Geachte bezoeker, wegens vakantiebezetting zal www.persberichten.com dagelijks minder vaak worden bijgewerkt.

Datum: (3607 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

InterSystems biedt met DeepSee direct inzicht in operationele data

Real-time Business Intelligence (BI) geïntegreert met bedrijfskritische transactionele systemenSchiphol-Rijk, september 2008 – InterSystems komt tegemoet aan de groeiende behoefte aan analytische bedrijfsinformatiesystemen (Business Intelligence) die real-time operationele beslissingsondersteuning bieden. Daartoe heeft het bedrijf ‘embedded’ BI-software op de markt gebracht onder de naam DeepSee™. Hiermee wil InterSystems het gebruik van BI uitbreiden tot operationele managers in alle lagen van de organisatie. Daarmee worden dagelijkse processen in de onderneming veel breder en doelmatiger ondersteund dan thans mogelijk is met een beperkt aantal experts per bedrijf.

DeepSee is de nieuwste aanwinst van de InterSystems-productreeks. Tot deze reeks innovatieve producten behoren ook InterSystems CACHÉ®, de krachtige object-database, InterSystems HealthShare™, het platform voor regionale en nationale elektronische medische dossiers, en InterSystems Ensemble®, het platform voor snelle integratie.

Business Intelligence snel, gemakkelijk en niet te duur maken
DeepSee is bedoeld als een krachtig en gunstig geprijsd alternatief voor de diverse BI-producten die tegenwoordig op de markt zijn. Traditioneel zijn deze producten uitgerust met omvangrijke data-warehouses, waar data offline wordt opgeslagen en gestructureerd in datamodellen, ontwikkeld door gespecialiseerde informatie-analisten met weinig tot geen affiniteit met transactiegeoriënteerde processen. Veel van de huidige BI-toepassingen zijn gebouwd met losstaande, externe ‘tools’, waarvan het voortraject (consultants en implementatie) alleen al vele duizenden tot honderdduizenden Euro’s heeft gekost. Omdat nu nog steeds bij BI de analyse gescheiden is van de operationele applicaties, zijn de resultaten pas na verloop van enige tijd te leveren. “Hierdoor behoort BI al decennia lang tot de meest overschatte en meest teleurstellende IT-oplossingen. De mislukkingen en tekortkomingen hebben inmiddels dan ook een legendarische staat van dienst,” aldus Paul Grabscheid, Vice President Strategische Planning van InterSystems.

Als binnen transactionele applicaties real-time BI-functies beschikbaar zijn, kunnen gebruikers rechtstreeks inzicht krijgen in operationele data en op grond van BI-analyses direct ingrijpen in werkprocedures, geldende regels aanpassen of andere acties ondernemen om de prestaties van processen te verbeteren.

“Er zijn situaties, zoals bij lange-termijn-planning, waar volstaan kan worden met historische data,” merkt Grabscheid op. “Maar het doelgericht leiden van een bedrijf in het hedendaagse concurrentiestrijdperk, vereist voor het nemen van dagelijkse beslissingen toegang tot actuele operationele data.”

Met DeepSee is Business Intelligence:
  • Snel
    Door InterSystems’ revolutionaire transactionele bitmap-technologie toe te passen is transactieverwerking van grote informatievolumes in real-time mogelijk. De technologie geeft uitstekende zoekresultaten bij complexe queries en de actualisering van data behoort tot de snelste in zijn soort.
  • Gemakkelijk
    Applicatie-ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van meegeleverde grafieken, tabellen, rapporten en dashboards, die geheel in het applicatiesysteem zijn geïntegreerd. Operationele eindgebruikers krijgen de informatie die zij nodig hebben om meer doelgericht de concurrentie aan te gaan en om een betere dienstverlening te bereiken.
  • Gunstig geprijsd
    De traditionele eisen die BI stelde aan het bouwen en onderhouden van dure data-warehouses zijn nu verleden tijd.
Real-time informatie voor operationeel succes
DeepSee is ontworpen om professionele applicatie-ontwikkelaars BI-functies te geven, waarmee zij bestaande applicaties kunnen uitbreiden en moderniseren en waarmee zij nieuwe applicaties kunnen bouwen, die ‘van huis uit’ voorzien worden van BI-functionaliteit. Voor organisaties met veel gebruikers, zoals in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven of de overheid, maakt DeepSee het mogelijk de eindgebruikers tijdig over de nieuwste informatie te laten beschikken. Deze informatie hebben zij voor een dagelijkse juiste en gefundeerde besluitvorming nodig.

De eerste gebruikers van DeepSee zijn het erover eens dat de real-time beschikbaarheid van data voor hen het belangrijkste motief vormde BI in transactiegedreven systemen op te nemen. “We hebben plannen om onze bestaande BI-applicaties in de gezondheidszorg met DeepSee te versterken. En ook om onze klanten van dienst te zijn met duidelijke real-time (management)informatie” zei Pradep Nair, VP Life Sciences & Healthcare Practice bij HCL Technologies, een toonaangevend leverancier van IT-services. “De mogelijkheid per minuut klinische en financiële informatie bij de hand te hebben, spreekt de gezondheidszorg erg aan en wij hechten grote waarde aan deze doorbraak in de Business Intelligence-software.”

“Zoals wij het zien zal de gelegenheid real-time toegang te krijgen tot actuele data, die DeepSee ons biedt, een aanwinst zijn voor applicaties in de gezondheidszorg,” zei Mike Snow, CTO bij Sunquest Information Systems Inc., een applicatiepartner van InterSystems. Sunquest brengt een uitgebreide reeks automatiseringsoplossingen voor de gezondheidszorg op de markt, zoals laboratorium- en radiologie-systemen. “Veel eindgebruikers bij onze klanten waren in staat al in een vroeg stadium een blik te werpen op DeepSee tijdens een recent gebruikerscongres,” vervolgde Snow. “Wij ontvingen veel positieve reacties en zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken DeepSee in te zetten voor operationele BI in real-time-toepassingen.”

“Het belangrijkste bij real-time BI-applicaties is natuurlijk Krijg ik antwoord op de vraag ‘Wat zou ik nú anders moeten doen?’ Door actie-informatie te tonen in samenhang met direct opvraagbare analytische drill-down-gegevens uit de grote bedrijfsapplicaties, speelt DeepSee het kader van een organisatie alles in handen wat zij voor hun dagelijkse beslissingen nodig hebben,” zei Grabscheid.

InterSystems
InterSystems Corporation levert al 30 jaar innovatieve producten die applicaties waardevoller maken. InterSystems CACHÉ® is een veel presterende object database die applicaties sneller maakt en beter schaalbaar. InterSystems Ensemble® is software voor snelle integratie van systemen, die naast de connectiviteit tevens worden verrijkt met nieuwe functionaliteit . InterSystems HealthShare™ is een platform waarmee bestaande zorgapplicaties in korte tijd zijn op te waarderen naar een regional of nationaal knooppunt voor de uitwisseling van zorginformatie. Met een hoofdkantoor in Cambridge in de Amerikaanse staat Massachusetts, is InterSystems actief in 22 landen en levert van daaruit ondersteuning aan klanten in 88 landen.

Voor meer informatie:

David Majster
Marketing Manager Benelux & France
InterSystems Benelux BV
Tel. +32-(0)2-464.97.20
Fax +32-(0)2-464.97.39
www.InterSystemsBenelux.com