Datum: (3119 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Natasja la Lau

Qwise neemt Edu.Assist overAmsterdam, 5 januari 2010 – Qwise, specialist op het gebied van centralisatie en virtualisatie, heeft per 10 december 2009 Edu.Assist, Educational Service Provider, overgenomen. Edu.Assist blijft als zelfstandige en gespecialiseerde dienstverlener bestaan, maar wordt operationeel geïntegreerd binnen Qwise. Edu.Assist heeft voor het samengaan met Qwise gekozen om de ondersteuning van opdrachtgevers en hosting van leersystemen beter te kunnen waarborgen. Voor Qwise sluit de expertise en dienstverlening van Edu.Assist uitstekend aan bij de eigen activiteiten in de onderwijsmarkt.

Edu.Assist richt zich sinds de oprichting in 1992 op het gebruik van IT in het onderwijs. Het Amsterdamse bedrijf adviseert, begeleidt, ondersteunt en faciliteert onderwijsinstellingen en bedrijven bij de invoering van online leren en online samenwerking. De laatste jaren heeft Edu.Assist zich gespecialiseerd in de hosting en het technisch beheer rondom N@tschool, een online applicatie waarmee (onderwijs-)instellingen planningen maken, e-learning faciliteren en toetsen afnemen. Edu.Assist heeft een grote klantenkring in het onderwijsveld, waaronder ROC Zadkine en Koning Willem I College, maar werkt bijvoorbeeld ook voor NOC*NSF en NovAA.

Groei mogelijk maken
Directeur Hubert Lut van Edu.Assist ziet dat de omgevingen van zijn klanten in de afgelopen jaren steeds intensiever worden gebruikt. “Sommige omgevingen hebben inmiddels tienduizenden gebruikers. Dat betekent dat er altijd gebruikers online zijn en dat downtime voor onderhoud een steeds groter aandachtspunt is voor onze klanten. Mede daarom is er in het verleden al voor gekozen om het Edu.Assist-netwerk om te bouwen naar een gevirtualiseerd platform op basis van VMware. De beschikbaarheid van IT is een kritische succesfactor, zeker nu steeds vaker gebruik wordt gemaakt van online leermiddelen. Omdat ik wilde voorkomen dat Edu.Assist het punt zou bereiken waarop we de noodzakelijke ondersteuning niet meer zou kunnen bieden op het hoge niveau van nu, heb ik aansluiting gezocht bij een sterke partij die de expertise en capaciteit heeft om de groei van onze dienstverlening en klantenportfolio mogelijk te maken. Ik ben erg blij dat ik in Qwise die sterke en stabiele partner heb gevonden.”

Sterk merk verder ontwikkelen
Voor Qwise is Edu.Assist geen onbekende. In het verleden is op een aantal projecten samengewerkt. Abram Schermer, directeur van Qwise: “De dienstverlening van Edu.Assist sluit uitstekend aan bij die van Qwise. Met onze ervaring, expertise en ondersteuning kunnen wij het sterke merk dat Hubert Lut heeft opgebouwd, verder ontwikkelen. Daarbij kunnen wij de klanten van Edu.Assist op een breder terrein van dienst zijn. Onderwijsinstellingen hebben veel uitdagingen op het gebied van de desktop en er is veel interesse in de manier waarop desktop virtualisatie daar een oplossing is. Met de ervaring en kennis van Qwise op het gebied van virtualisatie is het natuurlijk een fantastische mogelijkheid om op basis van de kennis en naam van Edu.Assist meer activiteiten in het onderwijs te ontplooien.”

De overname is per 10 december 2009 officieel. De opdrachtgevers van Edu.Assist zijn inmiddels ingelicht.

Over Qwise
Qwise is een gespecialiseerde system integrator die zich toelegt op de centralisatie van de IT-omgeving door middel van virtualisatie, server based computing en web based computing. Hoog opgeleide en ervaren experts zorgen voor een optimale integratie van diverse systemen met technologieën van onder andere Citrix, HP, Microsoft, NetApp, RES Software en VMware. Qwise zet haar kennis in door middel van consultancy, implementatie, outsourcing en detachering. Qwise is één van de meest toonaangevende Citrix Authorized Learning Centers (CALC) in de Benelux en tevens Microsoft Certified Partner for Learning Solutions en RES Authorized Learning Center. Qwise is gevestigd in Amsterdam en telt 100 medewerkers. Kijk voor meer informatie op www.qwise.nl.


Neem voor meer informatie contact op met:

Marjolein Jonker, Yellow Communications, telefoon: 023-5553424, e-mail: marjolein@yellow-communications.com of

Marinka Verkuil, Marketing Communicatie Manager Qwise, telefoon: 020-4481025, e-mail: marinka.verkuil@qwise.nl