Datum: (3054 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Natasja la Lau

Alfa Accountants en Adviseurs maximaliseert IT-beschikbaarheid

Adviesorganisatie investeert in omgeving met twee actieve datacentersAmsterdam, 10 maart 2010 - Alfa Accountants en Adviseurs heeft de bedrijfszekerheid van zijn IT-systemen gemaximaliseerd door gebruik te gaan maken van twee actieve datacenters. Hierdoor is Alfa verzekerd van de hoogste beschikbaarheid van haar IT-omgeving. Qwise, specialist op het gebied van centralisatie en virtualisatie, heeft deze oplossing voor Alfa gerealiseerd.

800 professionals volledig afhankelijk van IT-omgeving
Adviesorganisatie Alfa werkt nu in twee datacenters, die volledig redundant zijn uitgevoerd. Alle bewerkingen en gegevens worden tegelijkertijd uitgevoerd en opgeslagen in beide datacenters. Mocht er een storing optreden in het ene datacenter, dan schakelen de gebruikers direct over op het andere datacenter, zonder onderbreking of dataverlies. Directielid Fou-Khan Tsang van Alfa, verantwoordelijk voor de IT in de organisatie: "Bij Alfa werken ruim 800 professionals die voor hun functioneren vrijwel volledig afhankelijk zijn van de IT-omgeving. Tevens geeft Alfa haar klanten toegang tot die IT-omgeving. Tot nu toe was die zo opgebouwd dat een storing maximaal vier uur kon duren. Dat vonden we echter niet meer bedrijfszeker genoeg. Als onze medewerkers vier uur niet kunnen werken of als gegevens kwijtraken door een storing betekent dat een enorme kostenpost. Met twee actieve datacenters kunnen we dat voorkomen en onze klanten altijd van dienst zijn."

Voorloper in automatisering
Alfa koos voor Qwise om de oplossing met twee datacenters te implementeren. Paul Zeldenthuis van Qwise, Business Unit Manager en Account Manager voor Alfa en heeft het project vormgegeven en begeleid. "Alfa is voorloper in automatisering in de accountancy- en advieswereld en daarbuiten. Voor de organisatie is permanente beschikbaarheid van de IT van groot belang." Met de oplossing met twee identieke datacenters die is gerealiseerd, is maximale beschikbaarheid gegarandeerd. Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde NetApp storagesystemen en alles in deze omgeving is redundant uitgevoerd, ook het netwerk en de verbindingen. Bovendien is de nieuwe omgeving opgezet om toekomstige groei, zowel qua organisatie als gegevens, te faciliteren. Paul Zeldenthuis: "Alfa heeft de beleidskeuze om haar klant altijd van dienst te willen zijn consequent doorgevoerd in deze technische oplossing: een uiterst bedrijfs- en toekomstzekere IT-omgeving."

Over Qwise
Qwise is een gespecialiseerde system integrator die zich toelegt op de centralisatie van de IT-omgeving door middel van virtualisatie, server based computing en webbased computing. Hoog opgeleide en ervaren experts zorgen voor een optimale integratie van diverse systemen met technologieën van onder andere Citrix, HP, Microsoft, NetApp, RES Software en VMware. Qwise zet haar kennis in door middel van consultancy, implementatie, outsourcing en detachering. Qwise is één van de meest toonaangevende Citrix Authorized Learning Centers (CALC) in de Benelux en tevens Microsoft Certified Partner for Learning Solutions en RES Authorized Learning Center. Qwise is gevestigd in Amsterdam en telt 100 medewerkers. Kijk voor meer informatie op www.qwise.nl.Neem voor meer informatie contact op met:
Marjolein Jonker, Yellow Communications, telefoon: 023-5553424,
e-mail: marjolein@yellow-communications.com of

Marinka Verkuil, Marketing Communicatie Manager Qwise, telefoon: 020-4481025,
e-mail: marinka.verkuil@qwise.nl

Fou-Khan Tsang, Directielid, Alfa accountants en Adviseurs, telefoon: 0317-423865,
e-mail: ftsang@alfa-accountants.nl, www.alfa-accountants.nl