Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (11 jaar en 83 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LVTPR

Digital home wordt realiteit met devolo

Kortrijk, 20 oktober 2010 – De wereld van de technologie staat niet stil: de laatste jaren konden we kennismaken met de voordelen van allerhande nieuwe technologieën zoals draadloos internet, Internet televisie en NAS- systemen (Network Attached Storage). Het gebruik van een netwerk speelt in steeds meer huisgezinnen een centrale rol.

Onderzoekbureaus zoals Gfk stellen vast dat veel consumenten de stap zetten naar degelijke, gemakkelijk te installeren thuisnetwerken om hun multimediawensen in te lossen. Ingaand op die trend, onthult devolo enkele nieuwe producten die je thuisnetwerk kunnen vervolledigen. De dLAN 85 HSmini vervangt sinds september de dLAN Highspeed Ethernet II. Met de dLAN 200 AV Wireless N levert devolo een upgrade van dLAN 200 AV Wireless G, en de gloednieuwe software dLAN Cockpit zorgt ervoor dat al deze adapters in een handomdraai geïnstalleerd kunnen worden. Tot slot pakt devolo uit met een nieuwe productcategorie: de Vianect AIR TV, een unieke netwerk streaming oplossing op basis van draadloze USB.

dLAN 85 HSmini
De nieuwe dLAN 85 HSmini is klein, snel en betrouwbaar. Dankzij de eenvoudige Plug&Play-installatie verbind je alle netwerkapparaten, van computers tot spelconsoles, met elkaar en met het Internet. De dLAN 85 HSmini haalt een maximale gegevensoverdracht van 85 Mbps en is daarmee de ideale oplossing voor het uitbouwen van een thuisnetwerk waarmee je je bestanden kan delen en je muziek kan streamen. Deze dLAN 85 HSmini vervangt de dLAN Highspeed Ethernet II en is compatibel met andere HomePlug 1.0-adapters van devolo (compatibel met de 85Mbps-adapters en neerwaarts compatibel met de 14 Mbps-adapters).

De devolo dLAN 85 Hsmini is nu verkrijgbaar in de winkel en heeft een adviesprijs van 44,90 EUR. De starter kit met twee adapters (79,90 EUR) en de network kit die drie adapters telt (109,90 EUR), zijn eveneens beschikbaar.

dLAN 200 AV Wireless N
Wie een optimale netwerkconnectiviteit wil om alle laptops, smartphones en spelconsoles in huis met elkaar te verbinden, kiest voor de devolo dLAN 200 AV Wireless N. Deze dLAN 200 AV Wireless N combineert drie verschillende netwerkprotocollen in één apparaat. Dankzij zijn WLAN 802.11n-standaard haalt de netwerkadapter bij draadloze verbindingen snelheden tot 300 Mbps. Voor de andere verbindingsmogelijkheden (dLAN) haalt het apparaat een dataoverdracht van zo’n 200 Mbps. Met deze hoge snelheden kan de dLAN 200 AV Wireless N HD-video streamen over het netwerk zonder dat daarbij ingeboet wordt op de beeld- of geluidskwaliteit.

Omdat deze netwerkadapter een 3-in-1-oplossing is, kan hij elk stopcontact omtoveren tot een WLAN-accesspoint. Dankzij de dubbele antenne gebaseerd op MIMO- technologie (Multiple Input - Multiple Output technologie) maakt hij komaf met verbindingsproblemen door slechte ontvangst. Via de ingebouwde switch kan je tot drie apparaten in LAN aansluiten. De adapter kan via het elektriciteitsnet afstanden tot 300 meter overbruggen zonder verlies van overdrachtssnelheid. dLAN 200 AV Wireless N is compatibel met alle producten in het dLAN 200 AV-gamma van devolo.

De devolo dLAN 200 AV Wireless N is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 99,90 EUR. Bovendien wordt het apparaat ook aangeboden als starter kit, samen met met de dLAN 200 AVmini voor 149,90 EUR.

dLAN Cockpit
dLAN Cockpit is een softwarepakket dat je helpt je dLAN-thuisnetwerk in een handomdraai te installeren. devolo is de eerste powerlinefabrikant die een dergelijk softwarepakket lanceert.

dLAN Cockpit is een statusmonitor voor het Powerline-netwerk. De grafische interface toont de verbindingssnelheid van alle adapters in het dLAN-netwerk. Hierdoor kan je direct zien hoe snel de dLAN-gegevensoverdracht is tussen b.v. het bureau en de woonkamer.

Daarnaast kan dLAN Cockpit ook gebruikt worden om adapters te configureren en firmware updates uit te voeren. dLAN Cockpit is geschikt voor alle dLAN 200 AV-apparaten en is beschikbaar als gratis download of via de meegeleverde cd. dLAN Cockpit is compatibel met alle huidige besturingssystemen van Microsoft (Windows XP, Vista en 7). Versies voor Mac OS X en Linux volgen begin 2011.

Wie de dLAN Cockpit wil downloaden, surft naar: www.devolo.de/downloads/software/software-dlan-cockpit-v1.exe

Vianect AIR TV
Naast haar klassieke dLAN-productlijn pakt devolo ook uit met een nieuwe productcategorie: Vianect. Dit is een unieke netwerkstreaming-oplossing op basis van draadloze USB-technologie.

“Met de Vianect AIR TV kan je alle multimedia in HD-kwaliteit doorsturen van je PC of Mac naar LCD, LED of plasma-tv. Je bekijkt alle HD- video’s, YouTube clips, vakantiefoto’s en allerhande online content in uitstekende kwaliteit op je HD-scherm”, zo verklaart Tom Demets, sales manager bij devolo Benelux. De Vianect module sluit je aan op je computer via de USB-ingang en de draadloze module verbind je met je LCD, LED of plasma televisie via de HDMI- of VGA-aansluiting.

devolo Vianect AIR TV is nu verkrijgbaar in de winkel en heeft een adviesprijs van 149,90 EUR.

devolo ondersteunt ontwikkeling Smart Grid-oplossing
devolo neemt deel aan het innovatieve EU Smart Grid-project en bevestigt daarmee haar ambitie om verder te investeren in de toekomst van de energie-industrie.

Door de toename van het aantal kleine aanbieders van zon- of windenergie is er een decentralisatie in de energiemarkt ontstaan. Via het Smart Grid-project wil men deze gedecentraliseerde netwerken optimaal benutten en pieken in het energienet vermijden. Met oog op de toekomst hebben zowel particuliere als zakelijke klanten van de energieleveranciers baat bij het ontwikkelen van deze innovatieve technologie.

devolo kan een mooie bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een elektronische communicatie-oplossing dankzij haar expertise in het ontwikkelen van vernieuwende powerline-toepassingen. De uitkomst moet een gemakkelijk te installeren en kostenefficiënte verbinding tussen het verdeelcentrum en de meter bij de consument thuis bieden.

Het Smart Grid project is een initiatief van de Europese Unie in samenwerking met 12 verschillende technologiebedrijven en universiteiten, zoals de gerenommeerde University of Technology van Dresden en het energiebedrijf Vattenfall Europe.

###

Erik Lenaers

MindShake
Buro & Design Center - 3rd Floor
Esplanade du Heysel 1 box 25
B-1020 BRUSSELS
T +32 2 478 18 44
F +32 2 478 34 94
M +32 485 96 00 63
erik@mindshake.biz
Laatste van devolo  
Olympische Spelen 2021: 4 tips om alles perfect online mee te krijgen

Bijna driekwart van de Nederlanders vindt WiFi net zo belangrijk als water en elektriciteit

Het Songfestival 2021: welk land streamt het event het snelst?
Geplaatst:
Verstreken tijd: 11 jaar en 83 dagen
PR contact  

Logo LVTPR
devolo contact  

Logo devolo

  +31 (0)30 65 65 070
  devolo@lvtpr.com
  www.devolo.nl
devolo sociaal  


devolo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl