Studentenhotspots mobiel beschikbaar op Hier.nl

Amsterdam, 3 augustus 2009 - Mobiele applicatie Hier.nl heeft speciaal voor de aanstaande student interessante spots in verschillende Nederlandse steden op de kaart gezet. Om snel de beste plekjes en de hele introductieroute te vinden hoeven eerstejaars in Amsterdam, Delft, Leiden, Groningen, Maastricht, Tilburg, Rotterdam en Eindhoven slechts de mobiele applicatie te downloaden. Met hun mobieltje in de hand kunnen studenten hiermee de locaties van het programma van de introductieweek direct opzoeken.

De ‘spots’ op de kaart van Hier.nl zijn aangedragen door verschillende organisatoren van de introductieweken. Vooral tijdens de introductie is het vinden van deze locaties een must voor de beginnende student. Zij zijn vaak nog onbekend in de nieuwe stad. De spots van de studentensteden: Amsterdam, Delft, Leiden, Groningen, Maastricht, Tilburg, Rotterdam en Eindhoven staan aangegeven op de kaart. Door het aanvinken van de optie ‘introductieweek’ in het menu en in te zoomen op de betreffende stad, worden de verschillende locaties op de kaart zichtbaar. Het icoon biedt, na erop geklikt te hebben, aanvullende informatie over de locatie.

Pinautomaten en strandtenten
Naast de typische studentenspots zijn er op Hier.nl nog veel meer interessante locaties terug te vinden van o.a. de dichtstbijzijnde pinautomaten, toiletten, strandtenten en supermarkten. De mobiele dienst is gratis beschikbaar via een mobiele applicatie voor Nokia-, SonyEricsson- en Blackberry-toestellen. Binnenkort is de applicatie ook voor de iPhone te verkrijgen. Voor het downloaden van de Hier.nl-applicatie: sms HIER naar 9009 of kijk op www.hier.nl.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep
Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 140 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Ilse media exploiteert tevens de vrouwensites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl. Sinds 2006 is ilse media ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van ilse media bestaat inmiddels uit 15 websites, waaronder Startpagina.mobi, mobiel.NU.nl, web-log.mobi en mobiel.Kieskeurig.nl. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en circa 180 websites is Sanoma Uitgevers de grootste multimediale uitgever in Nederland.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl

Voor meer informatie:
Annette Knijnenberg
T:020-840 47 11
M: 06-51639439
E: pers@ilsemedia.nl