Herken zakelijke websitebezoekersContentbureauwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (11 jaar en 66 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: KINXX PR

Groen datacenter EvoSwitch sponsort Nederlandse roadshow voor behoud Antarctica

Intensief programma Topmanagers om duurzaamheid concreet te verankeren in het bedrijf

Haarlem, 16 april 2010 – Tussen 1 mei en 30 juni 2010 vindt in Nederland de ‘Leadership for Antarctica’ roadshow plaats, gericht op organisaties die een leidende positie in duurzame bedrijfsvoering willen innemen. De promotietour langs de organisaties - middels een duurzaam zeiljacht op trailer - is een initiatief van het Haarlemse bedrijf Bolster Group, ondersteund door EvoSwitch, het Nederlandse datacenter voor ICT-infrastructuren dat CO2-neutraal opereert.

Tijdens de tour wordt het zeiljacht, een Dehler 22, elke dag bij een andere grote Nederlandse organisatie neergezet. Onder andere Siemens, BMW en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken ondersteunen het initiatief van Bolster Group en EvoSwitch, en zullen bezocht worden met de zeilboot. Directieleden van de organisaties worden vervolgens aan boord uitgenodigd en bijgepraat over concrete mogelijkheden voor een duurzame bedrijfsvoering.

Groene ICT
Bolster Group werkt wereldwijd voor bedrijven zoals Shell, TNT, PricewaterhouseCoopers, T-mobile en Rijkswaterstaat. Het bedrijf verwacht in samenwerking met EvoSwitch via de promotietour een groot deel van de directies van top-500 bedrijven te bereiken.

“Wij hebben datacenter EvoSwitch als sponsoring partner benaderd omdat zij het eerste datacenter van Nederland zijn dat CO2-neutraal opereert,” zegt Rogier ‘t Hooft, Managing Director van Bolster Group. “ICT-infrastructuren verbruiken doorgaans veel energie. Op basis van hun uitgebreide kennis van duurzame ICT-infrastructuren kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan de promotietour.”

De directie van EvoSwitch zal tijdens de promotietour de mogelijkheden ter sprake brengen voor een duurzame en energiezuinige inrichting van ICT-infrastructuren. Daarnaast zal gedurende 2010 een beveiligde ruimte buiten het streng beveiligde ICT-datacenter van EvoSwitch fungeren als dagelijkse veilige haven voor het zeiljacht.

Label ‘The Green Fan’
Een groene inrichting van ICT-infrastructuren levert energiebesparing en dus kostenvoordeel op, maar is voor de buitenwereld vaak onzichtbaar. Het zichtbaar maken van een groene ICT-inrichting kan bedrijven helpen om in milieuvriendelijke oplossingen te investeren. Om deze reden zal EvoSwitch het label The Green Fan (www.thegreenfan.com) via logo-vermelding aan de promotietour verbinden en in de kennissessies met directieleden ter sprake brengen.

“The Green Fan is een logo specifiek voor klanten van EvoSwitch,” zegt Eric Boonstra, Managing Director van datacenter EvoSwitch Boonstra. “Via dit groene label kunnen zij op websites aan de wereld kenbaar maken dat hun ICT-infrastructuur groen is ingericht, door middel van drastische energiebesparing en investeringen in CO2-compensatie. Daarmee is het wellicht een stimulans om groene ICT als belangrijk thema op de managementagenda te krijgen. Voor topmanagers kan zo’n label een eye-opener zijn, ongeacht of specifiek dit groene label wordt gebruikt. Hiermee laten wij zien dat groene ICT-inrichting wel degelijk tastbaar gemaakt kan worden richting stakeholders.”

Leiderschapsprogramma met reis naar Antarctica
De roadshow loopt vooruit op een diepgaander inhoudelijk programma rondom leiderschap en duurzaamheid, waarmee Bolster Group eind 2010 van start gaat. Dit programma, waaraan verschillende managers zullen deelnemen die tijdens de roadshow zijn bezocht, is praktijkgericht ingestoken en bevat concrete en passende duurzame projecten voor de deelnemende organisaties. Het programma is gebaseerd op 4 peilers en richt zich op de positieve effecten die duurzaamheid heeft voor: kostenreductie, imago naar de klant, het aantrekken van talent en een proactieve benadering van wetgeving.

