www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl
2504 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (12 jaar en 8 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

BT bespaart ruim € 20 miljoen dankzij vereenvoudigde Sign-On via CA Identity and Access Management

Utrecht, 20 juli 2009. CA, Inc. (NASDAQ:CA) heeft bekend gemaakt dat BT sinds 2004 meer dan 5 miljoen euro per jaar heeft bespaard met behulp van CA SiteMinder. De toepassing van CA SiteMinder success heeft bij BT geleid tot een verlaging van de IT-administratie, applicatieontwikkeling, verzoeken om wachtwoorden terug te zetten en ondersteuning van auditing en compliance. BT voert dankzij centralisatie van de verificatie en autorisatie van gebruikers op cruciale externe en interne webapplicaties met behulp van CA SiteMinder 36 miljoen transacties per dag uit.

BT biedt netwerkgebaseerde IT-, telecommunicatie- en breedbanddiensten aan en is actief in 170 landen. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk bedient het bedrijf ruim 18 miljoen klanten met 28 miljoen netlijnen en 11,2 miljoen breedbandaansluitingen. Het niveau van de klantenservice, samenwerking en het vermogen om klanten en leveranciers beveilige toegang via het web aan te bieden zijn bepalend voor de toekomstige groei van BT.

BT heeft in totaal vier portalen, waaronder BT.com, die elk een sleutelrol spelen in het verkeer tussen onderneming en klant. Meer dan acht miljoen personen bezoeken de websites regelmatig om gebruik te maken diverse self-service faciliteiten, variërend van het opvragen van nota's en het regelen van automatische afschrijvingen tot het plaatsen van bestellingen en het beheer van het e-mailadres waar de digitale rekeningen heen gaan. Omdat BT.com en de andere portalen toegang bieden tot persoonlijke gegevens, is het van groot belang dat alleen geautoriseerde klanten hun eigen dossier kunnen benaderen. Zoals BT's chief security architect Robert Temple het zegt: "Onze klanten verwachten dat we de beveiliging goed regelen, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over zaken als identiteitsdiefstal. Een probleem met identiteit- of gegevensbeheer zou onze reputatie als een van de meest vertrouwde Britse merken enorme schade berokkenen."

Voordat CA SiteMinder werd gebruikt, moesten werknemers van BT meerdere wachtwoorden onthouden. "Met CA SiteMinder hebben we het aantal interne wachtwoorden terug kunnen brengen door de toepassing van 'simplified sign-on'. Daardoor werken we nu efficiënter en hoeven we minder vaak wachtwoorden terug te zetten," aldus Temple. Bovendien hoeft BT niet langer gebruik te maken van meerdere aparte applicaties die vroeger nodig waren om gebruikers te verifiëren.

BT heeft de toepassing van CA SiteMinder uitgebreid door het te combineren met federatie van identiteiten. Daardoor hebben gebruikers toegang tot toepassingen en data die worden gehost door een aantal leveranciers van het bedrijf. "Het opzetten van federatie van identiteit was heel eenvoudig met CA SiteMinder," aldus Temple. "Hoewel er nog altijd culturele en juridische uitdagingen kleven aan federatie, hebben we nu een flexibel en schaalbaar model dat we uiteindelijk zullen kunnen uitbreiden naar duizenden leveranciers en andere partners."

Werknemers van BT hebben via deze federatieve aanpak toegang tot toepassingen als personeelsonderzoeken en persoonlijke ontwikkelingsdossiers. Identiteitsfederatie zal de onderneming ook helpen de beloofde kostenbesparing te realiseren door verhoging van de efficiëntie en productiviteit. "Via federatie kunnen we eenvoudiger gegevens uitwisselen met leveranciers, omdat de grenzen tussen organisaties en systemen voor medewerkers onzichtbaar worden," zegt Temple. "Dankzij een gestandaardiseerde, en te hergebruiken verificatiemethode hebben we de complexiteit kunnen verlagen en een volgende stap genomen richting onze visie van het 21st Century Network."

Senior vice-president en area manager voor CA VK & Ierland Chris Miller: "Dankzij CA SiteMinder is BT erin geslaagd de verificatie en autorisatie van gebruikers sterk te vereenvoudigen en flink te besparen op de totale administratiekosten. In het huidige economische klimaat moet een CIO het rendement van de IT-afdeling verbeteren en tegelijk het niveau van de klantenservice op peil houden. CA SiteMinder helpt BT het juiste evenwicht te bewaren door te zorgen dat de juiste mensen probleemloos toegang hebben tot de juiste informatiebronnen, van een klant die zijn rekening wil beheren tot medewerkers, ontwikkelaars en partners van BT die snel over gegevens willen beschikken om hun dagelijkse werkzaamheden te voltooien."

Over BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2008-'09, dat eindigde op 31 maart 2009, behaalde BT Group een omzet van 21.390 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.bt.com/aboutbt.

Over CA
CA (NASDAQ: CA), het toonaangevende, onafhankelijke IT management softwarebedrijf helpt klanten om hun IT-omgeving te optimaliseren voor betere bedrijfsresultaten. CA’s EITM (Enterprise IT Management) oplossingen voor mainframe en gedistribueerde systemen maken Lean IT mogelijk: Lean IT biedt organisaties de mogelijkheid om goede beslissingen te kunnen maken over hun IT-operatie en deze effectief te kunnen beheren en beveiligen. Ga voor meer informatie naar: www.ca.com
Laatste van CA Technologies  
CA Technologies benoemt Kees van Bekkum tot nieuwe Country Manager Nederland

CA Technologies voorspelt top 7 tech-trends voor 2011

BT bespaart ruim € 20 miljoen dankzij vereenvoudigde Sign-On via CA Identity and Access Management
Geplaatst:
Verstreken tijd: 12 jaar en 8 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
CA Technologie.. contact  

Logo CA Technologies

  +31 30 6048345
  www.ca.com
CA Technologie.. sociaal  


CA Technologie.. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo L
Logo NPRM NV
Logo Banking Circle
Logo Unisys
Logo People First Group
Logo Arrow Electronics
Logo Schneider Electric
Logo Momentive (voorheen SurveyMonkey)
Logo Zoom
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Pure Storage
Logo Schneider Electric
Logo SHARP Electronics Benelux
Logo ITvisors
Logo TJIP
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91719 persberichten
- 6030 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10574 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl