Trend Micro introduceert Core Protection for Virtual Machines

Nieuwe oplossing beschermt VWware-omgevingen en maximaliseert virtualisatievoordelen zonder impact op datacenterbeveiliging

Vianen, 3 augustus 2009 – Trend Micro breidt zijn beveiligingsportfolio voor virtualisatie verder uit met Core Protection for Virtual Machines. Deze oplossing biedt een efficiënte totaalbeveiliging voor VMware ESX/ESXi-omgevingen en maakt gebruik van de VMsafe API’s van VMware. De inzet van speciale virtual machines voor scanning, gecoördineerd door real-time agents binnen de virtual machine, biedt gebruikers een gelaagde bescherming.

De huidige economische omstandigheden vergroten het belang van kosteneffectieve maatregelen en efficiënte oplossingen. Daardoor zal de markt voor virtualisatieproducten volgens analisten in de komende vier jaar naar zeven miljard dollar groeien. Hoewel servervirtualisatie de efficiëntie in het datacenter vergroot, stelt het ook de beveiliging van de IT-omgeving op de proef. Contentbeveiligingsoplossingen in de fysieke wereld brengen beveiligingsgaten met zich mee als ze worden ingezet in virtuele omgevingen. Zo kunnen virtuele machines zelfs worden besmet als ze offline zijn, terwijl het niet mogelijk is om virusscans of handtekeningupdates te draaien. Daarnaast zorgen intensieve beveiligingsactiviteiten, zoals volledige systeemscans, voor lagere hostprestaties, wat een negatieve impact op de beveiliging tot gevolg heeft. Dit geldt zeker in situaties waarin deze activiteiten op verschillende virtuele machines worden uitgevoerd.

Trend Micro Core Protection for Virtual Machines maakt een einde aan bovenstaande issues en stelt bedrijven in staat om te profiteren van de economische voordelen van virtualisatie. Dit is mogelijk zonder de beveiliging van het datacenter in gevaar te brengen. De oplossing biedt de volgende voordelen.

  • Geoptimaliseerd voor virtualisatie. De oplossing voorkomt beveiligingsgaten in virtuele omgevingen. Het beveiligt zowel offline virtuele machines als actieve virtuele machines door het scannen en vastleggen van updates vanuit een afzonderlijke virtuele machine voorafgaande aan het scannen. Bovendien verbetert de oplossing het prestatieprofiel van virtuele servers.
  • Maximale bescherming tegen malware. Trend Micro Core Protection for Virtual Machines garandeert de bescherming van virtuele machines, zelfs wanneer deze offline zijn. Ook wordt er bescherming geboden tegen verstoringen door malware, zoals Conficker. Dit doet de oplossing met een ‘isolatielaag’ voor de beveiligingsagent van het gescande apparaat.
  • Eenvoudig beheer door naadloze integratie met de VMware-beheerinfrastructuur. Dit verkleint de beheercomplexiteit binnen virtuele omgevingen. Door continue synchronisatie met vCenter monitort de oplossing de dynamiek van virtuele machines en beheert de verspreiding ervan.
  • Eenvoudig in te zetten en naadloos te integreren met Trend Micro OfficeScan. Hierdoor is centraal beheer mogelijk met dezelfde OfficeScan-console als voor het beheer van desktops en fysieke servers.
“De acceptatie van virtualisatie is sterk gegroeid. Deze ontwikkeling brengt echter nieuwe risico’s voor het datacenter met zich mee”, zegt Patrick Dalvinck, regiodirecteur bij Trend Micro. “Trend Micro Core Protection for Virtual Machines gaat verder dan elk ander product als het gaat om gespecialiseerde contentbeveiliging voor offline en actieve virtuele servers in dynamische datacenters.”

Trend Micro Core Protection for Virtual Machines is onderdeel van Trend Micro Enterprise Security, een geïntegreerd portfolio van contentbeveiligingsproducten, -diensten en -oplossingen, ondersteund door het Smart Protection Network van Trend Micro. Dit portfolio biedt directe bescherming tegen opkomende bedreigingen en verlaagt tegelijkertijd de kosten en complexiteit van beveiligingsbeheer.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.

Voor meer informatie:

Trend Micro
Mireille Boetje
Telefoon: +31 (0)34 735 84 32
E-mail: Mireille_Boetje@trendmicro.co.uk

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis / Daniëlle Adam
Telefoon: +31 (0)30 656 50 70
E-mail: trendmicro@lvtpr.nl