www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.comwww.marcommit.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (11 jaar en 147 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

SD Worx realiseerde in 2009 omzetstijging ondanks crisis

~ Organisatie wordt markleider HR-dienstverlening MKB in België ~

SD Worx kende een succesvol 2009. De totale omzet steeg ondanks de economische crisis met 2 procent tot ruim 236 miljoen euro. Over 2009 realiseert SD Worx een winstcijfer van bijna 13,5 miljoen euro. In België is SD Worx met 18 procent marktleider geworden in het MKB-segment. De organisatie was met 35 procent al marktleider bij de grotere ondernemingen. De HR-dienstverlener is op weg om uit te groeien tot de Europese kwaliteitsreferentie voor payroll-diensten met unieke totaaloplossingen.

SD Worx realiseert meer omzet in 2009
De totale opbrengsten vorig jaar bedroegen ruim 236 miljoen euro. Het winstcijfer bedraagt 13,5 miljoen euro, dat is een daling tegenover 2008 toen de winst 30 miljoen euro bedroeg. Deze daling is te wijten aan de lagere rentevoeten en de blijvende investeringen in de dienstverlening en IT binnen de organisatie. Het totaal aantal bedrijfs- en overheidsklanten stijgt van 40.500 in 2008 tot 42.800 in 2009. Dat is een groei van 5 procent. Het aantal loonberekeningen bedroeg in 2009 meer dan 1.164.000.

Jan van den Nieuwenhuijzen, afgevaardigd bestuurder van de SD Worx Groep over de cijfers van 2009: “Uiteraard heeft een zware crisis als deze impact op onze organisatie. Maar dankzij de diversificatie van ons aanbod worden niet alle divisies tegelijkertijd getroffen en kunnen we schokken beter opvangen. We zijn erin geslaagd groei te realiseren en in België met 18 procent marktleider te worden op het gebied van HR-dienstverlening bij MKB-bedrijven. De dalende tewerkstelling kan echter ook in 2010 tot een minder forse omzetgroei voor SD Worx leiden. Maar ondanks deze economische omstandigheden kijken we hoopvol naar de toekomst.”

Hans Joris, algemeen directeur SD Worx België: “We voorzien dat 2010 nog een spannend jaar zal zijn. De economie zal op het einde van het jaar hopelijk terug aantrekken, maar daarom volgt de werkgelegenheid niet onmiddellijk. We verwachten dus een jaar dat vergelijkbaar is met 2009 en we hopen opnieuw een lichte groei te realiseren. We hebben immers nog groeipotentieel in onze vijf businessdivisies. Maar ongetwijfeld zal de kostenfocus aanhouden. De kern van de Belgische strategie is om te komen tot een ‘sustainable & profitable’ groei voor SD Worx en dit door klanten zowel de beste individuele producten en diensten aan te bieden als totaaloplossingen met een zeer hoge toegevoegde waarde.”

In 2009 telde de SD Worx Groep 1.900 medewerkers en 38 kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. SD Worx stelt meer dan 500 consultants ter beschikking en heeft 65 jaar expertise.

Uniek geïntegreerd Europees dienstenpakket
SD Worx startte zijn internationale expansie met een eigen kantoor in Luxemburg gevolgd door een vestiging in Nederland, drie kantoren in Duitsland en drie in Frankrijk. SD Worx biedt diensten aan op het gebied van Payroll, Tax & Legal en HR Automation. Telkens met focus op outsourcing en op de combinatie van lokale expertise met, indien nodig, internationale dienstverlening.

“Daarmee hebben we een sterke basis voor ons aanbod in Europa”, zegt Bart Alkemade, algemeen directeur SD Worx International. “We boekten groei op internationaal niveau, maar we kregen het ook hard te verduren. Onze klanten waren in eerste instantie bezig met het managen van de crisis en stelden investeringen uit. De economische crisis verandert echter niets aan onze internationale groeiplannen, We blijven alert voor mogelijke strategische allianties of acquisities die goed passen bij SD Worx, zowel nationaal als internationaal. Dankzij onze eigen kantoren en ons partnernetwerk waarmee we nu al in 20 landen dienstverlening aanbieden, is ons aanbod goed afgestemd op de behoeften van Belgische bedrijven met vestigingen in het buitenland en op internationale bedrijven buiten België.”

Bedrijven die internationaal werken worden op HR-gebied geconfronteerd met complexe en uiteenlopende wetgeving. Dat maakt het moeilijk om een duidelijk centraal beleid uit te stippelen en te implementeren. Vandaar hebben veel bedrijven de behoefte aan één HR-partner, die internationaal een oplossing biedt.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van SD Worx via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/rss.php?client=21


Over SD Worx
SD Worx is marktleider in België en de derde grootste aanbieder van payroll en HR-diensten in Europa. SD Worx bedient zijn klanten vanuit een geïntegreerd concept waarbinnen payroll, sociaal juridisch advies en HR automatisering vanuit één organisatie worden aangeboden. Het in 1945 opgerichte bedrijf telt 38 kantoren en 2.000 medewerkers die 42.500 klanten bedienen in de privé- en publieke sector. Sinds 2006 bedient SD Worx de Nederlandse markt vanuit een kantoor in Breda. In september 2006 ging SD Worx een joint venture aan met Asecom Nederland B.V. SD Worx is de afgelopen jaren sterk aan het internationaliseren. Zo nam het bedrijf in 2007 de Franse payroll-softwarespecialist LOGI-RH over, in mei 2008 het Duitse ACCURAT en eind 2008 het Franse Spirale.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR:
Tel: 040 266 11 30
Email: sdworx@octanepr.com
www.octanepr.nl
Laatste van SD Worx  
Een kwart van de Nederlandse werknemers ervaart minder stress op werk door technologie

Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?

17 procent Nederlandse werknemers voelt zich overbodig op de werkvloer
Geplaatst:
Verstreken tijd: 11 jaar en 147 dagen
SD Worx contact  

Logo SD Worx

  +31 (0)76 523 1000
  info_nl@sdworx.nl
  www.sdworx.nl
SD Worx sociaal  


SD Worx tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo ICT-Partners
Logo DNA Services B.V.
Logo Open.nl Software Group
Logo Codelogic
Logo SORSIT
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Humanwave B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo Diamanti
Logo Dean One
Logo Hogeschool Tio
Logo Shippeo
Logo NTT Ltd.
Logo GTT Communications
Logo Visma | Onguard
Logo ChargePoint
Logo RobotWise
Logo Zoom
Logo Avit Group
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo GNX
Logo Boertien Vergouwen Overduin
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90122 persberichten
- 5873 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9458 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nl