Datum: (3912 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Potters PR

AEP Networks richt zich op overheid met encryptietechnologie

Distributeur Magirus toont nieuwste oplossingen op Infosecurity’s Hertogenbosch, 31 oktober 2007 - Security- en storage-distributeur Magirus toont op de komende Infosecurity-beurs de nieuwste security- en encryptietechnologie van AEP Networks. De producten die op deze technologie zijn gebaseerd, voldoen sinds kort aan strenge Europese eisen ten aanzien van bescherming van overheidsnetwerken.

Magirus demonstreert onder andere de AEP Net en AEP Net Remote-producten. AEP Net is ontwikkeld om communicatie over een VPN-verbinding (virtual private network) te voorzien van encryptie. AEP Net Remote biedt dezelfde beveiliging in de vorm van een draagbare encryptor voor mobiele communicatie. Hiermee kunnen geautoriseerde flexwerkers veilig vertrouwelijke informatie opvragen via internet.

“Overheidsinstellingen zoeken naar betrouwbare, schaalbare en beheerbare oplossingen die bovendien binnen de budgetten passen. Deze uitgebreide producten zijn door een strikt keuringsproces gegaan en zijn nu geschikt bevonden voor gebruik binnen de overheid”, zegt Stephen Lewis, VP Business Development bij AEP Networks.

“Overheidsinformatie kan erg gevoelig zijn, en het aantal bedreigingen neemt toe.Vandaar dat er op Europees niveau ook eisen worden gesteld aan de beveiliging voor instellingen in de publieke sector. De aandacht voor beveiliging is groter dan ooit en we bieden met onze producten, zoals die van AEP, een prima oplossing hiervoor”, aldus Eduard Meelhuysen, general manager Benelux bij Magirus.

Infosecurity vindt plaats op 31 oktober en 1 november in de Jaarbeurs te Utrecht. Magirus en AEP Networks zijn te vinden op stand 08. E048.Over Magirus
De Magirus Groep is een internationaal IT-bedrijf gespecialiseerd in advies en het leveren van oplossingen op het vlak van IT infrastructuur en IT technologie, supply chain, marketing en financiële diensten. Met een omzet van ongeveer 700 miljoen euro en meer dan 600 werknemers behoort Magirus tot één van de grootste leveranciers van IT-oplossingen in Europa. Het portfolio omvat zowel servers van hoge kwaliteit, storage-systemen en netwerkproducten, als ook software voor systemen, storage, netwerken, internet en security management. Daarnaast behoort ook middleware, groupware en applicaties, virtualisatie, informatie lifecycle management, databases, Internet/Intranet en e-business software tot het aanbod. Het bedrijf is actief in Europa en het Midden Oosten via een netwerk van dochtermaatschappijen, joint ventures en kantoren. Samen met gekwalificeerde systeem- en softwarebedrijven, levert Magirus oplossingen voor organisaties in alle sectoren, waaronder de financiële dienstverlening, telecom en automotive industrie en ook klanten uit de publieke sector. De strategische alliantie met Agilysys Inc., Cleveland, Ohio, maakt het voor Magirus mogelijk om bedrijven te ondersteunen, die projecten in de VS realiseren. Voor meer informatie zie: www.magirus.com.

Voor meer informatie:
Magirus
Remco Ligtvoet
Tel.: +31 (0)88 6668228
e-mail: remco.ligtvoet(at)magirus.com

Whizpr
Erik van de Nadort
Tel.: +31 (0)317 410 483
e-mail: magirus(at)whizpr.nl