Datum: (3763 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

TietoEnator levert Zweedse gezondheidszorg InterSystems HealthShare patiënten-informatiesysteemSchphol-Rijk, maart 2008 – InterSystems Corporation, leverancier van software-oplossingen voor overheid en bedrijfsleven, heeft een belangrijk contract gesloten voor de levering van InterSystems HealthShare™-software aan het nationale Zweedse patiënt­informatieplatform NPO.

De software wordt geleverd en geïmplementeerd door het Zweeds-Finse bedrijf TietoEnator en vertegenwoordigt in de looptijd van het vijfjarig contract een waarde van 115 miljoen Zweedse Kronen, 12,15 miljoen Euro. Het contract heeft een optie voor 2 bijkomende jaren.

Het nationale patiëntinformatiesysteem is bedoeld voor de uitwisseling van patiëntgegevens tussen instanties in de gezondheidszorg, zowel in de openbare als de privé-sector. Na een zeer kritisch onderzoek door de Zweedse Adviesorganisatie voor de Gezondheidszorg Sjukvårds­rådgivningen SVR AB werd TietoEnator gekozen als hoofdcontractant voor het leveren, implementeren en ‘hosten’ van het systeem.

InterSystems HealthShare is een netwerkplatform voor informatie-uitwisseling in de gezondheidszorg, dat een belangrijke rol gaat spelen in de Zweedse patiëntenadministratie. De oplossing moet binnen 12 maanden gereed zijn voor productie. In de laatste drie maanden van deze periode zal de regionale gezondheidszorg in Örebro de eerste implementatie operationeel hebben.

HealthShare is een uitgebreide oplossing voor het bijeenbrengen en beschikbaar stellen van medische dossiers van patiënten. De gegevens kunnen online opgevraagd worden door aangesloten organisaties en zullen in een later stadium via internet ook deels toegankelijk gemaakt worden voor de patiënten zelf.

De gezondheidszorg heeft veel geïnvesteerd in data-opslag en -verwerking; de gebruikers zijn vertrouwd met de werking en presentatie van hun systeem. Bestaande systemen zullen dan ook zoveel mogelijk in het HealthShare-platform opgenomen worden of daaraan worden aangepast. InterSystems heeft daarvoor snelle en veelzijdig inzetbare ontwikkelhulpmiddelen.

TietoEnator levert al 30 jaar innovatieve software aan de medische wereld en heeft daar een uitstekende naam opgebouwd. De gezondheidszorg in de Scandinavische landen staat op een hoog peil en zal door het geavanceerde patiënteninformatiesysteem nog verder verbeterd worden. Het Zweedse systeem zal een voorbeeld zijn voor andere landen.

TietoEnator
TietoEnator behoort tot de toonaangevende applicatie-architecten voor de informatie-maatschappij. In Europa is de onderneming één van de grootste aanbieders van IT-services. TietoEnator is gespecialiseerd in advisering en uitvoering van zakelijke ICT-projecten. De dienstverlening, waaronder ook ‘hosting’, is gebaseerd op een diepgaande kennis van diverse branches in het bedrijfsleven, in de gezondheidszorg en bij de overheid. TietoEnator maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen in de informatietechnologie en heeft ongeveer 16.000 experts in dienst in bijna dertig landen. Meer informatie op www.tietoenator.com.

InterSystems
InterSystems Corporation levert al 30 jaar innovatieve producten die applicaties waardevoller maken. InterSystems CACHÉ® is een veel presterende object database die applicaties sneller maakt en beter schaalbaar. InterSystems Ensemble® is software voor snelle integratie van systemen, die naast de connectiviteit tevens worden verrijkt met nieuwe functionaliteit . InterSystems HealthShare™ is een platform waarmee bestaande zorgapplicaties in korte tijd zijn op te waarderen naar een regional of nationaal knooppunt voor de uitwisseling van zorginformatie. Met een hoofdkantoor in Cambridge in de Amerikaanse staat Massachusetts, is InterSystems actief in 22 landen en levert van daaruit ondersteuning aan klanten in 88 landen.

InterSystems is de belangrijkste leverancier van zorgapplicatieplatforms. De producten worden toegepast door de belangrijkste ziekenhuizen en laboratoria in de wereld, waaronder de 10 beste ziekenhuizen in de Verenigde Staten, genomineerd door US News en Worl Report. Voor meer informatie: InterSystems.com

Voor meer informatie:
David Majster
Marketing Manager Benelux & France
InterSystems Benelux BV
Tel. +32-(0)2-464.97.20
Fax +32-(0)2-464.97.39
www.InterSystemsBenelux.com