Datum: (3464 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

InterSystems door Gartner ingedeeld in Leaders Quadrant van applicatie-infrastructuur voor SOA samengestelde softwaretoepassingen

Indeling gebaseerd op volledigheid van visie en vermogen tot realisatieCambridge, Massachusetts (Verenigde Staten), januari 2009 – InterSystems Corporation, software-ontwikkelaar van Intersystems Ensemble®, een platform voor snelle integratie en ontwikkeling, is door marktonderzoeksbureau Gartner, Inc. ingedeeld in het Leiders-kwadrant van het ‘Magic Quadrant for Applications Infrastructure for SOA Composite Application Projects.’ *)

Samengestelde softwaretoepassingen worden door ondernemingen steeds vaker ingezet om systemen, gebaseerd op technologie van uiteenlopende generaties, te combineren tot één nieuwe applicatie. Daarbij zijn zowel service georiënteerde applicaties (SOA’s ) als niet-SOA gebaseerde applicaties betrokken. Daarmee laten zich snel en kosteneffectief nieuwe systemen ontwikkelen voor het nieuwe ICT-landschap, waarin de baanbrekende concepten van SOA, Web 2.0 en software as a service (SaaS) de toon zetten.

InterSystems Ensemble is een uitgebreid software-platform, gebruikt voor het ontwikkelen en integreren van bedrijfskritische applicaties, het opwaarderen van bestaande investeringen in software-toepassingen door samensmelting met nieuwe functies, het inrichten van een enterprise service bus (ESB), of het implementeren van initiatieven op het gebied van service oriented architecture. In de gehele wereld zijn op Ensemble gebaseerde projecten uitgevoerd in het bedrijfsleven en in gezondheidszorg (integratie via HL7 standaard). Zo het integratieproduct veelvuldig ingezet bij de ontwikkeling van de technische structuur voor nationale elektronische zorgdossiers.

Gartner geniet wereldwijd grote erkenning om de deskundige en diepgaande research, op basis waarvan zij hun rapporten publiceren. Gartner onderscheidt vier sectoren, kwadranten genoemd: Leiders, Uitdagers, Spelers in een klein marktsegment en Zieners. In het Engels, resp. Leaders, Challengers, Niche Players en Visionaries.

InterSystems dankt zijn positionering aan: de compleetheid van visie en het vermogen tot het realiseren van praktijkoplossingen. “Marktleiders zijn leveranciers met een bewezen staat van dienst en een uitgebreid samenstel van applicatie-georiënteerde producten met een groot aantal redelijk tevreden klanten, dat de producten van de leverancier gebruikt voor ondersteuning van samengestelde alomvattende ‘front-end-’ en ‘back-end’-applicaties. Marktleiders hebben een ruime keus van beproefde toepassingen of platform-middleware, waar zij de verkoop van hun samengesteld applicatie-georiënteerde producten aan kunnen koppelen. Tenslotte hebben marktleiders aangetoond te kunnen anticiperen op technologische en marktontwikkelingen door hun aanbod uit te breiden met technologie die samengestelde applicaties mogelijk maakt,” aldus het Gartner-rapport.

Het rapport stelt verder dat: “Leiders ook duidelijk blijk geven van hun begrip voor en betrokkenheid bij de markt door speciale pakketten van hun productreeksen aan te bieden, die SOA samengestelde applicaties ondersteunen. Ook profileren onderscheiden ze zich door gespecialiseerde producten of combinaties ervan aan te bieden, dan wel door zich proactief in te zetten voor SOA samengestelde applicatie-infrastructuurprojecten via het uitsturen van duidelijke en adequate berichten en voorstellen naar de markt, alsook door specifieke verkoopstrategieën.”

“Ensemble maakt het mogelijk voortdurend waarde toe te voegen aan systemen, die de kern vormen van succesvolle organisaties in de publieke en private sector,” zei Paul Grabscheid, Vice President Strategische Planning van InterSystems. “Onze voortdurende groei – meer dan 50% in 2008 – in de felomstreden integratiemarkt is een indicatie voor de positieve invloed die Ensemble-implementaties hebben in ons gehele klantenbestand. We zijn bijzonder blij dat Gartner InterSystems in het Leiders-kwadrant heeft gepositioneerd.”

Voor het complete rapport zie InterSystems.com/MQ

InterSystems
InterSystems Corporation levert al 30 jaar innovatieve producten die applicaties waardevoller maken. InterSystems CACHÉ® is een veel presterende object database die applicaties sneller maakt en beter schaalbaar. InterSystems Ensemble® is software voor snelle integratie van systemen, die naast de connectiviteit tevens worden verrijkt met nieuwe functionaliteit . InterSystems HealthShare™ is een platform waarmee bestaande zorgapplicaties in korte tijd zijn op te waarderen naar een regional of nationaal knooppunt voor de uitwisseling van zorginformatie. Met een hoofdkantoor in Cambridge in de Amerikaanse staat Massachusetts, is InterSystems actief in 22 landen en levert van daaruit ondersteuning aan klanten in 88 landen.

Voor meer informatie:

David Majster
Marketing Manager Benelux & France
InterSystems Benelux BV
Tel. +32-(0)2-464.97.20
Fax +32-(0)2-464.97.39
www.InterSystemsBenelux.com

Gartner’s Magic Quadrant
Het ‘Magic Quadrant’, copyright 2008 van Gartner Inc., is met toestemming hergebruikt. Het Magic Quandrant is een grafische weergave van de marktsituatie op een zeker moment en toont Gartner’s analyse van de aanwezigheid van bepaalde leveranciers in de markt, afgemeten naar specifieke, door Gartner gedefinieerde criteria. Gartner doet geen enkele aanbeveling voor een product, leverancier of service, opgenomen in de Magic Quadrant. Evenmin geeft Gartner technologie-gebruikers het advies slechts te kiezen voor de als ‘Leiders’ bestempelde leveranciers in het Magic Quadrant. De grafische representatie dient uitsluitend als onderzoeksmiddel en niet als aansporing tot actie. Gartner wijst alle aansprakelijkheid, uitdrukkelijk of impliciet, mogelijk ontleend aan de vermelde onderzoeksresultaten, van de hand; dit betreft ook eventuele verwachtingen voor de verkoopbaarheid of de geschiktheid van een product of dienst voor een specifiek doel.