www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (11 jaar en 140 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Overtoom versterkt internationale supply chain met Manhattan Associates

Leverancier van kantoor-, magazijn- en werkplaatsartikelen optimaliseert internationale distributie met WMOS-oplossing

Nieuwegein – 15 december, 2010 – Overtoom, onderdeel van de internationale Manutan Groep en leverancier van kantoor-, magazijn- en werkplaatsartikelen, heeft Manhattan Associates’ WMOS-oplossing gekozen ter optimalisatie van de nationale en internationale distributieactiviteiten. Manhattan’s Warehouse Management Solution voor Open Systems wordt momenteel geïmplementeerd in het distributiecentrum van Overtoom in Den Dolder (35.000 vierkante meter), een Centraal-Europees distributiecentrum van waaruit de Nederlandse markt en de internationale zusters bediend worden.

Om de nationale en internationale distributieactiviteiten te optimaliseren, hebben Overtoom en moedermaatschappij Manutan in 2007 gezamenlijk een nieuwe warehouse management-oplossing gezocht. Na een uitgebreide selectieprocedure is gekozen voor implementatie van het WMOS-systeem van Manhattan Associates in de distributiecentra in Frankrijk en Nederland. Het systeem is allereerst in het distributiecentrum van Manutan in in Frankrijk uitgerold en wordt inmiddels zeer succesvol ingezet. Een op het Franse design gebaseerde oplossing wordt momenteel in Den Dolder uitgerold, aangevuld met lokaal benodigde functionaliteit om Overtoom’s activiteiten in Nederland te ondersteunen.

Overtoom en Manutan hebben onder andere voor de oplossing van Manhattan gekozen vanwege de hoge gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Bovendien ondersteunt het systeem de specifieke distributiestructuur binnen de DC’s optimaal. Overtoom functioneert als one-stop-shop leverancier en tracht zoveel mogelijk leveringen gelijktijdig en binnen 24 uur te bezorgen. Manhattan’s WMOS maakt het mogelijk om orders uit verschillende verkoopkanalen op een slimme en efficiënte manier te combineren en het transport hier optimaal op aan te laten sluiten.

Onze bestaande WMS-oplossing heeft zijn functionele capaciteit bereikt en is een obstakel voor ons toekomstige succes en het optimaal bedienen van onze klanten”, zegt Jan Piet van Dijk, Director Operations bij Overtoom. “We hebben eerst gekeken naar de implementatie van een nieuw ERP-systeem, maar dit bood te weinig functionaliteit en flexibiliteit. We zijn daarom voor een ‘best-of-breed’-oplossing gegaan, die ons krachtige functies biedt die we direct kunnen implementeren. Ook biedt het ons belangrijke oplossingen, zoals Labour Management, wat we in de toekomst zeer waarschijnlijk gaan inzetten.”

“Wij zijn erg verheugd dat Overtoom voor ons kiest om de multichannel-strategie verder te versterken. Het is heel mooi om een nieuwe grote en bekende naam aan onze snel-groeiende lijst van Nederlandse klanten te mogen toevoegen”, zegt Pieter van den Broecke, Managing Director Centraal-Europa bij Manhattan Associates. “De overstap naar een multichannel-distributieketen vormt een interessante uitdaging. We kijken ernaar uit Overtoom te ondersteunen in het behalen van de korte en lange termijn doelstellingen."

Ontvang up-to-date product, klant- en partnernieuws direct van Manhattan Associates op Twitter en Facebook. Ga naar www.twitter.com/ManhAssocNews om het laatste nieuws te volgen en word lid van de Manhattan Associates Facebook-groep op http://www.facebook.com/ManhattanAssociates.

BERICHT VOOR  DE REDACTIE

Over Overtoom

Overtoom is ruim 60 jaar de snelle leverancier van artikelen voor kantoor, magazijn en werkplaats. Overtoom is de grootste Business-to-Business direct mail-organisatie in de Benelux en biedt meer dan 50.000 oplossingen aan via algemene en gespecialiseerde catalogi, webshops en e-procurementsystemen. Het kantoor en distributiecentrum zijn centraal gevestigd in Den Dolder. De activiteiten van Overtoom beperken zich niet tot Nederland. Overtoom maakt deel uit van een Europese groep, Manutan International. Manutan International heeft 23 organisaties in 20 landen en er zijn ruim 1700 medewerkers werkzaam. Voor meer informatie ga naar www.overtoom.nl.

Over Manhattan Associates, Inc.

Manhattan Associates levert al ruim 20 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen aan meer dan 1200 organisaties die supply chain-software,
-processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. De supply chain-innovaties van Manhattan omvatten: Manhattan SCOPE™, een portfolio van software-oplossingen en technologie die organisaties helpt hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren en Manhattan SCALE™, een portfolio van distributie- en transportmanagement-oplossingen die gebouwd zijn op de Microsoft.NET-technologie. Meer informatie is te vinden op www.manh.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u kijken op
http://bit.ly/gqXBnN of contact opnemen met Sander van Buuren van LEWIS PR:
Tel: +31 (0) 40 235 4600
Fax: +31 (0) 40 235 4601
E-mail: sandervb@lewispr.com
www.lewispr.com

Voor meer informatie over Manhattan Associates kunt u contact opnemen met Elena Olfs van Manhattan Associates:
Tel: +31 (0) 30 214 3049
E-mail: eolfs@manh.com

Laatste van Manhattan Associates  
Drie goede voornemens van retailers voor 2017

Lessen die retailers kunnen halen uit Sinterklaas en Kerstmis

ID Logistics zet in op groei marktaandeel in nieuwe sectoren met Manhattan WMS
Geplaatst:
Verstreken tijd: 11 jaar en 140 dagen
Manhattan Asso.. contact  

Logo Manhattan Associates

  +31 (0)30 214 3000
  info@manh.com
  www.manh.nl
Manhattan Asso.. sociaal  


Manhattan Asso.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com