www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2500 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (12 jaar en 143 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

IBM en Siemens leveren geïntegreerde oplossingen

Samenwerking aanbieders PLM-software helpt klanten volledige productlevenscyclus te managen

‘s-Hertogenbosch, 19 juni 2009 - IBM en Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), gaan samenwerken. De twee bedrijven integreren hun oplossingen om klanten te helpen de levenscyclus van producten (van ontwerp en productie tot einde levensduur en recycling van het product) beter te managen. Hiermee wordt het proces om productiegegevens en productieplannen te delen vereenvoudigd.

Producten worden steeds ingewikkelder en het aantal leveranciers en producenten wordt steeds groter. Bedrijven hebben daarom een behoefte aan een intelligente basis waarmee ze gegevens accuraat kunnen uitwisselen. Bedrijven die onderdelen ontwerpen of produceren, wisselen immers elke week weer miljoenen gegevens uit; of het nu gaat om vliegtuigen, schepen, GPS-systemen of mobiele telefoons.

Gebruik makend van IBM’s Product Development Integration Framework (PDIF) als ontwikkelplatform en primaire integratieomgeving, levert Siemens oplossingen die gebaseerd op het Teamcenter® PLM software-portfolio en IBM WebSphere en Information Management (DB2), oplossingen die direct inzetbaar zijn. PDIF maakt ook een uitgebreidere integratie mogelijk tussen Siemens PLM Software's Teamcenter en Rational Software Platform for Systems van IBM.

Daarnaast zullen IBM en Siemens gezamenlijk een groot aantal diensten aanbieden, waaronder consulting en implementatie, systeemintegratie en het hosten van applicaties.

“Siemens PLM Software’s Teamcenter is het eerste platform in de PLM-sector dat PDIF omarmt. Het platform levert een geïntegreerd aanbod van IBM-middleware, waarmee gebruikers kosten kunnen besparen, zowel in de implementatie van PLM oplossingen als de kosten voor de totstandkoming van het product”, zegt Michael Wheeler, vice president van IMB PLM and Supply Chain Solutions. “Bedrijven die een flexibele softwareomgeving gebruiken, kunnen PLM-processen optimaal invoeren en zo zorgen voor een structureel beheer van de productlevenscyclus.”

Gebaseerd op de flexibiliteit van IBM’s service-oriented architecture (SOA) en IBM’s PDIF kunnen bedrijven miljoenen stukjes informatie en ontwerpen zorgvuldig met elkaar delen. De combinatie van PLM en SOA helpt bedrijven hun bestaande infrastructuren te bouwen, uit te breiden en aan te passen, doordat geleidelijk meerdere systemen meer gebruik kunnen maken van de bedrijfssystemen. Ook kunnen nieuwe technologieën erin worden opgenomen, zoals web-based samenwerking tussen verschillende onderdelen van de product waardeketen.

“Een van de significante voordelen van deze samenwerking is dat klanten niet meer hoeven te kiezen tussen IBM en Siemens, als ze op zoek zijn naar de beste PLM-oplossing voor hun organisatie”, zegt Chuck Grindstaff, executive vice president of Products en CTO van Siemens PLM Software. “Bedrijven hebben nu toegang tot de prestaties en betrouwbaarheid van IBM-middleware, gecombineerd met de schaalbaarheid en de snelle toegang tot productinformatie van Teamcenter. Deze combinatie is een uniek voordeel voor bedrijven die tegemoet willen komen aan de groeiende vraag van klanten naar duurzamere producten.”

IBM en Siemens PLM Software werken ook nauw samen met IBM’s Business Partners, om PLM-oplossingen te leveren aan MKB-bedrijven. Daarnaast zullen de twee bedrijven gezamenlijke aanbiedingen aan klanten verdiepen, door de optimalisatie van Siemens PLM Software applicaties die kunnen draaien op de server- en opslagapparatuur van IBM.

Meer informatie over IBM is te vinden op: www.ibm.com/solutions/plm.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over IBM Smarter Products
Een nieuwe generatie van intelligente, geïnstrumenteerde, onderling verbonden producten veranderen de manier waarop de wereld in elkaar zit. IBM Rational Software biedt een volledig geïntegreerd platform voor het leveren van software voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van elektrische, mechanische en software-technologieën. Daarnaast helpt het organisaties om hun producten zo waardevol mogelijk te maken.

Over Siemens PLM Software
Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division, is een leidende, wereldwijde provider van product lifecycle management (PLM) software en diensten met 6 miljoen licenties en 56.000 klanten wereldwijd. Siemens PLM Software, het hoofdkantoor gevestigd in Plano, Texas, werkt samen met bedrijven door open oplossingen te leveren die organisaties helpen om meer ideeën om te zetten tot succesvolle producten. Voor meer informatie over de producten en diensten van Siemens PLM Software, zie www.siemens.com/plm.

Over Siemens Industry Automation Divisie
De Siemens Industry Automation Divisie, een divisie van de Siemens Industry Sector, is wereldwijd leider op het gebied van automatiseringssystemen, laagspanning switchgear en industriële software. Zijn portfolio varieert van standaard producten voor product- en de procesindustrie tot oplossingen voor volledige industrieën en systemen die de automatisering van de gehele automobiele productiefaciliteiten en chemische stoffen omvatten. Als leidende softwareleverancier optimaliseert Industry Automation de volledige toegevoegde waarde van producten: van productontwerp en –ontwikkeling tot productie, sales en een flink aantal onderhoudsdiensten. Met ongeveer 42.900 werknemers wereldwijd haalde Siemens Industry Automation een totale omzet van 8,7 miljard euro in het fiscale jaar 2008.Note: Siemens and the Siemens logo are registered trademarks of Siemens AG. Teamcenter and NX are trademarks or registered trademarks of Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other product names referenced herein are the property of their respective owners.

Voor meer informatie over Siemens PLM Software kunt u contact opnemen met Janneke Stork:
Tel: +31 (0) 73 680 2500
E-mail: janneke.stork@siemens.com

Voor verdere persinformatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Freek Janssen van LEWIS PR:
Tel: + 31 (0) 40 235 4600
E-mail: freekj@lewispr.com
Laatste van Siemens Nederland N.V.  
Siemens levert planningsmodule aan Batenburg Techniek

De vier belangrijkste IoT-pijlers voor fabrikanten om kansen van Industry 4.0 te benutten

MindSphere (Siemens) benoemd tot leider industriële IoT-softwareplatforms
Private sector verwacht de regie over AI-governance kwijt te raken aan overheid

Ivanti erkend als leider in de IDC MarketScape voor Worldwide UEM Software 2020-2021

Partners VIVES en Infolearn verzorgen infectiepreventie e-learning voor 150.000 zorgprofessionals in opdracht van Vlaamse overheid

Razer introduceert Naga X voor MMO-gamers
Cartridge & Toner gigant Alleeninkt.nl na overname van Inktprecies.nl in race voor marktleiderschap printer-land

Philadelphia Zorg kiest voor roostersoftware Intus

Ontdek offertes die bijna zichzelf schrijven met behulp van kunstmatige intelligentie in de nieuwe update van Offorte.com

Social Selling met LinkedIn: “Stilletjes verkopen in een digitaal thuiswerktijdperk (en daarna)”

5 krachtige tips om een boekhoudprogramma te kiezen

Myth Busted: 5 hardnekkige misverstanden over elektrisch rijden

Schneider Electric, Enel en het World Economic Forum publiceren het rapport 'Net Zero Carbon Cities: an Integrated approach'

Mammoet verhuist SAP-omgeving naar myBrand private cloud

Heuvelman Staalhandel klaar voor de toekomstmet low-code ERP-oplossing van Thinkwise

Dutch IT Channel Datacenter Project is gestart

Onderzoek Zendesk: zakelijk succes in 2021 hangt af van het leveren van uitzonderlijke customer experience

Tanium en open source-platform OpenCTI verbeteren gezamenlijk informatievoorziening cyberdreigingen

BT wint contract om Nederlandse diplomatieke missies over de hele wereld met elkaar te verbinden

Autohopper ontwikkelt app om franchisenemers meer inzicht te geven in verhuurproces

Flex-Appeal kondigt rebranding aan naar Oneteam

Tessa de Vor, de nieuwe managing director van Adapt Analytics, zet medewerkers op 1

Lavide Holding NV tekent Letter of Intent

VodafoneZiggo en Discovery kondigen nieuwe samenwerking aan inclusief streamingdienst discovery+
Geplaatst:
Verstreken tijd: 12 jaar en 143 dagen
Siemens Nederl.. contact  

Logo Siemens Nederland N.V.

  (070) 333 3333
  info@siemens.nl
  www.siemens.nl

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Offorte
Logo AtMost
Logo SoftApp BV
Logo QuandaGo
Logo DATPROF
Logo Avaap
Logo Fastbyte
Logo Leadgate Europe
Logo Xdroid
Logo Qualogy
Logo NewChannel
Logo QuandaGo
Logo Salure
Logo Boys with Brains
Logo CONTACTCENTER4ALL
Logo Techone B.V.
Logo Unexus B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo MCS B.V.
Logo DNA Services B.V.
Logo Techone B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Orange Cyberdefense
Logo Broad Horizon
Logo Ivanti
Logo ChargePoint
Logo Schneider Electric
Logo myBrand
Logo Thinkwise
Logo Dutchitchannel.nl
Logo NTT Ltd.
Logo Citrix
Logo Barracuda Networks
Logo Clarity Benelux
Logo Ictivity
Logo GTT Communications
Logo Sitecore
Logo Schneider Electric
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 90176 persberichten
- 5880 bedrijfsprofielen
- 61 PR-bureauprofielen
- 9513 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekers