdoende kunnen beveiligen. Waarschijnlijk zal deze perceptie komend jaar echter veranderen, doordat sterkere, meer geavanceerde beveiligingsmogelijkheden als cloud service worden aangeboden door organisaties die zijn gespecialiseerd in beveiliging. CA Technologies (NASDAQ: CA) heeft de technologievoorspellingen voor 2011 afgegeven. Een groot deel daarvan ziet 2011 als het jaar waarin bedrijven van elke omvang de belofte van de cloud zullen waarmaken.

Elke 15 jaar vindt er een grote omslag in technologie plaats, wanneer een krachtige reeks technologische bouwstenen stuit op een onweerstaanbare reeks zakelijke behoeften. Na het mainframe in het midden van de jaren zestig, de microprocessor in de vroege jaren tachtig en het begin van het internettijdperk in 1995, zijn we nu beland bij het omslagpunt van cloud computing.

“In 2010 werd er veel gepraat over de cloud, maar 2011 is het jaar van de cloud-actie,” aldus dr. Ajei Gopal, executive vice-president van de Technology and Development Group bij CA Technologies. “Cloud computing verandert de manier waarop bedrijven werken en de manier waarop IT functioneert. IT vervult niet langer een rol op de achtergrond, maar is een belangrijke bouwsteen van de bedrijfsvoering, die vorm geeft aan elk aspect van de activiteiten. CA Technologies verwacht dat de belangrijkste tech-trends voor 2011 gezamenlijk een nieuw IT-tijdperk zullen inluiden: de 'consumentisering' van de IT. Daarnaast zal een van de belangrijkste remmende factoren bij de invoering van de cloud, de beveiliging, tot het verleden behoren nu mogelijkheden voor Identity and Access Management zoals geavanceerde authenticatie en preventie van fraude, single sign-on en identiteitscontrole worden aangeboden als cloud service.”

CA Technologies voorspelt dat dit de belangrijkste tech-trends zullen worden in 2011:

1. De cloud aan de macht.
Cloud computing is geen incrementele vooruitgang, maar een ingrijpende verandering van de IT-wereld en de manier waarop technologie de bedrijfsvoering zal transformeren. In 2010 was cloud computing het gesprek van de dag. In 2011 wordt de daad bij het woord gevoegd en zal cloud computing bepalend worden voor de manier waarop organisaties werken - of het nu gaat om een openbare, private of hybride cloud. Organisaties zullen haalbare en praktische toepassingen ontdekken die de nodige flexibiliteit en snelheid opleveren om beter in te spelen op de snel veranderende behoeften van hun bedrijf. Dienstverleners zullen het bedrijfsleven de weg wijzen, want van de daar geleerde lessen kan de IT-professional profiteren.

Daarnaast zal de rol van technologie binnen de onderneming verschuiven naarmate cloud computing meer ingeburgerd raakt. IT wordt een belangrijke zakelijke factor en zal essentieel zijn voor het functioneren van het hele bedrijf, van operations en sales tot branding. De nieuwe rol van de CIO wordt het strategisch beheren van een IT-keten door naar behoefte middelen in te schakelen. Deze middelen lopen uiteen van complete applicaties tot cloudgebaseerde verwerkingscapaciteit en dataopslag op grote schaal. De rol van de IT-afdeling zal steeds minder gericht zijn op het praktisch beheer van technologie en meer op het onderling afstemmen van business- en IT-governance. Tegelijkertijd ligt het voor de hand dat niet-technische directeuren en managers zich meer zullen gaan bemoeien met technologie.

2. ‘Consumerization’ van IT… “naar de cloud”
De vloedgolf van consumententechnologie overspoelt de onderneming. Bedrijven willen direct kunnen beschikken over snelle, goede, veilige en flexibele technologie. En dankzij de cloud, virtualisatie en mobiele apparatuur is dat ook mogelijk. De IT-professional zal snel moeten zorgen voor de nodige infrastructuur en diensten waar de gebruikers in toenemende mate om vragen.

