Datum: (3057 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

SCHOTTEN KIEZEN VOOR CENTRALE AANPAK PATIËNTENADMINISTRATIE

InterSystems wint raamcontract voor levering totale oplossingSchiphol-Rijk, februari 2010 – InterSystems heeft een raamcontract gesloten met de NHS National Service Scotland voor de levering van InterSystems TrakCare als basis voor het Schotse nationale elektronisch patiënten informatiesysteem . De onderliggende technologie bestaat uit het databasesysteem Caché en het integratieplatform Ensemble. Dezelfde softwaregereedschappen vinden we ook terug bij het in Nederland ontwikkelde LSP, het landelijk schakelpunt voor patiëntendossiers.

De overeenkomst met NHS is in lijn met het Schotse streven om elektronische informatieverwerking voor de zorgsector op nationale schaal in te voeren. Elke zorginstelling wordt gedurende de komende 4 jaar in staat gesteld zich op het nationale patiënten informatiesysteem aan te sluiten


Het nieuwe systeem draagt bij aan een snelle invoering van een effectieve gezondheidszorg in Schotland. Daarbij weten de patiënten zich verzekerd dat hun informatie slechts eenmalig behoeft te worden ingevoerd om vervolgens ter beschikking te staan van alle daartoe geautoriseerde zorgverleners in alle instellingen van het land. Het TrakCare patiënten informatiesysteem omvat de administraties van zowel ziekenhuizen als instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Het systeem voorziet in orderinvoer en berichtenuitwisseling, rapportering van resultaten en in andere hulpmiddelen voor klinische administratieve dienstverlening. Optioneel zijn er modules voor onder andere eerste hulp diensten, medicatietoewijzing en medicijnenverstrekking en zwangerschapsdienstverlening.

In eerste instantie hebben vijf Schotse raden voor zorgverlening getekend voor het contract met InterSystems (Ayrshire & Arran, Borders, Grampian, Greater Glasgow & Clyde, and Lanarkshire). Gezamenlijk met de raad in Lothian, die reeds langer gebruik maakt van TrakCare, leveren ze zorgdiensten aan 70 procent van de mensen in Schotland. Het initiële contract behelst de levering van producten en diensten voor een totale waarde van ongeveerd 50 miljoen euro. Andere overkoepelende zorgorganisaties in Schotland zijn zich aan het beraden over deelname aan de raamovereenkomst.

De Schotse minister voor gezondheidszorg Nicola Sturgeon denkt dat zowel de ziekenhuizen als de patiënten voordeel gaan halen uit dit systeem dat alle administratieve processen afdenkt, vanaf de opname tot aan het ontslag. "Dankzij de overeenkomst met InterSystems kunnen we op landelijke schaal een patiënten informatiesysteem invoeren dat bijdraagt aan de kwaliteitsverbetering in de zorg. Ziekenhuispersoneel krijgt sneller de beschikking over volledige patiënten dossiers, waardoor er meer tijd resulteert voor aandacht van de professionele zorgverleners voor hun patiënten".

Het aan InterSystems toegekende contract is de uitkomst van een 20 maanden durende selectieprocedure, waarbinnen meer dan 160 eerste lijnzorgverleners, waaronder doctoren, verplegers en andere professionele zorgverleners hun oordeel hebben gegeven over de diverse voorgestelde systemen. Het succes in Schotland volgt op andere recent verkregen opdrachten van onder meer zorginstanties op de kanaaleilanden Jersey en Guernsey, het militaire ziekenhuis van Santiago in Chili en het academische ziekenhuis Sharjah in de Emiraten . Bij al deze instellingen wordt TrakCare gezien als een bewezen internationaal inzetbaar veelzijdig zorg informatiesysteem.

In TrakCare staat de patiënt centraal . Een dossier behoeft maar eenmalig te worden aangemaakt bij een eerste consult of opname. Alle daaropvolgende afspraken en behandelingen worden aan het dossier toegevoegd. Aldus ontstaat een informatiesysteem met een eenduidige structuur. Die biedt geautoriseerde zorgverleners onbeperkt toegang tot patiëntengegevens en stelt hen in staat deze informatie te delen.

InterSystems
InterSystems Corporation is wereldwijd toonaangevend op het gebied van software-technologie t.b.v. informatie-uitwisseling in de gezondheidszorg. Het hoofdkantoor van InterSystems is gevestigd in Cambridge, Massachusetts (VS); de onderneming heeft vestigingen in 23 landen. InterSystems brengt innovatieve producten op de markt, die het mogelijk maken hoogwaardige bedrijfssoftware-oplossingen snel te ontwikkelen en in gebruik te nemen.

InterSystems HealthShare ™ is een ontwikkelplatform voor het snel creëren van data-uitwisselingstoepassingen in de regionale of nationale gezondheidszorg.

InterSystems TrakCare ™ is een op internetverbindingen gebaseerd informatiesysteem voor de gezondheidszorg, zoals dat voor een snelle uitwisseling van gegevens in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) vereist is.

InterSystems Ensemble® is een platform voor snelle integratie, ontwikkeling en verrijking van bestaande en nieuwe applicaties en de verbindingen daartussen.

InterSystems CACHÉ® is een zeer krachtige object-database, waarmee snellere en beter verschaalbare applicaties gemaakt kunnen worden.

InterSystems DeepSee™ is software die het mogelijk maakt ‘business intelligence’ real-time op te nemen in transactionele systemen, zodat betere operationele beslissingen genomen kunnen worden.

Meer informatie is te vinden op www.intersystemsbenelux.com.