Trend Micro geeft tips voor veilig internetgebruik door kinderen

In het kader van Safer Internet Day 2009 biedt Trend Micro handvatten om kinderen veilig te laten surfen

Vianen, 9 februari 2009 – Trend Micro informeert consumenten over hoe ze kinderen veilig kunnen laten internetten. Dit doet het bedrijf in het kader van Safer Internet Day 2009, dat wordt gehouden op 10 februari 2009. Deze internationale dag is in 2004 in het leven geroepen door de Europese Unie en wordt sindsdien iedere tweede dinsdag van februari georganiseerd. Trend Micro ondersteunt dit soort initiatieven al jaren en draagt zo extra bij aan het veiliger maken van het internet.

“Het is voor ouders en verzorgers vaak erg lastig hun kinderen van het juiste advies te voorzien als het gaat om internet. Als beveiligingexperts zien we het als onze taak om te ondersteunen bij deze uitdaging door middel van campagnes en samenwerkingsverbanden”, zegt Patrick Dalvinck, Regional Sales Director Benelux bij Trend Micro. “Het veiliger maken van het internet behoort tot de kerndoelen van ons bedrijf. Een belangrijk onderdeel hiervan is kinderen op een verantwoorde manier te leren internetten.”

Met de campagne Internet Safety for Kids and Families draagt Trend Micro bij aan een veiliger internet voor kinderen. Het initiatief reikt ouders, verzorgers en leraren ideeën aan hoe ze kinderen bewust kunnen maken van de gevaren van het internet. Daarnaast werkt Trend Micro samen met organisaties als Childnet International, Connectsafely.org en Common Sense. Lezingen en informatieve bijeenkomsten vormen eveneens een belangrijk onderdeel van het awareness-programma van Trend Micro.

Een aantal ideeën dat Trend Micro mee wil geven aan ouders in het kader van Safer Internet Day 2009:

  • Observeer en beperk internetgebruik – plaats de gezinscomputer op een centrale plek in huis (bijvoorbeeld de woonkamer). Zo is het internetgedrag van de kinderen goed te observeren. Afhankelijk van de leeftijd van een kind is het nodig de tijd die hij/zij internet te beperken. Met Trend Micro Internet Security 2009 is deze maximaal toegestane tijd automatisch in te stellen.
  • Bespreek het internetgebruik – vooral bij jongere kinderen is het van belang te bespreken wat hun favoriete websites zijn en hier een lijst van op te stellen. Ouders kunnen de sites eerst bekijken om te bepalen of deze geschikt zijn.
  • Controleer content en bescherm data – door de sites van de kinderen eerst te controleren op de inhoud krijgen ouders beter inzicht in wat hun kinderen bekijken. Wijs kinderen erop dat ze geen gegevens als telefoonnummers of adressen aan derden geven.
  • Voer gesprekken – ouders dienen alert te zijn of vreemden met hun kinderen in contact willen komen via het web. Door ervaringen regelmatig te bespreken, verkrijgen ouders hier beter inzicht in.
  • Stel onveilige websites vast – programma’s voor websitereputatie zoals TrendProtect controleren de veiligheid van internetpagina’s en waarschuwen voor geïnfecteerde en malware-verspreidende sites.
  • Maak gebruik van URL-filters – IT-beveiligingsoplossingen zoals Trend Micro Internet Security 2009 bieden URL-filters die voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot ongepaste websites.
  • Update beveiligingssoftware – zorg ervoor dat de computer altijd voorzien is van de nieuwste beveiligingssoftware. Dit voorkomt virussen, spam, spyware en andere malware.
Praktijktips voor families zijn te vinden op www.trendmicro.com/go/safety.Over Trend Micro
Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.

Voor meer informatie en het opvragen van beeldmateriaal of testproducten:

Trend Micro
Mireille Boetje
Telefoon: +31(0) 34 735 84 32
E-mail: Mireille_Boetje@trendmicro.co.uk

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis / Danielle Adam
Telefoon: +31 (0)30 656 50 70
E-mail: trendmicro@lvtpr.nl