3. Door Identity and Access Management als cloud service zal de perceptie van beveiliging verschuiven van een rem naar een stimulans voor de cloud.
Organisaties zullen anders aankijken tegen cloudbeveiliging naarmate sterkere, meer geavanceerde beveiligingsmogelijkheden als cloud service worden aangeboden door organisaties die zijn gespecialiseerd in beveiliging. Deze specialisatie maakt een beveiligingsniveau mogelijk dat de meeste organisaties zelf niet kunnen halen. Daardoor neemt het vertrouwen in de beveiliging toe en zal dit juist bijdragen aan de invoering van de cloud. Zo worden mogelijkheden voor Identity and Access Management als geavanceerde authenticatie en preventie van fraude, single sign-on en identiteitscontrole aangeboden als cloud service. Daardoor zijn ze eenvoudiger toe te passen, te implementeren en te beheren voor groeiende en zeer grote ondernemingen. Gebruikers kunnen er bovendien op vertrouwen dat zij kunnen uitmaken wie toegang heeft tot wat.

4. Mainframe wordt onderdeel van cloudstrategieën
Met hun bewezen veiligheid, betrouwbaarheid en verwerkingskracht zullen mainframes een rol gaan spelen bij cloud computing-initiatieven. Gezien de hybride architectuur van de nieuwe zEnterprise-hardware van IBM, en de behoefte van bedrijven om de verzuiling van het beheer op te heffen en de beschikbaarheid van services te verbeteren, zullen we de grenzen tussen het gebruik van mainframes en gedistribueerde platforms aan de applicatiezijde zien vervagen.

5. Slimme apparaten zullen notebooks verdringen
De “consumerization” van IT houdt ook in dat slimme mobiele apparaten, zoals tablets en iPads, de notebook zullen verdringen als het favoriete apparaat voor werknemers. Hoewel veel bedrijven hebben geprobeerd het gebruik van deze apparaten tegen te houden, bleek de vraag van gebruikers onweerstaanbaar. Het gevolg is dat technologie en diensten op een andere manier zullen worden aangeboden en dat de IT’er met veel nieuwe uitdagingen zal worden geconfronteerd, met name bij de beveiliging en authenticatie.

6. Automatisering is het geheime wapen.
De meeste CIO's werken nog met een budget dat gelijk blijft of zelfs daalt. De inzet van virtualisatie vergt echter meer vaardigheden, meer mensen, snellere cyclustijden en minder fouten om 'virtual stall' te overwinnen en succesvol te zijn. Automatisering is de enige manier om dit conflict op te lossen, de virtualisatie te versnellen en een efficiënt, kosteneffectief, dynamisch datacenter te bouwen. Het is ook van essentieel belang voor cloud computing. De belangstelling voor automatisering van de virtuele infrastructuur en de virtuele dienstverlening zal daarom blijven groeien - en resultaten afwerpen - in 2011. Het zou wel eens een belangrijker IT-thema kunnen worden dan virtualisatie zelf.

7. Gevaar van interne bedreigingen neemt sterk toe.
De insider wordt de volgende aanvalsvector waar bedrijven rekening mee moeten houden. De insider vormt een directe lijn naar waardevolle en lucratieve bedrijfsgegevens van hoge kwaliteit. Naarmate de beveiliging van bedrijven beter en geavanceerder wordt, wordt “social engineering” van een insider eenvoudiger dan het voortdurend ontwikkelen van nieuwe malware. Nu steeds meer bedrijven sociale netwerksites openen en de mobiliteit van hun werknemers verhogen, neemt het aantal punten waarlangs vertrouwelijke informatie kan wegglippen toe. Organisaties zullen gebruik gaan maken van gedragsanalyse om bedreigingen van binnenuit te voorspellen.

Over CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com.

Volg CA Technologies op Twitter: www.twitter.com/cainc en www.twitter.com/ca_benelux
Laatste van CA Technologies  
CA Technologies benoemt Kees van Bekkum tot nieuwe Country Manager Nederland

CA Technologies voorspelt top 7 tech-trends voor 2011

BT bespaart ruim € 20 miljoen dankzij vereenvoudigde Sign-On via CA Identity and Access Management
Geplaatst:
Verstreken tijd: 11 jaar en 141 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
CA Technologie.. contact  

Logo CA Technologies

  +31 30 6048345
  www.ca.com
CA Technologie.. sociaal  


CA Technologie.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.com