Datum: (3938 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Potters PR

Magirus voltooit overdracht Enterprise Infrastructure-divisie's Hertogenbosch, 9 oktober 2007 – De goedkeuring van de Europese Commissie stelt Magirus, een van Europa's grootste IT-systems- en softwaredistributeurs, in staat om de verkoop van zijn Enterprise Infrastructure-divisie (EID) aan Avnet te voltooien. Het afstoten van de divisie biedt Magirus extra middelen om te investeren in het ontwikkelen van een value-added distributiemodel. Hierdoor kan het bedrijf nog beter de snelgroeiende, hogere IT-segmenten bedienen.

“Door afstand te doen van onze HP- en IBM-business, kunnen we meer nadruk leggen op nieuwe segmenten als storage-management, intelligente netwerken, open source, IT-management, virtualisatie en security-systemen en –diensten. Deze activiteiten tonen veel groeipotentieel, waarbij onze ervaringen en technische kennis een interessante rol kan spelen”, aldus Fabian von Kuenheim, President en CEO van Magirus AG.

De EID wordt gevormd door de HP- en IBM-servers en storage-systemen, -software en –diensten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Midden Oosten. De verkoopplannen zijn op 19 juli 2007 bekendgemaakt en in totaal stappen 140 medewerkers van Magirus over naar Avnet.

Kuenheim vervolgt: “De waarde van effectieve IT-oplossingen zit in de manier waarop bedrijven met hun infrastructuur inspelen op veranderende technologieën. Ons doel is om bedrijven te helpen bij deze stappen. We willen nu gaan uitbreiden door een combinatie van natuurlijke groei en zorgvuldige geselecteerde acquisities.”Over Magirus
De Magirus Groep is een internationaal IT-bedrijf gespecialiseerd in advies en het leveren van oplossingen op het vlak van IT infrastructuur en IT technologie, supply chain, marketing en financiële diensten. Met een omzet van ongeveer 700 miljoen euro en meer dan 600 werknemers behoort Magirus tot één van de grootste leveranciers van IT-oplossingen in Europa. Het portfolio omvat zowel servers van hoge kwaliteit, storage-systemen en netwerkproducten, als ook software voor systemen, storage, netwerken, internet en security management. Daarnaast behoort ook middleware, groupware en applicaties, virtualisatie, informatie lifecycle management, databases, Internet/Intranet en e-business software tot het aanbod. Het bedrijf is actief in Europa en het Midden Oosten via een netwerk van dochtermaatschappijen, joint ventures en kantoren. Samen met gekwalificeerde systeem- en softwarebedrijven, levert Magirus oplossingen voor organisaties in alle sectoren, waaronder de financiële dienstverlening, telecom en automotive industrie en ook klanten uit de publieke sector. De strategische alliantie met Agilysys Inc., Cleveland, Ohio, maakt het voor Magirus mogelijk om bedrijven te ondersteunen, die projecten in de VS realiseren. Voor meer informatie zie: www.magirus.com.

Voor meer informatie:
Magirus
Remco Ligtvoet
Tel.: +31 (0)88 6668228
e-mail: remco.ligtvoet(at)magirus.com

Whizpr
Erik van de Nadort
Tel.: +31 (0)317 410 483
e-mail: magirus(at)whizpr.nl