www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (11 jaar en 50 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Woningcorporaties nog te voorzichtig in rendementsdenken en waardesturing

Laren, 16 juni 2010 – Woningcorporaties dienen zich intensiever voor te bereiden op de nieuwe richtlijn voor de jaarverslaglegging. Dit concludeert Kadenza, ontwikkelaar van het Dream Taxatie Management Systeem voor de vastgoedmarkt, naar aanleiding van twee recente bijeenkomsten voor directies van woningcorporaties. Hieruit is naar voren gekomen dat woningcorporaties nog onvoldoende zijn voorbereid op het in de praktijk brengen van rendementsdenken en waardesturing. De behoefte aan een nieuwe strategie op dit gebied blijkt eveneens uit recente cijfers van het CBS, die laten zien dat de bouwactiviteiten van woningcorporaties zijn afgenomen door een daling in de waarde van het eigen bezit.

Kadenza organiseerde in april en mei twee bijeenkomsten waarin woningcorporaties met elkaar van gedachten wisselden over de individuele aanpak rondom het vereiste rendementsdenken in de branche. Een rendementsdenkende corporatie is zich vooral bewust van het belang van een betere invulling van de sociale taken (woonvoorziening) door het beter renderen van haar portefeuille. Belangrijkste struikelblok bij de realisatie van deze verandering lijkt het creëren van draagvlak te zijn. Een dergelijke verandering in de strategie van woningcorporaties grijpt overal in de organisatie in en ligt politiek vaak enigszins gevoelig. Om ook de raden van bestuur mee te krijgen is vooral de behoefte aan cijfermatige onderbouwing groot.

Erik Leene, directeur van Kadenza: “De plannen van woningcorporaties worden van oudsher vooral vanuit sociaal oogpunt opgesteld. De financiële doorberekening vindt vaak pas achteraf plaats. De nieuwe RJ 645 richtlijn die één dezer dagen definitief wordt, dwingt corporaties er toe bewuster over de concepten waardesturing en rendementsdenken na te denken en deze ideeën op korte termijn vorm te geven. Om inzicht te krijgen in de portefeuille en de waardeontwikkeling ervan, is een getoetste, financiële onderbouwing noodzakelijk. Het Dream Taxatie Management Systeem helpt corporaties bij het krijgen van dit inzicht. Zo kan in samenwerking met taxateurs de marktwaarde in verhuurde staat heel efficiënt bepaald worden. Op basis daarvan kunnen woningcorporaties daadwerkelijk een onderbouwde visie op hun portefeuille formuleren.”Over Kadenza
Kadenza is de grootste onafhankelijk specialist op het gebied van Enterprise Intelligence. Het bedrijf levert oplossingen voor ondernemingen die over optimale bedrijfsinformatie willen beschikken om hun strategie, processen en resultaten te verbeteren. Het bedrijf doet dit vanuit haar drie disciplines BI en Datawarehousing, Financiële waarde Projecties en Planning & Control. Kadenza is partner van verschillende belangrijke leveranciers, zoals SAP Business Objects, IBM Cognos en Microsoft. Tevens ontwikkelde Kadenza zelf het DREAM intelligence platform voor de vastgoedmarkt.

Kadenza is in de vijf jaar van haar bestaan uitgegroeid tot de grootste speler in haar vakgebied. Het bedrijf behoorde in 2008 tot de top 20 beste werkgevers van Nederland volgens het Intermediair beste werkgevers onderzoek en was in dat jaar tevens winnaar van de landelijke Young High Growth Awards. Kadenza is gevestigd in Laren (NH) en heeft 100 ervaren consultants in dienst. Meer informatie: www.kadenza.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ellis Akkermans
035 582 27 30
kadenza@marcommit.nl
Laatste van Kadenza  
Ishak Atak aangesteld als BI & DWH Consultant bij Kadenza

Klaske de Hoop aangesteld als teamleider architectuur bij Kadenza

Kadenza stelt Alexander van Helm aan als technical director
Geplaatst:
Verstreken tijd: 11 jaar en 50 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Kadenza contact  

Logo Kadenza

  035-5394490
  info@kadenza.nl
  www.kadenza.nl
Kadenza sociaal  


Kadenza tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo VPNdiensten.nl
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo E-mergo
Logo VPNdiensten.nl
Logo Spryng
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Facilitor
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Young_Coders
Logo True (Broad Horizon)
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Frontline Solutions
Logo MCS B.V.
Logo Personio
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Ctac N.V.
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91768 persberichten
- 6032 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10600 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.LVTPR.com