Datum: (3188 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

Centric en InterSystems: samen sterk in zorgtoepassingenGouda, oktober 2009 - Centric Healthcare Solutions is een samenwerking aangegaan met InterSystems Benelux voor het ontwikkelen van innovatieve IT-oplossingen voor de zorgsector. Centric breidt hiermee de dienstverlening naar haar klanten uit met de InterSystems-technologie, die werelwijd veelvuldig wordt toegepast voor het vervaardigen van een platform voor geïntegreerde gezondheidszorg.

Door de samenwerking met Centric krijgt InterSystems veel sneller inzicht in de wensen van Nederlandse zorginstellingen over hun informatiehuishouding. Omgekeerd krijgt Centric gemakkelijker toegang tot direct inzetbare technologie, die zowel de prestaties als de functionaliteit van bestaande applicaties laat toenemen. InterSystems levert naast het relationele en tevens objectgeoriënteerde databasesysteem Caché, ook het integratiehulpmiddel Ensemble en de businessintelligence-oplossing DeepSee. Ensemble speelt een cruciale rol binnen de ICT-ondersteuning bij organisaties. Het is een veelzijdig en uiterst betrouwbaar platform voor het verbinden van mensen, processen en applicaties binnen en tussen organisaties in de gezondheidszorg. Het helpt ziekenhuizen om hun toepassingen en processen snel te integreren en zorgverleners om vitale informatie te delen. Centric ondersteunt haar eindgebruikers op het gebied van implementatie, inrichting, en beheer en realiseert webservices die uiteenlopende applicaties .naadloos met elkaar verbinden.

Met de komst van onder meer het landelijke Elektronische patiëntendossier (EPD) en de noodzakelijke efficiencyverbeteringen bij de zorgverleners, vormt de zorgsector de komende jaren een interessant aandachtsgebied voor IT-bedrijven. André Proost, directeur Centric Healthcare Solutions: ”InterSystems is wereldwijd betrokken bij de opzet van EPD’s. Haar vernieuwende technologieën bieden een snelle methode om (EPD’s) aan te maken en te integreren. Centric beschikt over veel kennis van de primaire bedrijfsprocessen in de zorgsector en heeft zich daarmee ontwikkeld tot een unieke sparringpartner voor ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en geestelijke gezondheidsinstellingen. Door bundeling van onze expertise kunnen we de positie van beide organisaties op de Nederlandse zorgmarkt versterken.”

Over Centric Healthcare Solutions
Centric Healthcare Solutions biedt pasklare ICT-oplossingen en dienstverlenende concepten aan organisaties die actief zijn in de zorg. Centric onderscheidt zich door kennis van het primaire zorgproces en van de meest recente innovaties in de IT. Ga voor meer informatie naar www.centric.nl/zorg.

Achtergrondinformatie Centric
Centric biedt gespecialiseerde totaaloplossingen op het gebied van consultancy, IT solutions, software engineering, e-business, systems integration, managed ICT services en training. Centric is actief in diverse branches, waaronder centrale en decentrale overheid, financiële dienstverlening, retail, woningcorporaties, groothandel en zorg. Door de groeiende omvang van het bedrijf en de solide financiële positie, realiseert Centric grootschalige projecten en kan de organisatie continuïteit garanderen. Centric biedt innovatieve oplossingen en diensten van hoge kwaliteit, mede door hechte samenwerking met diverse gerenommeerde partners.

Centric wist zich in tien jaar tijd te nestelen in de top tien van automatiseringsbedrijven in Nederland. Het bedrijf staat voor nuchterheid, commitment en kwaliteit en heeft vestigingen in de Benelux, Duitsland, Noorwegen, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

De ICT-organisatie Centric is onderdeel van Centric B.V., waar ruim 9.300 medewerkers werkzaam zijn. Centric B.V. levert automatiseringsdiensten, financiële diensten (Finace) en advies- en ingenieursdiensten (Oranjewoud).

Centric B.V. heeft in 2008 een omzet geboekt van 967,8 miljoen euro, de winst over deze periode bedroeg 45,6 miljoen euro. Meer informatie vindt u op www.centric.nl.

Centric IT Solutions
Joan Tuls
Communicatie
Telefoon: +31 182 34 50 00

Over InterSystems
InterSystems Corporation is wereldwijd toonaangevend op het gebied van softwaretechnologie. Het hoofdkantoor van InterSystems is gevestigd in Cambridge, in de Verenigde Staten. De onderneming heeft vestigingen in 21 landen. InterSystems brengt innovatieve producten op de markt, die het mogelijk maken hoogwaardige bedrijfssoftware-oplossingen snel te ontwikkelen, te integreren en in gebruik te nemen.

InterSystems CACHÉ® is een zeer krachtige objectdatabase, waarmee snellere en beter schaalbare applicaties zijn te ontwikkelen.

InterSystems Ensemble® is een platform voor snelle integratie, dat applicaties verrijkt met nieuwe functionaliteit en dat voor verbindingen met andere applicaties zorgt.

InterSystems HealthShare™ is een platform voor uitwisseling van data in de regionale of nationale gezondheidszorg door deze toegankelijk te maken voor vele toepassingen.

InterSystems DeepSee™ is software die het mogelijk maakt businessintelligence real-time op te nemen in transactionele systemen, met als oogmerk betere operationele beslissingen te ondersteunen.

InterSystems TrakCare™ is een op internetconnectie gebaseerd informatiesysteem voor de gezondheidszorg; snelle uitwisseling van gegevens, zoals het Elektronisch Patiëntendossier (EPD), is hiermee te faciliteren.

Meer informatie is te vinden op www.InterSystemsBenelux.com of te verkrijgen bij:.

David Majster
Marketing Manager Benelux & France
InterSystems Benelux BV
Telefoon: +32 2 464 97 20