www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2502 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (11 jaar en 142 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Siemens demonstreert zowel PLM-oplossingen als productiesystemen op EMO Milaan 2009

Siemens laat zien hoe de virtuele werkvloer en de fysieke onderdelenproductie samenkomen

’s-Hertogenbosch, 9 september 2009 – Siemens toont een exclusieve combinatie van PLM software, productiesystemen en apparatuur op de EMO Milaan 2009. De gecombineerde oplossing wordt gepresenteerd door Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), en de Siemens Drive Technologies Division, wereldwijd toonaangevend leverancier van producten en diensten voor productie- en CNC-verspaningsmachines.

EMO, een tweejaarlijkse vakbeurs voor producenten van CNC-verspaningsmachines- en systemen, robots en automatiseringsproducten, vindt dit jaar plaats van 5 tot 10 oktober in Milaan, Italië.

Het software-portfolio van Siemens PLM Software op deze editie van EMO richt zich op het gehele proces tussen het initiële idee en de uiteindelijke productie: van CAD/CAM-systemen voor productontwikkeling en onderdelenprogramma’s tot optimalisatie van de postprocessor en de CNC-parameters. Ook heeft Siemens PLM Software oplossingen voor online en offline simulaties waarmee het productieproces op de PC kan worden gecontroleerd en geoptimaliseerd.

“Siemens PLM Software en Siemens Drive Technologies lopen voorop in het samenbrengen van virtuele en fysieke werelden. Hierdoor bieden we onze klanten -– de producenten en gebruikers van CNC-verspaningsmachines – significante concurrentievoordelen door een snellere time-to-maket en hogere productiviteit”, zegt Dr. Helmuth Ludwig, president, Siemens PLM Software. “Fabrikanten hebben meer dan ooit tevoren behoefte aan tools die hun productiviteit, concurrentiepositie en winstgevendheid verbeteren. De oplossingen van Siemens zorgen ervoor dat de productie in één keer goed is, maar ook voor een beter gebruik van apparatuur en een grotere productkwaliteit.”

“Een fabrikant van CNC-verspaningsmachines kan, vanuit het perspectief van een gebruiker, de specificaties, kenmerken en nuances van het machinale bewerkingsproces accuraat emuleren (1) in een virtuele omgeving, voordat het uiteindelijke product fysiek geproduceerd wordt. Dat hoeft op de werkvloer dus niet nog een keer herhaald te worden”, aldus Florian Güldner, Analyst Automation, ARC Advisory Group. “Met virtuele emulatie kunnen fabrikanten een concurrentievoordeel behalen, door de maximalisatie van de Overall Equipment Effectiveness (OEE); kostbare productieapparatuur wordt zo effectief mogelijk ingezet en dat levert aanzienlijke besparingen op.”

Virtual Machine
Siemens PLM Software toont tijdens EMO 2009 ook zijn Virtual Machine-technologie. Op een PC wordt een één-op-één kopie getoond van een CNC-verspaningsmachine en een virtuele Sinumerik®-sturing. Deze simulatietechnologie maximaliseert de productiviteit van de machine doordat de fysieke machine niet meer uit de productie gehaald hoeft te worden. De Virtual Machine levert de nieuwe generatie NC-programmeringsvalidatie en biedt de mogelijkheid om instellingen te programmeren en te controleren zonder dat er een fysieke machine aan te pas komt. Hierdoor worden fouten voorkomen en wordt de installatietijd verkort.

Voor complexe machinewerkzaamheden kan het één tot anderhalve dag duren voordat de CNC-verspaningsmachine een nieuw onderdeel kan produceren. Dit heeft vanzelfsprekend een negatief effect op de productiviteit van de machine.

De INDEX Group, wereldwijd één van de grootste fabrikanten van CNC-machines, wilde een efficiëntere instelling, programmering en validatie van zijn multifunctionele productieomgeving. Het bedrijf heeft de innovatieve Virtual Machine technologie van Siemens PLM Software geïmplementeerd om CNC-verspaningsmachines meer in te kunnen zetten voor productiewerk, om conflicten te vermijden en de installatietijd tot negentig procent te verlagen zonder dat daar extra training voor nodig is.

“Het belangrijkste idee achter de virtuele machine was het installeren van een één-op-één kopie van de CNC-verspaningsmachine op een computer en die beschikbaar te stellen als een tool voor de machinebediende”, zegt Eberhard Beck, Head of Electronic Control Systems, INDEX. “Virtuele machinale bewerking is slechts het begin. In samenwerking met Siemens gaan we door met het optimaliseren van de bedrijfsprocessen van constructie tot productie zodat we nog efficiënter kunnen produceren in de toekomst.”

Een video case study van deze implementatie bij de INDEX Group is te vinden op: www.siemens.com/plm/emo. Voor meer informatie over de INDEX Group, bezoek www.index-werke.de.

Van virtuele tot fysieke onderdelenproductie
Naast de Virtual Machine zal Siemens PLM Software ook laten zien hoe het constructieproces kan worden uitgebreid van productontwerp tot de CNC-verspaningsmachine; de virtuele wereld van constructieontwerp en planning wordt zo verbonden aan de ‘echte’ wereld op de werkvloer. Daarnaast kunnen oplossingen voor onderdelenproductie worden toegepast in de meest uiteenlopende sectoren, van lucht- en ruimtevaart, tot machinebouw, medische apparaten en automotive.

Een goed voorbeeld van hoe de virtuele wereld kan worden verbonden met de echte, is de geoptimaliseerde CAM-CNC verbinding met geavanceerde postprocessing. De NX™ CAM-software van Siemens PLM Software levert output die goed aansluit bij de geavanceerde functies op de Sinumerik-besturing van Siemens, voor een betere kwaliteit oppervlakteafwerking, geavanceerde tool axis control en een snellere machinale bewerking.

Om het PLM bedrijfsproces op de werkvloer te illustreren, zullen een aantal demonstraties worden gegeven, waaronder het ontwerp van kunststof spuitgiet-tools met NX, hoge snelheid machinale bewerking met NX CAM voor NC-programmering en machinale simulatie en geavanceerde postprocessing voor de Siemens Sinumerik-besturing. De tweede demonstratie is gericht op een complex onderdeel dat vaak wordt gebruikt in de luchtvaart en in energiecentrales. De demonstratie laat zien hoe een onderdeel kan worden ontworpen met de softwarefunctionaliteit van NX CAD hoe NX CAM kan worden ingezet voor de programmering van vijfassers. Op de EMO-stand van Siemens worden voorbeeldonderdelen gefabriceerd, gebruik makend van een vijfassige high speed freesmachine, uitgerust met een Sinumerik 840D sl controller.

Voor meer informatie over de aanwezigheid van Siemens op EMO bezoek www.siemens.com/plm/emo.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Siemens PLM Software
Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division, is een leidende, wereldwijde provider van product lifecycle management (PLM) software en diensten met 6 miljoen licenties en 56.000 klanten wereldwijd. Siemens PLM Software, het hoofdkantoor gevestigd in Plano, Texas, werkt samen met bedrijven door open oplossingen te leveren die organisaties helpen om meer ideeën om te zetten tot succesvolle producten. Voor meer informatie over de producten en diensten van Siemens PLM Software, zie www.siemens.com/plm.

Over Siemens Industry Automation Divisie
De Siemens Industry Automation Divisie, een divisie van de Siemens Industry Sector, is wereldwijd leider op het gebied van automatiseringssystemen, laagspanning switchgear en industriële software. Zijn portfolio varieert van standaard producten voor product- en de procesindustrie tot oplossingen voor volledige industrieën en systemen die de automatisering van de gehele automobiele productiefaciliteiten en chemische stoffen omvatten. Als leidende softwareleverancier optimaliseert Industry Automation de volledige toegevoegde waarde van producten: van productontwerp en –ontwikkeling tot productie, sales en een flink aantal onderhoudsdiensten. Met ongeveer 42.900 werknemers wereldwijd haalde Siemens Industry Automation een totale omzet van 8,7 miljard euro in het fiscale jaar 2008.

Over Siemens Drive Technologies Divisie
Siemens Drive Technologies is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten en diensten voor productie- en CNC verspaningsmachines. Drive Technologies biedt geïntegreerde technologieën aan die de volledige aandrijfketting dekken met elektrische en mechanische componenten. Dit omvat niet alleen standaardproducten, maar ook industriële regel- en aandrijfoplossingen voor metaalbewerking, bedrukking en elektronische productie en oplossingen voor glas, hout, kunststof, keramiek, textiel en verpakking en kraansystemen. Deze divisie biedt ook mechatronische ondersteuning aan, naast de online-diensten voor webgebaseerd foutbeheer en preventief onderhoud. Met circa 39,900 werknemers over de hele wereld haalde Siemens Drive Technologies in het boekjaar 2008 een totaal verkoopcijfer van EUR 8,9 miljard.

