Profity gaat samen met Orgadata de aluminiumbranche veroveren

RIJSSEN – Profity BV betreedt de aluminiumbranche. Het Rijssense softwarebedrijf deed jarenlang ervaring op in de staalbouwwereld. Directeur Henk Jan Nieuwenhuis acht nu de tijd rijp om de vleugels verder uit te slaan. Profity ontwikkelde voor de staalbranche en bouwtoeleveringsindustrie een perfect werkend softwarepakket met de naam Concreet. Door te kiezen voor de meest praktische werkwijze is Concreet een uitgerijpt pakket geworden waar de gebruikers bijzonder tevreden over zijn. In samenwerking met de Duitse softwareonderneming Orgadata is nu de aluminiumbranche tot nieuw jachtgebied verklaard.

Overzicht en inzicht
De aluminiumsector is voor Profity absoluut geen sprong in het duister, want Profity heeft daar al een aantal ondernemers als klant. Polybouw in Rijssen is er één van. Directeur Jan Tijhof is enthousiast over het softwarepakket Concreet en Profity. “Concreet geeft vat op je organisatie. Veel tijd kostte ons altijd het invoeren van alle gegevens. Profity heeft echter een softwarepakket ontwikkeld waardoor dat allemaal niet meer hoeft. We kunnen ons nu toeleggen op ons echte werk: het vervaardigen van aluminium kozijnen en puien. Concreet geeft je als ondernemer overzicht en inzicht! Alle denkbare cijfers en getallen in het proces dat een aluminiumprofiel doormaakt tot eindproduct zijn steeds beschikbaar. Bovendien zijn die jongens van Profity heel praktisch ingesteld. Ze hebben kennis van de bedrijfstak en denken met je mee. En doet zich een probleem voor; dan kom je niet op een wachtlijst maar zijn ze direct benaderbaar en komen ze direct.”

Eenvoud
Herbert Bikker, verantwoordelijk voor de automatisering bij Polybouw, zegt dat volmondig na. “Profity is meer dan een softwarefirma. Profity is voor ons een meedenkkracht. Of het gaat om urenregistratie, werkvoorbereiding of voorraadbeheer, zij komen steevast met de meest praktische oplossing. Ze verkopen geen folderpraatjes, maar doen wat ze beloven. Een goede administratieve basis van een bedrijf is immers voorwaarde voor een geoliede bedrijfsvoering. Ja, over Concreet ben ik heel enthousiast. Neem de werkplaatscomputer. Nog steeds verbaas ik me over de eenvoud én de efficiency die het oplevert. Leuker kun je het volgens mij niet maken.”

Logisch
Profity-directeur Henk Jan Nieuwenhuis zegt dat de samenwerking met het Duitse Orgadata AG bijzonder logisch is. “Orgadata is de absolute marktleider op dit gebied. Het bedrijf is erkend specialist op het gebied van software voor het vervaardigen van kozijnen, deuren, vensters en gevels. Orgadata doet zaken met talrijke profielfabrikanten. Volgens Nieuwenhuis klikte het gelijk met Orgadata. “Dat is belangrijk voor een vruchtbare samenwerking. Je moet elkaar aanvoelen en aanvullen. En dat is het geval. Wij maken gebruik van hun ervaring en zij van ons pakket voor de aluminiumbranche.”

RIJSSEN – Profity BV betreedt de aluminiumbranche. Op 5 september 2007 was er een introductieavond waar de software van Orgadata en van Profity werden geïntroduceerd als een koppelbare oplossing.Over Profity b.v:
Profity is een toonaangevend software bedrijf in o.a. de staalbouwbranche en de bouwtoelevering. In haar productportfolio neemt Concreet een grote plaats in. Concreet is een compleet ERP systeem waarbij het totale bedrijfsproces van calculatie tot facturatie en financiële administratie wordt afgedekt. Op dit moment werken 400 gebruikers verdeeld over 40 bedrijven dagelijks met Concreet. Daarnaast ontwikkelt Profity complete klantspecifieke bedrijfskritische (web)applicaties. Hierbij worden na grondige inventarisatie complete systemen ontwikkeld die passen als een maatpak.

Over Orgadata A.G.
ORGADATA AG is een erkend specialist op het gebied van software voor kozijnen, deuren, vensters en gevels. De knowhow is gedurende de samenwerking met talrijke profielfabrikanten continu gegroeid.
Altijd actueel: Vakbekwame medewerkers verzorgen de stamgegevens van alle bekende fabrikanten van aluminium profielen – de gegevens zijn altijd up-to-date, zowel qua prijs als aanbod.
Betrouwbare partners: De samenwerking met fabrikanten van profielen betekent voor u dat u altijd over absoluut betrouwbare, uitgebreid geteste gegevens en service van verschillende kanten kunt profiteren. Bovendien werken wij samen met PPS/ERP-softwareaanbieders, met aanbieders van serresoftware en met 3D-constructieprogramma’s, o.a. op basis van AutoCAD.
Onafhankelijkheid: Met logiKal® behoudt u uw onafhankelijkheid ten aanzien van het kiezen van toeleveranciers en calculatiemethodes.


Voor informatie kunt u terecht:

Profity B.V.
T.a.v. Dhr. Bastiaan Bor
Galvanistraat 11
7461 JC Rijssen
0548-539329
www.profity.nl

Orgadata AG
T.a.v. dhr. Achim Rudolph
Muhlenstrasse 157
26789 Leer/Germany
+49 174 9 40 60 56
www.orgadata.nl