Datum: (3963 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Potters PR

AstraZeneca kiest wereldwijd voor web content management systeem MorelloMorello van Mediasurface is door AstraZeneca, wereldwijd één van de grootste farmaceutische bedrijven, gekozen als enig platform voor haar nieuwe Global Web Content Management Systeem. Dit project is één van de meest omvangrijke content management projecten ooit.

Na een uitvoerige voorselectie werd een shortlist samengesteld van vijf leveranciers waaronder Mediasurface. In nauwe samenwerking met AstraZeneca werd een 300 punten tellende ‘proof of concept’ neergezet en succesvol een pilot project opgeleverd waarin een aantal websites werd gebouwd om zowel de funtionele- als gebruiksvoordelen van Morello duidelijk te demonstreren. Als onderdeel van AstraZeneca’s wereldwijde e-service integratie strategie (ESI) zal Morello de twee huidige op maat gemaakte WCM systemen vervangen, alsook een aantal bureauspecifieke WCM systemen.

Lawrence Flynn, CEO van Mediasurface zegt:
“Wij zijn zeer opgetogen dat Mediasurface is gekozen om AstraZeneca’s partner te worden in dit gigantische wereldwijde project. Het toont aan dat ons doel – het combineren van een intuïtieve, business georiënteerde oplossing met een krachtige enterprise technologie - een echte succesformule is.”

Kay Wesley, Global Director - eMarketing van AstraZeneca zegt:
“Morello bood de beste totaaloplossing door tegemoet te komen aan onze belangrijkste eisen en criteria op een wijze die gevestigde Enterprise Content Management (ECM) spelers niet konden evenaren. De focus op zeggenschap van de redacteur in combinatie met intuïtieve kenmerken als Instant Site (dat het mogelijk maakt nieuwe sites op een beheerste en flexibele manier snel in te zetten) zal Morello AstraZeneca helpen de voorsprong in de online arena te behouden.”

De scope van het project is belangrijk. AstraZeneca heeft wereldwijd meer dan 250 sites. Dit is een mix van corporate- en landensites, product- en therapiesites, gemeenschapsinitiatieven en goede doelen, met verschillende redacteuren en hoeveelheden traffic. Het ESI programma behelst een totale integratie, geleid door sales and marketing, en geheel ondersteund door Internet Services. Een wezenlijk onderdeel van dit project is om de e-Marketeers en niet technische redacteuren van AstraZeneca controle te geven over de websites die zij beheren en op basis waarvan zij worden beoordeeld.

Morello zal het mogelijk maken voor AstraZeneca’s eMarketing team om een gedecentraliseerd redactionele community te bouwen die de volgende zaken
levert:
- Een gebruiksvriendelijk WCM systeem, ontworpen vanuit het perspectief van redacteuren, waardoor de gebruikerscommunity hun websites zelf kan maken en beheren
- Een zeer krachtig multistage workflow management
- Brede ondersteuning voor buitenlandse talen, waaronder Chinees en Japans, voor zowel contentpresentatie als redactionele bijdrage
- Een flexibele en schaalbare benadering voor een breed scala aan rich content zoals films, PDF’s en flash content
- Een flexibele en moderne architectuur op basis van geldende normen
- De mogelijkheid duizenden redacteuren te ondersteunen

Andere voorname eisen die aan Mediasurface werden gesteld waren de mogelijkheid 24x7 wereldwijde ondersteuning te bieden, lokaal aan de Europese, Aziatische, Australische en Amerikaanse regio’s, en de mogelijkheid Morello te integreren met AstraZeneca’s grotere Global Sales and Marketing Information Systems waaronder integratie met AstraZeneca’s Siebel CRM oplossing.

“Morello heeft het mogelijk gemaakt om ons rationalisatieprogramma af te ronden en brengt de verschillende systemen samen onder één wereldwijde technologie. Hierdoor worden consistente online relaties mogelijk en verbetert de beleving bij onze klanten en stakeholders. Wij zullen voordeel ondervinden op het gebied van kosten, controle en consolidatie en hebben daarbij ook een nieuwe wereldwijde standaard gesteld voor onze websites.”, vervolgde Wesley.

Over AstraZeneca
AstraZeneca is een grote internationale healthcare onderneming, die zich richt op onderzoek, ontwikkeling, productie en marketing van geneesmiddelen op recept en het aanbieden van diensten op het gebied van gezondheidszorg. Het is één van de meest toonaangevende farmaceutische bedrijven ter wereld, met sales van $26.47 miljard en marktleidersposities op verschillende productgebieden. AstraZeneca is genoteerd aan de Dow Jones Sustainability Index (Global) alsook de FTSE4Good Index.

Einde

Over Mediasurface
Mediasurface ontwikkelt, verkoopt en implementeert WCM-software (Web Content Management) die bedrijven helpt de mogelijkheden van het web ten volle te benutten door de complexe taak van het beheren van websites terug te brengen tot eenvoudige handelingen.

Morello is de high-end WCM-oplossing van Mediasurface die gebruikers zonder technische kennis in staat stelt volwaardige sites te beheren.
Morello is de expliciete keuze van organisaties zoals AEGON, FD Mediagroep, Inspectie voor de Gezondheidszorg en VU Medisch Centrum voor het beheren van geavanceerde intranetten, extranetten, websites en andere digitale kanalen.

Immediacy is een intuïtieve oplossing voor het beheer van websites en intranetten voor middelgrote organisaties, zodat iedereen eenvoudig en snel websites van uitstekende kwaliteit kan maken en beheren.

Pepperio is een professioneel alles-in-één serviceconcept voor het midden- en kleinbedrijf dat exclusief wordt geleverd via het Mediasurface-netwerk van Pepperio-partners. Met Pepperio kan het MKB gemakkelijk zelf een professioneel ontworpen website opzetten en beheren tegen een vaste lage maandelijkse prijs.

Mediasurface is beursgenoteerd op de AIM markt van de London Stock Exchange (MSR) en werkt via dochterondernemingen en partners in Europa, de Verenigde Staten, Asia-Pacific en India. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Engeland.
Meer informatie: www.mediasurface.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Mediasurface
Annet Blanken
Tel 035 625 78 90
GSM 06 52 43 71 91
Annet.blanken@mediasurface.com