www.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nlwww.marcommit.nlwww.lubbersdejong.nl
2479 volgers blijven op de hoogte!
Datum: (4429 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: TOL Marketing & Communicatie Advies

Sanquin besteedt groot deel ICT-ondersteuning uit aan EDS

Vier bloedbankdivisies onderdeel van overeenkomst

Capelle a/d IJssel, 4 december 2007 – Sanquin, de stichting die in Nederland verantwoordelijk is voor de bloedvoorziening en onderzoek en ontwikkeling van bloedproducten, heeft een nieuw meerjarig contract afgesloten met EDS. Als onderdeel van de overeenkomst verzorgt EDS onder andere het beheer van systemen en applicaties voor de divisies Plasmaproducten, Diagnostiek en Research in Amsterdam. Daarnaast is het contract uitgebreid met de dienstverlening aan de vier bloedbankdivisies. EDS werkt bij deze uitbesteding samen met BT, die verantwoordelijk is voor de netwerkdiensten. BT zal zowel een volledig beveiligd WAN (Wide Area Network) als LAN (Local Area Network) implementeren en beheren.

Door het uitbesteden van het beheer van de ICT-infrastructuur wordt de flexibiliteit van ICT verhoogd en de kwaliteit en continuïteit van processen gewaarborgd. Daarnaast kan Sanquin kosten beter beheersen. Als onderdeel van de overeenkomst gaat een aantal medewerkers van Sanquin over naar EDS.

Sanquin is als enige organisatie in Nederland aangewezen om bloed in te zamelen. Sanquin levert bloedproducten en geneesmiddelen uit bloed in Nederland. Daarnaast houdt de organisatie zich bezig met diagnostisch onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe en betere bloedproducten.

Door de uitbesteding van het ICT-beheer kan de organisatie zich meer richten op de ondersteuning van de divisies en de service aan donors en eindgebruikers. Zo biedt een flexibele ICT-omgeving onder andere de mogelijkheid het bloedverwerkingsproces te optimaliseren waardoor Sanquin sneller in kan spelen op vraag en aanbod.

T.J.F. Buunen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sanquin: “Sinds ons initiële contract met EDS van 1997 is er veel veranderd binnen onze eigen organisatie maar ook in de wereld om ons heen. We werken steeds meer samen met internationale partners. Flexibele ICT is daarvoor van groot belang. Op die manier kunnen we inspelen op de continue veranderingen waarmee we te maken hebben. Het nieuwe contract biedt ons de flexibiliteit die we zoeken. Daarnaast krijgen we een betere greep op onze kosten.”

Peter Overakker, Vice President EMEA North bij EDS: “Het nieuwe contract is een bevestiging van onze jarenlange goede samenwerking. Doordat we met het nieuwe contract nu ook de vier bloedbankdivisies ondersteunen, kan Sanquin zich meer richten op de dienstverlening aan ziekenhuizen en donoren. Dit sluit perfect aan bij onze outsourcing-strategie waarmee organisaties het ICT-beheer volledig uitbesteden met als gevolg meer flexibiliteit, hogere kwaliteit en gewaarborgde continuïteit. Het contract laat eveneens zien dat EDS niet alleen voor de grote multinationals een aantrekkelijke partner is."SANQUIN
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig en belangeloos bloed geven. Kernactiviteit is een veilige productie en levering van bloed- en plasmaproducten en diagnostisch bloedonderzoek voor de advisering over behandeling van patiënten. Door wetenschappelijk onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren*. Ook buiten Nederland is Sanquin toonaangevend op het gebied van bloedvoorziening. Sinds 1 januari 1998 werkt Sanquin, samen met het Belgische Rode Kruis in de Centrale Afdeling voor de Fraktionering cvba (CAF). In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een not-for-profit organisatie. Belangrijke aspecten als ethiek, kennis, kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid staan bij Sanquin hoog in het vaandel.

EDS
EDS, één van 's werelds meest vooraanstaande ICT-dienstverleners, levert zakelijke en technologische oplossingen aan zijn klanten. EDS was meer dan 45 jaar geleden grondlegger van de it-outsourcing markt. Vandaag de dag levert EDS een breed dienstenportfolio voor outsourcing van informatietechnologie en bedrijfsprocessen aan klanten in de industrie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, telecommunicatie, energie, transport, retail en overheid overal ter wereld. Kijk voor meer informatie op eds.nl. Klanten van EDS in Nederland zijn o.a. ABN AMRO Bank, Aegon, DSM, Koninklijke Ahold en het ministerie van Verkeer & Waterstaat.

Over BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten, hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2006-'07, dat eindigde op 31 maart 2007, behaalde BT Group een omzet van 20.223 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.484 miljoen Britse pond. British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: www.bt.com/aboutbt

Voor meer informatie:
Bas Winckels
EDS International B.V.
tel.: 0181 - 50 23 94
mobiel: 06 52 083 310
e-mail: bas.winckels(at)eds.com

Robert Heckert
Manager afdeling Communicatie & Voorlichting, Sanquin
tel. 020-512 3771
mobiel: 06-22915811
e-mail: r.heckert(at)sanquin.nl

Dennis Doodeman
PR & Corporate Relations Manager, BT Benelux
tel.: 088 212 51 94
e-mail: dennis.doodeman(at)bt.com

Marieke Adama
Whizpr
tel.: 0317 410 483
e-mail: eds(at)whizpr.nl
Eerder van EDS  
22 sep 2008 DSM besteedt werkplekbeheer uit aan EDS, an HP company

25 aug 2008 EDS in top van Europese applicatie outsourcing-dienstverleners

7 aug 2008 EDS in leiderskwadrant voor opslagdiensten
Geplaatst:
Verstreken tijd: 4429 dagen
EDS contact  

Logo EDS

  +31 181 502 211
  info@eds.com
  www.eds.nl

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
 Spotlight  
Logo Cicerosoftware - INFORMA Europe
Logo Art Of Automation
Logo Copernicus
Logo Webhosters.nl
Logo Marcommit
Logo NEG-ITSolutions
Logo Maunt
Logo Ifective
Logo SoftApp-distribution
Logo MatrixMind
Logo TenderApp
Logo iUsed.nl
Logo SWOOP
Logo NewChannel
Logo DeltaFiber B.V.
Logo HPS Connectivity Solutions
Logo SCOS Software bv
Logo Belcentrale.nl
Logo Software Improvement Group (SIG)
Logo Yenlo
Logo tradeinterop
Logo Nalanda Technology
Logo Spryng
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Frontline Solutions
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Medius
Logo Levelfour
Logo Botz4U
Logo SecureLink Nederland B.V.
Logo Dutchitchannel.nl
Logo TJIP
Logo Cisco
Logo CRM Partners
Logo Thinkwise
Logo Eaton
Logo Pro Contact
Logo PA Consulting
Logo Newion
Logo Red Hat, Inc.
Logo Genesys
Logo Qualys
Logo SAP
Logo Eficode
Logo Cumulus Networks
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
+31616371535
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg ons
- Twitter

Zoek
- ICT bedrijf
- ICT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com is hèt platform voor alle ICT gerelateerde persberichten.

In de database
- 87509 persberichten
- 5589 bedrijfsprofielen
- 56 PR-bureauprofielen
- 7188 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Met foto/illustratie/logo
- Met bedrijfsprofiel
 
www.marcommit.nlContentbureauContentbureauwww.lubbersdejong.nl