# # #

Note: Siemens and the Siemens logo are registered trademarks of Siemens AG. Teamcenter and NX are trademarks or registered trademarks of Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other product names referenced herein are the property of their respective owners.

Voor meer informatie over Siemens PLM Software kunt u contact opnemen met Janneke Stork:
Tel: +31 (0) 73 680 2500
E-mail: janneke.stork@siemens.com

Voor verdere persinformatie en fotomateriaal kunt u kijken op www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Siemens-PLM-Software/c/382 of contact opnemen met Freek Janssen van LEWIS PR:
Tel: + 31 (0) 40 235 4600
E-mail: freekj@lewispr.com
Laatste van Siemens Nederland N.V.  
Siemens levert planningsmodule aan Batenburg Techniek

De vier belangrijkste IoT-pijlers voor fabrikanten om kansen van Industry 4.0 te benutten

MindSphere (Siemens) benoemd tot leider industriële IoT-softwareplatforms
Technische innovatie in de bouw: Begin met het juiste team

Voorkom het verspreiden van desinformatie met Easyscreen

Red Hat introduceert data resilience voor Enterprise Kubernetes-applicaties

Techone versterkt positie op gebied van hosting door overname Qweb

Gedoe rondom werkgeversverklaring avondklok verleden tijd voor iedere werkgever dankzij Visma | Raet

Heinen & Hopman kiest Medius voor geautomatiseerde factuurverwerking

Nederlander ziet geen plek voor zichzelf op kansrijke technische arbeidsmarkt

Haal meer plezier uit je PS5® en Xbox®: optimaliseer je online verbinding

Ivanti erkend als leider in de IDC MarketScape voor Worldwide UEM Software 2020-2021

Loogisch en MCS slaan handen ineen voor intensieve samenwerking op het gebied van Private LTE en Managed IoT

DataCore Software neemt Caringo over en voegt object storage toe aan zijn software-defined portfolio

Webfleet Solutions en Lytx bieden samen geïntegreerde videotelematica-oplossing

Kaspersky’s IT-beveiligingsaanbevelingen voor bedrijven in 2021

Western Digital en Qumulo ondersteunen Institute for Health Metrics and Evaluation met 2 petabyte

Diverzio en Local2Local slaan handen ineen

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis bespaart 600.000 euro aan operationele kosten per jaar dankzij Mendix low-code platform
QuandaGo stelt Patrick van Eerden aan als Chief Financial Officer

Belastingdienst gunt BPSOLUTIONS aanbesteding voor Managed SAP HANA-infrastructuur

Schneider Electric uitgeroepen tot meest duurzame bedrijf ter wereld door Corporate Knights

NAVO kiest Thales voor levering eerste defence-cloud voor strijdkrachten

Johan Looijmans start als SAP Business Architect bij myBrand

Holland Capital investeert in cards PLM Solutions

CaptureTech gaat samenwerking aan met gitaargigant Gibson Europe

Rabobank komt getroffen mkb tegemoet met aangepaste pintarieven

Twee unieke IT-bedrijven creëren samen een complete IT-infrastructuur

Doculayer.ai maakt 5 belangrijkste trends op het gebied van intelligente documentverwerking bekend

Sogeti benoemt Miranda van Putten tot nieuwe HR-directeur

JADS onderzoekt data science en ondermijnende criminaliteit in nieuw Centrum voor de studie van Ondermijning

Celonis stelt nieuwe Chief Marketing Officer en Chief Design Officer aan

Fraudehelpdesk: meer dan 41 miljoen aan fraude gemeld in 2020

TIE Kinetix benoemt nieuwe Managing Director TIE Kinetix France SAS
Geplaatst:
Verstreken tijd: 11 jaar en 142 dagen
Siemens Nederl.. contact  

Logo Siemens Nederland N.V.

  (070) 333 3333
  info@siemens.nl
  www.siemens.nl

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo QuandaGo
Logo Alleeninkt.nl
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Offorte
Logo AtMost
Logo SoftApp BV
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo Techone B.V.
Logo Medius
Logo MCS B.V.
Logo Tankpas-Aanvragen.nl
Logo Boys with Brains
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Techone B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Visma | Raet
Logo Medius
Logo Techniekopleiding.nl
Logo devolo
Logo Ivanti
Logo BPSOLUTIONS
Logo Schneider Electric
Logo Thales
Logo myBrand
Logo Pegasystems
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Schneider Electric
Logo myBrand
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90207 persberichten
- 5886 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9542 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl