ContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (11 jaar en 22 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Whizpr

DUO kiest PQR voor VDI project

De Meern, 13 juli 2010 - Dienst Uitvoering Onderwijs (voorheen de Informatie Beheer Groep) heeft op 27 mei jl. de opdracht voor het ontwerpen, leveren en bouwen van de nieuwe werkplek gegund aan PQR, specialist in implementaties van professionele ICT-infrastructuren. Het betreft een overeenkomst voor de looptijd van het VDI project dat in maart 2011 gereed moet zijn.

De nieuwe werkplek is zeer cruciaal voor DUO, aangezien ze nu in Groningen een nieuw hoofdkantoor aan het realiseren zijn dat vast een voorschot neemt op het “nieuwe werken”. Dit houdt in dat er uiteindelijk maar 1450 werkplekken beschikbaar zullen zijn die op elk gewenst moment op elke gewenste plek beschikbaar zijn voor de circa 1900 medewerkers op het hoofdkantoor. DUO heeft een aantal harde criteria gesteld waaraan de omgeving moest voldoen, zoals verlaging van de kosten, verhoging van de functionaliteit, maximale flexibiliteit en een snelle deployment van werkplekfunctionaliteit.

PQR heeft een concept aangeboden op basis van een Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) waarin gebruik gemaakt wordt van een combinatie van VMware servervirtualisatie, VMware View voor desktopvirtualisatie en VMware ThinApp voor applicatievirtualisatie technologie. Daarnaast zijn als hardwarecomponenten HP servers, HDS storage en HP thin cliënts aangeboden. Als managementlaag voor de hele omgeving is Microsoft System Center toegepast. Het concept bestaat uit twee deelomgevingen, ieder op een andere locatie die als één logisch datacenter functioneren waarin volledige redundantie en site failover gerealiseerd is. De totale capaciteit is 150% van het gevraagde, zodat bij uitval van een site nog steeds 1024 werkplekken beschikbaar zijn. Met het project is initieel een investering gemoeid van circa 1,2 miljoen euro. De totaaloplossing is kostentechnisch één van de laagste in zijn soort en in relatie tot een managed fat client werkplek concept open en ook echt dynamisch zonder tussenkomst van vele (menselijke) beheerlagen. Het verlagen van de Total Cost of Ownership was eveneens een belangrijk criterium voor DUO. De uitvoering van het project zal in 3 fasen plaatsvinden. Als eerste zal een Proof of Concept worden uitgevoerd. Daarna een pilot met 200 gebruikers van DUO en uiteindelijk een uitrol naar productie voor 1450 werkplekken. De doelstelling van DUO is om uiteindelijk niet alleen de locatie in Groningen, maar alle locaties in het land aan te sluiten op deze infrastructuur wat nog eens dezelfde hoeveelheid werkplekken betekent.

Projectleider Erwin Buivenga van DUO: “Bij de beoordeling van alle aanbiedingen bleek al snel dat PQR de eisen en wensen van DUO als geen ander heeft begrepen en beschikt over een enorme kennis op het gebied van dynamische en virtuele desktop infrastructuren. De aanbiedingen zijn allen beoordeeld op zowel prijs als kwaliteit en PQR bood de beste kwaliteit voor de gunstigste prijs.”

Sales manager Bas ter Heurne van PQR: “we zijn zeer verheugd met de gunning van dit voor DUO belangrijke project. Vooral de motivatie van DUO om voor PQR te kiezen op basis van de kwaliteit. Dit bevestigt eens te meer dat wij een uitstekende visie en een hoog kennisniveau hebben als het gaat om applicatie- en desktop delivery. Het aantal VDI implementaties in Nederland dat daadwerkelijk operationeel is op dit moment is nog laag. Een groot deel van deze projecten is door PQR uitgevoerd. Vanzelfsprekend waren de VDI referenties eveneens een belangrijke reden voor DUO om voor PQR te kiezen.”

Over PQR
PQR is dé specialist voor professionele ICT-infrastructuren met focus op Server & Storage, Virtualisatie en Applicatiebeschikbaarheid.

Klanten van PQR zijn actief in alle sectoren van de samenleving, zowel profit als non-profit, en zijn te typeren als middelgrote tot grote organisaties waarbij de ICT-voorziening van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering.

PQR bezit de hoogste partnerstatussen bij de belangrijkste vendoren: PQR is onder andere HP GOLD Preferred Partner 2010, VMware Premier Partner en Gold Authorized Consultant Partner, Citrix Platinum Solution Advisor, Microsoft Gold Partner Advanced Infrastructures & Security, RES Platinum Partner, NetApp Platinum Partner en HDS Platinum Partner.

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt ruim 100 medewerkers. In het boekjaar 2008/2009 is een omzet geboekt van € 84,6 miljoen en een nettowinst na belastingen van € 4,2 miljoen.

Meer informatie en beeldmateriaal:
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met PQR, Marcel Bookholt (Marketing & Communicatie), bereikbaar op telefoonnummer 030-6629729 of per e-mail via info@pqr.nl.

PQR B.V.
Rijnzathe 7
3454 PV De Meern
www.PQR.com
Laatste van PQR  
Ministerie van Defensie gunt infrastructuur-aanbesteding aan PQR

PQR introduceert nieuwe dienst ‘Workspace Security as a Service’

Vanboeijen zet grote stap in zorginnovatie met ‘Zorghuis van de Toekomst’ van PQR
Geplaatst:
Verstreken tijd: 11 jaar en 22 dagen
PQR contact  

Logo PQR

  030 662 9729
  www.pqr.com
PQR sociaal  


PQR tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tesorion
Logo iSOC24
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Mavim BV
Logo Dutch IT Cybersecurity Council
Logo Humanwave B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo GrassGreener Europe
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo ChargePoint
Logo Honeypot
Logo Arrow Electronics
Logo Infor
Logo ilionx
Logo Xerox
Logo reichelt elektronik
Logo OutSystems
Logo Moneycomb
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91427 persberichten
- 6006 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10450 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl