Datum: (3752 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

Rapport plaatst InterSystems in top drie van categorie klantaffiniteit bij technologieleveranciers

Onderzoek van CMO Council noemt klantaffiniteit een grotere voorspellende waarde bij aankoopbeslissingen dan merkbekendheidSchiphol-Rijk, maart 2008 – InterSystems Corporation staat volgens een recent uitgebracht rapport van het Researchbureau Chief Marketing Officer (CMO) Council in de top drie waar het gaat om klantaffiniteit bij technologieleveranciers. CMO Council vindt klantaffiniteit de belangrijkste factor in het aanschafbeleid van het bedrijfsleven en de overheid.

InterSystems ontwikkelt en verkoopt innovatieve database- en integratiesoftware. De producten zijn o.a.: InterSystems CACHÉ®, een krachtige object-database, InterSystems Ensemble®, een platform voor snelle systeemintegratie en InterSystems HealthShare™, een platform voor regionale en nationale data-uitwisseling in de gezondheidszorg. Bij CMO Council zijn ruim 3000 top-marketingspecialisten aangesloten.

InterSystems behoorde tot de drie hoogst gekwalificeerde leveranciers bij de Customer Affinity Index en liet daarmee bekende namen als Nortel, Sybase, Sun Microsystems, Microsoft en IBM achter zich. De ranglijst is opgesteld op basis van onderzoeken en enquêtes onder meer dan duizend leidinggevenden met beslissingsbevoegdheden bij het aankopen van bedrijfstechnologische producten en diensten. De respondenten waren IT-inkopers bij organisaties van eindgebruikers, technologieverkopers, marketing managers en leidinggevenden bij klantenservice- en klantondersteuningsafdelingen. De Customer Affinity Index (www.cmocouncil.org/resources/) is door CMO Council ontwikkeld in samenwerking met Dr. V.Kumar, professor en uitvoerend directeur van het ING Centrum voor Financiële Services aan de universiteit van Connecticut en Dr. Girish Ramani, assistent-professor marketing aan het LeBow-business-instituut van de Drexel-universiteit.

Het onderzoek ‘Profitability from Customer Affinity’ leert ook dat merknaambekendheid en bestaande relaties een relatief kleine invloed hebben op de besluitvorming bij de keuze van samenwerking met een technologie-leverancier. Andere factoren, zoals bekwaamheid, de kwaliteit van de dienstverlening en ondersteuning en een gevoel van echte betrokkenheid van de leverancier, spelen volgens de respondenten een grotere rol bij aankoopbeslissingen.

“Drie decennia heeft InterSystems consequent gewerkt aan een lange-termijn-betrokkenheid van het bedrijf bij de samenwerking met zijn partners,” zei Paul Grabscheid, vice-president Strategische Planning van InterSystems. “De objectieve bevestiging van onze bedrijfsfilosofie en onze aanpak van klantrelaties stemt ons tot grote tevredenheid.”

“Om succes te boeken in het steeds veranderende marktlandschap van vandaag moeten verkopende partijen nieuwe maatstaven voor ondernemingsperformance aanleggen. Die maatstaven moeten de betrokkenheid bij de klant voorop stellen en minder de nadruk leggen op de traditionele criteria als merknaam, die juist tegen de klantbelangen kunnen ingaan,” aldus Donovan Neal-May, uitvoerend directeur van de CMO Council. “Ondernemingen moeten zich reorganiseren rond de klant en activiteiten ontplooien die in de ogen van de klant hem centraal stellen. De ondernemingen die in deze eerste Customer Affinity Index hoog scoren laten zien dat het mogelijk is je bedrijf en product rond de klant te bouwen. Wij prijzen die ondernemingen die actief hun grote betrokkenheid bij de klant tonen in activiteiten, programma’s en maatregelen, die primair het belang van die klant dienen, samen met hem innovatief willen samenwerken en volledig willen delen in zijn ervaringen.”

CMO Council
De Chief Marketing Officer (CMO) Council is samenwerkingsverband van leidinggevenden in marketing en op andere centrale posities in het bedrijfsleven. De meer dan drieduizend CMO Council-leden hebben zeggenschap in marketinguitgaven, die bij elkaar ruim $ 70 miljard belopen. De ondernemingen die zij vertegenwoordigen, hebben tesamen een jaaromzet van meer dan $ 600 miljard. Bezoek de website van de CMO Council om te zien welke initiatieven zij nemen om de uitdagingen waar zij zich mee geconfronteerd weten, aan te pakken: www.cmocouncil.org.

InterSystems
InterSystems Corporation levert al 30 jaar innovatieve producten die applicaties waardevoller maken. InterSystems CACHÉ® is een veel presterende object database die applicaties sneller maakt en beter schaalbaar. InterSystems Ensemble® is software voor snelle integratie van systemen, die naast de connectiviteit tevens worden verrijkt met nieuwe functionaliteit . InterSystems HealthShare™ is een platform waarmee bestaande zorgapplicaties in korte tijd zijn op te waarderen naar een regional of nationaal knooppunt voor de uitwisseling van zorginformatie. Met een hoofdkantoor in Cambridge in de Amerikaanse staat Massachusetts, is InterSystems actief in 22 landen en levert van daaruit ondersteuning aan klanten in 88 landen.

Voor meer informatie:
David Majster
Marketing Manager Benelux & France
InterSystems Benelux BV
Tel. +32-(0)2-464.97.20
Fax +32-(0)2-464.97.39
www.InterSystemsBenelux.com