Privacy en EPD: ervaringen en tips op themabijeenkomst 15 september

15.00-18.00uur | Kosteloze deelname

Meerdere zorginstellingen haalden recent de landelijke nieuwsmedia omdat ze volgens het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) de privacy onvoldoende waarborgen. Ondanks de grote inzet van zorginstellingen om te voldoen aan privacyrichtlijnen, is er nog veel te doen. Drie bureaus die zorginstellingen adviseren geven hun tips en bieden een kosteloze, interactieve middag aan.

Mitopics, Comfort-IA en GGB Internetworking organiseren dit seminar om u te informeren over de recente privacyincidenten rond de invoering van het EPD. U krijgt tevens tips en een goed handvat voor het omgaan met het CBP. Daarnaast is er royaal ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en tips, zodat u ook kunt leren van uw collega’s.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u antwoord op de volgende vragen:

  • wat zijn de basiseisen voor het omgaan met persoonsgegevens?
  • hoe kunt u daar praktisch invulling aan geven?
  • welke bevoegdheden heeft het CBP wel en welke niet?
  • wat hebben uw collega-instellingen geleerd en wat kunt u van ze leren?

Wanneer: dinsdag 15 september van 15.00 tot 18.00 uur
Waar: Hotel Mitland, Utrecht
Voor wie: ICT-managers, projectleiders, managers en bestuurders in de zorg die in aanraking komen c.q. verantwoordelijk zijn voor patiëntgegevens en privacy. Tevens geschikt voor softwareleveranciers in de zorg.
Kosten: Deelname aan deze bijeenkomst is gratis bij vooraanmelding.

Kijk voor het programma, aanmelden en meer informatie op www.mitopics.nl/privacy


Over Mitopics | www.mitopics.nl
Mitopics is een onafhankelijk IT-adviesbureau dat zich sinds de start in 1991 onderscheidt door strikte onafhankelijkheid en de combinatie van technische, bedrijfskundige en juridische expertise. Mitopics heeft veel kennis en ervaring opgebouwd rondom privacy in zorginstellingen en zorggerelateerde systemen en was adviserend betrokken bij één van de cases die dit voorjaar de landelijke pers haalde.

Voor meer informatie of om te informeren naar de mogelijkheden voor een redactionele bijdrage op basis van dit persbericht kunt u contact opnemen met Carolien Jobse via c.jobse@mitopics.nl.

Over Comfort-IA | www.comfort-ia.nl
Comfort-IA is gespecialiseerd in vraagstukken van informatievoorziening en informatiekwaliteit. De organisatie is betrokken bij twee instellingen die recent te maken hebben gehad met handhaving door de IGZ en het CBP.

Over GGB Internetworking | www.ggb.nl
GGB verenigt een gedegen expertise van ICT-beveiliging met een jarenlang opgebouwde kennis van netwerken. Die combinatie levert voor klanten een maximale beschikbaarheid op van ICT-systemen en een robuuste bescherming tegen informatieverlies en -diefstal. Gedurende de afgelopen 12 jaar heeft GGB Internetworking zich gespecialiseerd in het adviseren, leveren en onderhouden van security-infrastructuren binnen o.a. de zorgsector.