Datum: (3869 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Potters PR

ICT’er slecht bekend met geavanceerde beveiligingsoplossingen

Onderzoek Magirus: Security nog steeds specialistenwerk’s Hertogenbosch, 17 december 2007 – Voor de aanschaf van security-software kiezen de meeste ict-professionals voor een gespecialiseerde verkoper. Dit blijkt uit onderzoek van security- en storage-distributeur Magirus. Hiervoor zijn 200 ict-professionals ondervraagd over hun aankoopgedrag en gebruik van security-toepassingen.

Een firewall en antivirus-software zijn bij de meeste organisaties goed geregeld. Respectievelijk 99 en 98 procent van de respondenten gaf aan dat deze toepassingen worden gebruikt binnen de onderneming. Antispam-software is bij 90 procent van de organisaties geïnstalleerd. Een meer geavanceerde toepassing als Intrusion Detection Systemen is veel minder bekend (48 procent). Deze oplossingen blijven ver achter in bekendheid en gebruik.

Liever een gespecialiseerde verkoper
Voor de aanschaf van security-toepassingen kiest maar liefst 80 procent van de ondervraagden voor een gespecialiseerde leverancier. Slechts vier procent gaf aan alles bij een algemene leverancier via internet te bestellen.

“Het feit dat men meestal naar een specialist gaat om de producten aan te schaffen is tweezijdig uit te leggen. Aan de ene kant zijn sommige geavanceerde producten alleen bij de specialist te krijgen. Anderzijds speelt onbekendheid met de mogelijkheden een rol: men is vaak nauwelijks op de hoogte en wil zowel goede begeleiding krijgen in het aankoopproces als bij de implementatie van de oplossing”, aldus Remco Ligtvoet, marketing manager Benelux bij Magirus.

Geïntegreerde beveiliging
De resultaten wijzen verder uit dat gebruikers gelijk verdeeld zijn wat betreft voorkeur voor geïntegreerde beveiligingsoplossingen. De helft kiest voor een verzameling van toepassingen, terwijl de andere helft liever een ‘alles-in-één’ suite gebruikt.

“Uit het onderzoek blijkt dat de basiselementen als firewall, antivirus en antispam goed zijn vertegenwoordigd, maar dat er op het gebied van geavanceerde beveiliging nog een hoop werk is te verrichten”, concludeert Ligtvoet. “Het lijkt er op dat veel mensen zich laten leiden door gemak. Ze installeren de oplossingen waarover veel geschreven en gesproken wordt. Dit gebeurt dan vaak in een vorm van een suite,waarin de meest besproken oplossingen voorkomen. De huidige bedreigingen vragen echter meestal om een uitgebreidere beveiliging dan de standaard toepassingen.”Onderzoek vond plaats onder bezoekers van de Infosecurity-beurs die van 31 oktober tot 1 november plaatsvond in Utrecht

Over Magirus
De Magirus Groep is één van de grootste Europese leveranciers van IT-oplossingen. Het distributiemodel van het bedrijf is gericht op huidige IT-trends, en stelt business partners in staat nieuwe technologieën succesvol te vermarkten. Magirus levert hiervoor high-quality software en systemen voor onder andere storage, intelligente netwerken, security, virtualisatie, IT-beheer, open source en informatie life-cycle management services.
Met zijn professionele dienstenportfolio en kennis van de IT-sector is Magirus in staat partners en de eindgebruikers te ondersteunen in het plannen en implementeren van IT-projecten. Het dienstenpakket omvat vraagcreatie, pre-sales, consultancy, training, certificatie, implementatie, en eerste- en tweedelijns support vanuit het pan-Europese, meertalige Support Centre in Straatsburg.
De besloten vennootschap startte in 1981 en het hoofdkantoor staat in Stuttgart. Inmiddels werken er meer dan 400 medewerkers in Europa en het Midden-Oosten. Voor meer informatie zie: www.magirus.com

Voor meer informatie:
Magirus
Remco Ligtvoet
Tel.: +31 (0)88 6668228
e-mail: remco.ligtvoet(at)magirus.com

Whizpr
Erik van de Nadort
Tel.: +31 (0)317 410 483
e-mail: magirus(at)whizpr.nl