Profict en SIDN realiseren nieuwe interface voor registratie .nl-domeinnamen

Registratie .nl-domeinnamen veiliger en sneller dankzij nieuwe EPP-interface

’s-Graveland, 3 augustus 2009 --- IT-specialist Profict maakt vandaag bekend een samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten met SIDN om de langverwachte EPP (Extensible Provisioning Protocol) interface te implementeren.

SIDN beheert sinds 1996 de domeinnamen die eindigen op .nl en is verantwoordelijk voor het stabiel functioneren en exploiteren van het .nl-domein op internet. De domeinnamen worden geregistreerd in het zogenoemde Domein Registratie Systeem (DRS) waarmee onder andere de registratie en uitgifte van .nl-domeinnamen wordt gefaciliteerd.

Om te voorzien in de huidige marktbehoefte naar betrouwbare informatie-uitwisseling en vanwege het sterk groeiende internetgebruik heeft SIDN besloten het Domein Registratie Systeem uit te breiden met een EPP-interface. EPP is een standaard protocol voor domeinnaamregistratie waarbij kleine xml-bestandjes worden verstuurd en de gegevensuitwisseling veiliger en sneller kan plaatsvinden.

Profict is verantwoordelijk voor de implementatie van deze uitbreiding op het DRS. ‘Met behulp van de specialisten van Profict kunnen we onze deadlines realiseren en de omvangrijke gebruikersgroep op de gewenste manier faciliteren. De bouw van de interface is inmiddels in volle gang, maar we zijn verheugd dat de samenwerking nu officieel is’, zegt Fred Rodenburg, projectleider DRS-EPP bij SIDN.

Profict organiseerde een aantal requirement workshops met als doel de wensen en eisen vast te leggen waar het DRS aan moet voldoen in relatie tot de gewenste EPP-interface. Voor de realisatie hebben SIDN en Profict een Agile werkwijze geïntroduceerd. Deze methode kenmerkt zich door het realiseren, accepteren en in productie nemen van delen van de oplossing aan het einde van elke cyclus die 3 tot 4 weken duurt. Dit gebeurt in teams waar business en IT samenwerken. Voor de start van elke cyclus wordt in overleg de inhoud van de betreffende cyclus vastgesteld.

Over SIDN

SIDN is verantwoordelijk voor het stabiel functioneren en de ontwikkeling van het .nl-domein op internet. Naast de registratie en uitgifte van .nl-domeinnamen houdt dit in dat SIDN internetgebruikers wereldwijd in staat stelt op elk gewenst moment deze labels te gebruiken.

SIDN heeft een hard groeiend abonneebestand met meer dan 3 miljoen .nl-domeinnamen voor wie dagelijks zo’n driekwart miljard zoekopdrachten succesvol worden afgehandeld. Daarmee heeft SIDN een leidende positie op het mondiale internet. De dienstverlening aan het publiek vindt plaats via 2.000 zelfstandige zakelijke internetdienstverleners.

SIDN heeft een actieve rol in de technische, beleidsmatige en politieke ontwikkeling van het internet op nationaal en mondiaal niveau. Via Stichting ENUM Nederland heeft SIDN tevens de leidende rol bij de introductie van ENUM in Nederland.

SIDN is opgericht in 1996, gevestigd te Arnhem en er werken ruim 50 mensen.

Over Profict

Profict is een IT-specialist met een focus op het Java Enterprise platform. JBoss en Oracle, zijn daarbij de belangrijkste technologie partners. Profict is opgericht in 1998 en levert oplossingen op het gebied van IT-architectuur, maatwerkontwikkeling en applicatieonderhoud. Dankzij een projectmatige aanpak, in-depth expertise, en passie ontwerpen ze krachtige en doelmatige maatwerkoplossingen gebaseerd op Java Enterprise technologie.

Profict is gevestigd in Kasteel ter Horst in Loenen en Landgoed Boekesteyn in ’s Graveland. De hoogopgeleide specialisten lopen voorop in de markt, zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en in het bezit van relevante certificeringen. Klanten waaronder NUON, Eneco, Electrabel, Agis Zorgverzekeringen, Salland verzekeringen, Zwitserleven, FWG, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, SIDN en de Nationale Postcode Loterij hebben de expertise van Profict ingeroepen om complexe businessvraagstukken op te lossen en concrete zakelijke resultaten te boeken. Daarnaast worden de specialisten van Profict regelmatig ingeschakeld om vastgelopen projecten vlot te trekken en snel en efficiënt op te lossen.

Kijk voor meer informatie op: www.profict.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lubbers & De Jong
Anke van Heerebeek
T 020 4210565
E anke@l-dj.nl

SIDN
Lycke Hoogeveen
T 026 – 352 55 56
M 06 – 46 108 522
E Lycke.hoogeveen@sidn.nl

Profict
Alex van Koutrik
T 035 647 4131
E alex.van.koutrik@profict.nl