Datum: (3883 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Potters PR

Mediasurface integreert Morello met de WoodWing Smart Newspapers-oplossing

Gezamenlijke oplossing ondersteunt samenvoegen online en offline krantenredactiesHilversum, 8 oktober 2007 – Mediasurface, de snelst groeiende leverancier van web-content-managementoplossingen, kondigt de integratie aan van haar Morello Web Content Management-systeem met de Smart Newspapers-software van WoodWing. Door de introductie van deze gezamenlijke oplossing kunnen krantenuitgevers nieuws eenvoudig via meerdere media publiceren.
Redacteuren kunnen zich daarbij volledig richten op het schrijven van artikelen zonder zich druk te maken over de distributie via diverse kanalen. De oplossing wordt gepresenteerd tijdens IfraExpo in Wenen, het grootste Europese evenement voor uitgevers van kranten en tijdschriften.

Mediasurface speelt in op de specifieke behoeften van uitgevers door de koppeling met een redactiesysteem dat speciaal voor kranten ontwikkeld is. Dit in tegenstelling tot andere leveranciers van content-managementoplossingen die doorgaans informatie exporteren vanuit hun CMS naar producten als Adobe InDesign en Quark XPress.

Smart Newspapers van WoodWing voorziet in de kernbehoeften van het uitgeefproces van kranten. Deze oplossing richt zich op het plannen, verzamelen, selecteren, verwerken en publiceren van content via offline media. Door de nauwe integratie met Morello bieden beide bedrijven nu een oplossing voor het probleem waar veel redacties momenteel tegenaan lopen: hoe stel je redacteuren in staat om via één user interface content te maken die via diverse online en offline kanalen te gebruiken is?

Morello verzorgt de dynamische en directe publicatie van informatie op verschillende websites en online kanalen rechtstreeks vanuit de Smart Newspapers-redactieomgeving. Afhankelijk van de inrichting van het redactieproces is de content volledig automatisch te publiceren of via de gebruikersvriendelijke Morello-interface na te bewerken. Daarnaast biedt de Mediasurface-oplossing geavanceerde mogelijkheden zoals RSS, fora en personaliseringsdiensten op abonnementbasis.

Erik Schut, President van WoodWing Software: “Samen met Mediasurface bieden we de krantenwereld een concrete oplossing die tegemoet komt aan de samensmelting die plaatsvindt tussen offline en online redacties. Op die manier lossen we een probleem op waarmee deze branche al jaren worstelt.”

“We kennen de specifieke behoeften van de krantenmarkt die elke dag weer met keiharde deadlines werkt. Met dit gecombineerde aanbod helpen we uitgevers om elke dag een topkrant én actuele online producten te maken, zonder dubbele inspanningen”, aldus Arjen van den Akker, Director Corporate Marketing bij Mediasurface.

Einde

Over WoodWing
WoodWing software is gespecialiseerd in innovatieve en flexibele oplossingen voor uitgeverijen, waarmee op efficiënte wijze gedrukte- en online publicaties kunnen worden geproduceerd. Door jarenlange ervaring weet WoodWing waar de uitdagingen liggen. De snelgroeiende schare van internationale klanten is het bewijs dat WoodWing op doeltreffende wijze deze uitdagingen het hoofd heeft geboden. Grote uitgeverijen hebben duidelijk te kennen gegeven dat WoodWing de meest vooruitstrevende oplossingen biedt waardoor zij met het beste gereedschap kunnen werken, en dat voor een uiterst aantrekkelijke prijs.

WoodWing heeft haar hoofdkantoor in Zaandam, Nederland, en heeft daarnaast kantoren in Kuala Lumpur en de Verenigde Staten. Klanten worden middels een netwerk van gekwalificeerde partners bediend. Voor meer informatie, zie www.woodwing.com.

Over Mediasurface
Mediasurface ontwikkelt, verkoopt en implementeert WCM-software (Web Content Management) die bedrijven helpt de mogelijkheden van het web ten volle te benutten door de complexe taak van het beheren van websites terug te brengen tot eenvoudige handelingen.

Morello is de high-end WCM-oplossing van Mediasurface die gebruikers zonder technische kennis in staat stelt volwaardige sites te beheren.
Morello is de expliciete keuze van organisaties zoals AEGON, FD Mediagroep, Inspectie voor de Gezondheidszorg en VU Medisch Centrum voor het beheren van geavanceerde intranetten, extranetten, websites en andere digitale kanalen.

Immediacy is een intuïtieve oplossing voor het beheer van websites en intranetten voor middelgrote organisaties, zodat iedereen eenvoudig en snel websites van uitstekende kwaliteit kan maken en beheren.

Pepperio is een professioneel alles-in-één serviceconcept voor het midden- en kleinbedrijf dat exclusief wordt geleverd via het Mediasurface-netwerk van Pepperio-partners. Met Pepperio kan het MKB gemakkelijk zelf een professioneel ontworpen website opzetten en beheren tegen een vaste lage maandelijkse prijs.

Mediasurface is beursgenoteerd op de AIM markt van de London Stock Exchange (MSR) en werkt via dochterondernemingen en partners in Europa, de Verenigde Staten, Asia-Pacific en India. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Engeland.
Meer informatie: www.mediasurface.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Mediasurface
Annet Blanken
Tel 035 625 78 90
GSM 06 52 43 71 91
Annet.blanken@mediasurface.com