Bolster Group werkt in dit programma samen met de in de VS gebaseerde organisatie 2041. Dit jaartal is een verwijzing naar de ideologie en activiteiten van poolavonturier Robert Swan (53). Zijn organisatie ‘2041’ strijdt voor behoud van Antarctica en voor behoud van het milieu in zijn algemeenheid. Hij heeft zijn organisatie deze opvallende naam gegeven, omdat in het jaar 2041 het verdrag afloopt dat de ongerepte natuur van Antarctica beschermt. In dat jaar zou het verdrag wijzigingen kunnen ondergaan die de natuur op Antarctica in gevaar kan brengen.

Een onderdeel van het leiderschapsprogramma in Nederland rondom duurzaamheid, vormt een expeditie naar Antarctica. Samen met Robert Swan zullen verschillende topmanagers de overweldigende schoonheid van ongerepte natuur gaan ervaren en de impact van verval.Over Bolster Group
Bolster Group (www.teambolster.com) helpt organisaties, afdelingen en individuele leiders met groei en leiderschap. Het bedrijf uit Haarlem is in staat om via intensieve programma’s en trajecten een (management)team of afdeling in korte tijd een nieuwe koers te laten varen. Om dit te bereiken worden onorthodoxe methodes gebruikt die ervoor zorgen dat er snelheid komt in het nemen van beslissingen en er stappen worden gezet om doelen te bereiken. Bolster Group werkt onder andere (internationaal) voor klanten zoals Shell, PricewaterhouseCoopers, Rijkswaterstaat, T-mobile en HEMA.Over EvoSwitch
EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal). Het datacenter opereert 50 procent energiezuiniger dan een traditioneel datacenter en maakt gebruik van groene energie (Zeeuws Groen). Het datacenter is ruimbemeten met een vloeroppervlak van meer dan 9.000 vierkante meter en heeft een aanzienlijke stroomcapaciteit van 20 Megawatt. In samenwerking met Climate Neutral Group investeert het datacenter tevens in wereldwijde projecten om het CO2-evenwicht in de atmosfeer te herstellen (www.climateneutralgroup.com). EvoSwitch wordt in een rapport van het Duitse Federale Ministerie van Milieu beschreven als 1 van de 11 meest energiezuinige datacenters wereldwijd. Tot de klantenkring van EvoSwitch behoren ondermeer Hyves, Koninklijke Joh. Enschedé, Codemasters, Logica en Parnassia Bavo Groep.Over 2041/Robert Swan
De Britse avonturier heeft zijn organisatie 2041 (www.2041.com) in 2003 opgericht om Antarctica als ongerept gebied op aarde te behouden. In het verleden maakte hij Pooltochten te voet, waarbij hij afstanden van in totaal 3.000 kilometer aflegde. Tijdens de tochten zorgde hij ervoor dat het afval van eerdere Poolbezoekers werd opgeruimd. Tegenwoordig inspireert Swan via ‘2041’ managers van bedrijven en wereldleiders - middels lezingen en Antarctica-tochten - om zorgvuldig om te gaan met het milieu en energiezuinig te opereren.Mediacontact:

EvoSwitch
Koen Stegeman
+31 (0)6 304 914 07
press.nl@evoswitch.com

Bolster Group
Rogier ’t Hooft
+31 (0)6 146 944 12
rogier@teambolster.com
Laatste van EvoSwitch  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 11 jaar en 66 dagen
PR contact  

Logo KINXX PR
EvoSwitch contact  

Logo EvoSwitch

  +31 (0)20 3165170
  info@evoswitch.com
  evoswitch.com
EvoSwitch sociaal  


EvoSwitch tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Tesorion
Logo iSOC24
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Awareways
Logo EsportsCommunity
Logo FlowWright
Logo bridgX
Logo Leadgate Europe
Logo Avinty (GGZ)
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Mavim BV
Logo Dutch IT Cybersecurity Council
Logo Humanwave B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Techone B.V.
Logo True
Logo Cellnex
Logo Frontline Solutions
Logo Young_Coders
Logo CapX Nederland
Logo E-mergo
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo GrassGreener Europe
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo ChargePoint
Logo Honeypot
Logo Arrow Electronics
Logo Infor
Logo ilionx
Logo Xerox
Logo reichelt elektronik
Logo OutSystems
Logo Moneycomb
Logo Auth0
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91427 persberichten
- 6006 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10450 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl