www.marcommit.nlwww.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl
2471 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (3783 dagen geleden)
Bedrijf:

Eneco behaalt besparingstargets op IBM Cognos beheer dankzij MotioCI software

Rotterdam/Dallas/Delft, 7 mei 2009

Energiebedrijf Eneco heeft recent een analyse naar een beheertool voor haar IBM Cognos rappportage-omgeving afgerond. De keuze is gevallen op MotioCI, geleverd door het bedrijf Motio, Inc. uit Dallas USA. MotioCI is een Quality Assurance software oplossing voor IBM Cognos en levert een substantiële bijdrage aan de nieuwe, hogere service levels bij Eneco ten aanzien van volledigheid, tijdigheid en performance van de BI rapportages. Maar belangrijker is dat Eneco jaarlijks 15% op het applicatiebeheer budget voor de IBM Cognos omgeving bespaart en daarmee de door het management gestelde targets kan behalen. Daarbij komt dat de investering binnen het eerste jaar terug wordt verdiend.


Het onderdeel applicatiebeheer binnen Eneco, MID, binnen het Solution Center Business Intelligence (SCBI) levert BI-support aan eindgebruikers. Het MID zorgt ervoor dat service levels ten aanzien van volledigheid, tijdigheid en performance worden bewaakt en nagekomen. Daarenboven is het MID het loket voor vragen, incidenten en changes. Projecten worden na afronding door het MID in beheer genomen.

Volgens Rob Bakker, Hoofd Solution Center Business Intelligence, is zijn interne klant kritischer geworden en vereist dit pro-actief applicatiebeheer zodat problemen voortijdig geconstateerd en verholpen worden. Daarenboven moet het applicatiebeheer plaatsvinden tegen substantieel lagere kosten.

Bakker: “Voorheen hadden we onze Cognos OTAP-straat grotendeels geautomatiseerd met behulp van zelfgeschreven Linux scripts. Deze ‘kerstboom’ vervangen we nu door MotioCI met als voordelen:
  • we hoeven de Linux scripts niet meer te onderhouden
  • er zijn minder fouten in het versiebeheer als gevolg van corrupte files
  • er is minder communicatie vereist tussen SBCI en Operations over de scripts
  • er is geen continue beschikbaarheid meer nodig bij Operations voor (O)TAP werkzaamheden, waaronder het deployen van rapporten naar een andere Cognos omgeving
Alleen al door dit laatstgenoemde punt besparen we direct 500 uur per jaar op de inhuur van externen. We verlagen dus daadwerkelijk onze out-of-pocket kosten.”

Versiebeheer vindt met MotioCI volledig geautomatiseerd plaats. Ook het verhelpen van incidenten en het terugzetten van vorige versies verloopt hierdoor sneller en daardoor goedkoper. Bakker zegt hierover: “Middels de automatische testfunctionaliteit kunnen we vanaf heden de beschikbaarheid garanderen van al onze 700 rapporten, waaronder ook rapporten die minder frequent worden gebuikt. Wij nemen daarmee definitief afscheid van het bekende interne piepsysteem, want 700 rapporten op regelmatige basis handmatig testen was een utopie. We kunnen nu zelfs het gebruik van rapporten simuleren (performance en stresstesten) waardoor we vóóraf al inzage hebben in de performance van een nieuw rapport, nieuwe gebruikersgroep, of nieuwe hardware.”

Bij Eneco dienen specifieke rapportages te allen tijde te voldoen aan een vastgestelde output alvorens deze mogen worden vrijgegeven. Met MotioCI kan het SBCI specifieke geautomatiseerde testsets opzetten en aan deze eis voldoen.

Bakker was erg tevreden over de samenwerking met MotioCI implementatiepartner E-mergo: “Tijdens de Proof-of-Concept hebben zij het voortouw genomen, ze waren snel ingewerkt in onze business en we merkten aan alles dat ze staan voor kwaliteit en pragmatiek.”

Over Motio
Motio Inc. is marktleider op het gebied van additionele functionaliteit voor de IBM Cognos suite. Motio’s range van producten loopt van monitoring, automatisering tot aanpassing van operational performance van BI oplossingen. Hierin zijn de best practices van BICC opgenomen zodat de overall performance en kwaliteit toeneemt. Motio is opgericht in 1999 in Dallas (USA) en is IBM Cognos Partner en ondersteunt honderden klanten over de hele wereld.

www.motioci.nl

Over E-mergo
E-mergo, dé Business Intelligence specialist, richt zich op het implementeren van management-informatiesystemen en BI oplossingen. Door jarenlange ervaring is E-mergo sterk in het definiëren van kengetallen en KPI’s, het inrichten van datawarehouses en het bouwen van rapportages. E-mergo bundelt de kennis en ervaring van twee werelden: Business Consultancy en Business Intelligence: hierdoor kan E-mergo zijn klanten beter helpen bij het optimaliseren van hun informatievoorziening. E-mergo is IBM Cognos Partner en is gespecialiseerd in het optimaliseren van IBM Cognos beheer.

www.e-mergo.nl

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Ronald Donkers, Account Manager, E-mergo BV. Telefoon: 015-260 04 95 of e-mail: ronald.donkers@e-mergo.nl
Deel dit bericht  
Twitter Facebook LinkedIn
Eerder van E-mergo  


Reacties  
Er zijn nog geen reacties. Om te reageren moet u inloggen
Logo KPN

Logo Western Digital Netherlands B.V.

Logo Kaspersky

Logo TIE Kinetix N.V.

Logo Verizon Connect Netherlands B.V.
Logo Intus Workforce Solutions BV

Logo Kopano

Logo Ultimaker

Logo Klarna

Logo ilionx

Logo Visma | Raet

Logo Telecompaper

Logo VPRO

Logo Graydon

Logo Datto

Logo SentinelOne

Logo Dell Technologies

Logo GitLab

Logo Cognizant

Logo BlackBerry

Logo Kaspersky
Info  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 3783 dagen
Bron:
E-mergo contact  
Logo E-mergo
  085 016 04 11
  info@e-mergo.nl
  www.e-mergo.nl
E-mergo sociaal  
E-mergo tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Intus Workforce Solutions BV
Logo Kopano
Logo Jet-Stream
Logo Avinty
Logo Cacholong
Logo Comarch AG
Logo Xinno
Logo Leadgate Europe
Logo NewChannel
Logo Enable-U
Logo Sooda internetbureau
Logo Click&Boat
Logo Portiva
Logo Fairbanks
Logo Serverius B.V.
Logo Broad Horizon
Logo CloudSuite B.V.
Logo Medius
Logo Postex Nederland B.V.
Logo SCOS Software bv
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Curvature
Logo Mansystems Nederland B.V.
Logo CloudSuite B.V.
Logo Rittal bv
Logo Belcentrale.nl
Logo XebiaLabs
Logo Yenlo
Logo Belcentrale.nl
Logo Yenlo
Logo Ultimaker
Logo Klarna
Logo ilionx
Logo Visma | Raet
Logo Red Hat, Inc.
Logo Riverbed
Logo Pegasystems
Logo Thales
Logo MPL
Logo Orderchamp B.V.
Logo ThousandEyes
Logo Arrow Electronics
Logo Citrix
Logo OTYS Recruiting Technology
Logo Vertiv
 
www.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl