Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2515 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (10 jaar en 106 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Archetype Agency BV

Polycom brengt videoapplicatie voor Samsung-tablets

Innovatieve Unified Communications-applicaties voor op Android gebaseerde Galaxy Tab leggen de lat hoger op het gebied van prestaties en interoperabiliteit van mobiele videocommunicatie

Amsterdam – 23 november 2010 – Samsung Electronics Co., Ltd. (KSE: 005930.KS), wereldwijd leider op het gebied van digitale convergentie-technologieën, en Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), wereldwijd leider op het gebied van Unified Communications (UC), hebben vandaag aangekondigd dat ze een overeenkomst hebben gesloten om UC-oplossingen aan te bieden voor mobiele platforms. In de overeenkomst staat dat Polycom op standaarden gebaseerde videoapplicaties gaat ontwikkelen die geïntegreerd en gedistribueerd zullen worden op de op Android gebaseerde Samsung Galaxy Tab.

“De unieke strategie van Polycom bestaat uit het leveren van innovatieve UC-oplossingen voor de mobiele platforms van partners,” aldus Sudhakar Ramakrishna, General Manager van UC-producten en Chief Development Officer van Polycom. “In tegenstelling tot andere mobiele videoapplicaties geloven wij dat de Polycom-applicatie een netwerkeffect zal hebben voor gebruikers en bedrijven doordat de Samsung GALAXY Tabs verbinding met elkaar kunnen maken en tevens aan andere op standaarden gebaseerde telepresence- en videoconferencingsystemen en applicaties gekoppeld kunnen worden.”

De unieke benadering van Polycom maakt het voor consumenten en zakelijke gebruikers mogelijk om mobiele (3G en 4G) toegang te krijgen tot UC-applicaties. De Polycom-oplossingen omvatten functierijke mobiele clients die zijn samengevoegd met de op standaarden gebaseerde en interoperabele netwerkoplossingen, en stellen gebruikers in staat om deel te nemen aan zowel point-to-point als groepsgesprekken in uitstekende HD-kwaliteit en -functionaliteit. De infrastructuur van Polycoms UC Intelligent Core is ideaal voor netwerken van serviceproviders om de levering van Cloud-based UC mogelijk te maken voor consumenten en bedrijven. Deze brede portfolio van oplossingen, dat volledig is geïntegreerd in mobiele, enterprise-based room, en desktopsystemen, staat in schril contrast met concurrerende point-offerings met beperkte interoperabiliteit en stimuleert Polycoms strategie om te innoveren binnen een op standaarden gebaseerde interoperabele structuur.

“Videocommunicatie is een belangrijke UC-applicatie binnen mobiele platforms, en de combinatie van hoge kwaliteit en open interoperabiliteit is essentieel voor de klant,” aldus Dr. Hosoo Lee, vice voorzitter van de raad van bestuur en hoofd van het Samsung Media Solution Center. “We gaan met Polycom in zee vanwege haar uitstekende kwaliteit inzake HD-video en -spraak om samen tot de beste op standaarden gebaseerde videocommunicatie te komen voor een breed scala aan UC-applicaties en -apparaten, waaronder de nieuwe Samsung Galaxy tablets en Samsung smartphones.”

De markt voor mobiele apparaten groeit snel, met tablets als absolute topper. Onderzoeksbedrijf IDC verwacht dat het aantal verschepingen van tablets zal groeien van 7,6 miljoen stuks in 2010 tot meer dan 46 miljoen stuks in 2014 wat duidt op een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 57,4 procent1. Er worden nu jaarlijks een miljard smartphones verscheept, wat groter is dan het complete aanbod van geïnstalleerde systemen op de pc2.

Om de leiderspositie van Polycom op het gebied van videocommunicatie en UC-oplossingen optimaal te benutten, zorgt de applicatie - die bestemd is voor Samsung-apparaten - voor low-latency, videocommunicatie in hoge resolutie en netwerkveerkracht. Adresboek- en chatopties worden samengevoegd zodat gebruikers van mobiele Samsungapparaten elkaar snel kunnen vinden en verbinding met elkaar kunnen maken. Het Polycoms H.264 Scalable Video Coding (SVC)-initiatief, eveneens aangekondigd door Andy Miller vorige week, is een belangrijk onderdeel van Polycoms strategie voor mobiele videocommunicatie.

“De aankondiging van vandaag hangt samen met de strategie van Polycom om UC op meerdere apparaten te installeren zodat klanten optimaal gebruik kunnen maken van UC-applicaties, ongeacht de locatie en zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit of functionaliteit,” aldus Ramakrishna. “De overeenkomst met Samsung zal worden aangevuld met soortgelijke initiatieven van Polycom om optimaal gebruik te maken van onze toonaangevende UC-technologie en knowhow op het gebied van mobiele apparaten en Cloud-based serviceplatforms.”

Over Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung Electronics Co., Ltd. is wereldwijd toonaangevend op het gebied van halfgeleiding, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentie-technologieën met een geconsolideerde omzet van 116,8 miljard Amerikaanse dollar in 2009. Het bedrijf heeft ongeveer 188.000 mensen in dienst over 185 kantoren in 65 landen. Er zijn acht van elkaar losstaande business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics staat bekend als een van de meest snelgroeiende merken ter wereld en is de belangrijkste producent van digitale tv’s, geheugenchips, mobiele telefoons en TFT-LCD-schermen. Ga naar www.samsung.com voor meer informatie.

Over Samsung Media Solutions Center (MSC)
Het Media Solution Center (MSC) is opgericht in juni 2008 en dient als kanaal om content en diensten aan alle apparaten van Samsung Electronics te leveren, waardoor de mogelijkheden van de apparaten maximaal benut worden. De aandacht van de consument gaat niet meer uit naar hardwaretechnologie en prestaties, maar naar de toegevoegde waarde van content en diensten die geoptimaliseerd zijn voor het apparaat. Om een antwoord te vinden op deze dynamische marktomgeving stimuleert het Media Solution Center de democratisering van de content en het service-ecosysteem. Samsung benadrukt dat het gespecialiseerd is in gedifferentieerde content, open platforms en het ontwerpen van content voor diverse servicekanalen.

Over Polycom
Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) is wereldmarktleider in unified communications met vooraanstaande op standaarden gebaseerde oplossingen voor telepresence, video, spraak en infrastructuur. Polycom stelt mensen en bedrijven in staat om vanuit iedere willekeurige locatie wereldwijd op een intelligente manier samen te werken. Ga naar www.polycom.com voor meer informatie en volg ons via Twitter, Facebook, and LinkedIn.

Dit persbericht bevat uitspraken met betrekking tot de toekomst onder de bepalingen van de “veilige haven” (safe harbour) van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act uit 1995 die betrekking heeft op toekomstige gevallen en een toekomstige vraag naar onze producten, waaronder uitspraken over Polycoms videoapplicatie die uiteindelijk leiden tot een netwerkeffect voor gebruikers en bedrijven. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn afhankelijk van risico’s en onzekere factoren die ertoe kunnen leiden dat actuele resultaten wezenlijk kunnen verschillen, zoals de impact van de concurrentie op de productverkoop van Polycom en voor de klanten en partners van Polycom, de impact van de toegenomen concurrentie vanwege stabilisatie in de bedrijfstak van Polycom of concurrentie van bedrijven die groter zijn of grotere resources hebben dan wij, potentiële schommelingen van de resultaten en van de toekomstige groeipercentages, risico’s die samenhangen met de algemene economische omstandigheden en externe marktfactoren, de marktacceptatie van de producten van Polycom en een wisselende marktvraag, zoals de vraag naar verschillende technologieën of product- en dienstaanbod, en mogelijke vertragingen in de ontwikkeling, beschikbaarheid en verzending van nieuwe producten en dienstaanbod. Veel van deze risico’s en onzekere factoren komen aan bod in Polycoms Kwartaalrapport op Formulier 10-Q over het kwartaal dat op 30 september 2010 afloopt, en in andere rapporten die Polycom aan de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft overhandigd. Polycom verwerpt elk voornemen of verplichting om deze uitspraken met betrekking tot de toekomst bij te werken.

1 – Bron: IDC Worldwide and U.S. Media Tablet 2010 2014 Forecast, mei 2010
2 – Bron: IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, 7 september 2010

OPMERKING: De productplannen, specificaties en beschrijvingen hierin worden alleen ter informatie aangeboden en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd; ze bieden geen enkele garantie, expliciet noch impliciet.
© 2010 Polycom, Inc. Alle rechten voorbehouden. POLYCOM®, het “Triangles”-logo van Polycom en de productnamen en -merken van Polycom zijn handelsmerken en/of servicemerken van Polycom, Inc. en zijn geregistreerd en/of zijn merken die onder het Amerikaans recht of onder het recht van diverse andere landen vallen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende merkhouders.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:
Polycom
Jan Paul Heijmans
Tel: +31 (0)20 581 49 21
janpaul.heijmans@polycom.com

Creative Strategies NV
Elke De Ridder
Tel: +32 (0)2 267 41 60
ederidder@creative-strategies.eu.com
Laatste van Polycom BV  
Plantronics neemt Polycom over voor 2 miljard dollar

Polycom lanceert nieuwe cloud-dienst waarmee klanten de technologie in hun vergaderruimte kunnen meten en beheren

Polycom kondigt nieuwe mogelijkheden aan met partners Microsoft, AWS, BlueJeans en Zoom
Geplaatst:
Verstreken tijd: 10 jaar en 106 dagen
PR contact  

Logo Archetype Agency BV
Polycom BV contact  

Logo Polycom BV

  +31 (0) 20 5814900
  www.polycom.nl
Polycom BV sociaal  


Polycom BV tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo MicroFix
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Sortlist
Logo Fullstaq B.V.
Logo umlaut
Logo Sam Media
Logo Alleeninkt.nl
Logo Tesorion
Logo Marco Bouman
Logo Viqtor Davis
Logo Bitcare
Logo TechSoup Nederland
Logo Ossewold.net
Logo NewChannel
Logo PQR B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Alleeninkt.nl
Logo Northwave
Logo Spryng
Logo Boys with Brains
Logo PayIBAN BV
Logo PayIBAN BV
Logo Techone B.V.
Logo Humanwave B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Zyxel
Logo PA Consulting
Logo Infoblox
Logo Sitecore
Logo Lightspeed
Logo Techleap.nl
Logo Uniserver
Logo Cisco
Logo Enrise BV
Logo Pure Storage
Logo Pegamento
Logo Thinkwise
Logo Visma | Raet
Logo Descartes
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90543 persberichten
- 5912 bedrijfsprofielen
- 59 PR-bureauprofielen
- 9830 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl