Datum: (4019 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Potters PR

Magirus legt nadruk op oplossingsniveau en stemt in met verkoop Enterprise Infrastructure Division aan AvnetDen Bosch, 19 juli 2007 – Security- en storage-distributeur Magirus en Avnet Inc., wereldwijd één van de grootste value-added distributeurs, hebben vandaag een verkoopovereenkomst ondertekend betreffende de verkoop van de Enterprise Infrastructure Division (EID) van Magirus. Dankzij de verkoop kan Magirus zich volledig richten op de groei van het bedrijf als distributeur van IT-oplossingen via zijn Enterprise Solution Division (ESD) en IT Advisory Group (ITAG).

Met de verkoop van EID zet Magirus de volgende stap in zijn strategie om de nadruk te leggen op de distributie van complexe IT-oplossingen. Deze verkoop volgt één jaar na de acquisitie van security-distributeur Allasso door Magirus.

De verkoop omvat het volledige EID-portolio, met inbegrip van de HP en IBM server- en storagesystemen, software en services in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Zweden en het Midden Oosten. De definitieve datum van verkoop wordt begin oktober 2007 verwacht, afhankelijk van de goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

In totaal zullen 140 werknemers uit de Sales-, Inkoop- en Marketingafdelingen van de EID van Magirus overstappen naar Avnet. Op deze manier hoopt Avnet te profiteren van de markttoegang, know-how en vaardigheden van de Magirus EID-medewerkers.

Fabian von Kuenheim, voorzitter van de raad van bestuur van Magirus AG zegt: “Magirus heeft altijd zeer snel gereageerd op veranderende technologie en nieuwe business modellen. De verkoop van onze succesvolle Enterprise Infrastructure Division stelt ons in staat om te investeren in nieuwe domeinen en ons volledig te richten op onze snelgroeiende bedrijfstak van IT-oplossingen. Om toekomstige groei te ondersteunen, volgen er wellicht nog andere acquisities om deze groei te waarborgen. Magirus zal zich concentreren op security, virtualisatie, open source, storagemanagement/ILM, IT-management en intelligente netwerken. Hiermee positioneren we onszelf als een vooraanstaande leverancier van technologie en services.”

Het volledige Engelstalige bericht vindt u hier.Over Avnet Technology Solutions
Avnet Technology Solutions (NYSE: AVT), met een omzet van 5.1 miljard dollar in 2006, maakt deel uit van Avnet Inc. en heeft wereldwijd vestigingen in meer dan 30 landen. De verkoopdivisies van Avnet Technology richten zich op specifieke klantsegmenten om te beantwoorden aan de noden van klanten en leveranciers.
Meer informatie op www.ats.avnet.com/europe.

Over Avnet
Avnet Inc. (NYSE: AVT) is één van de grootste distributeurs van elektronische onderdelen, computerproducten en technologische diensten en oplossingen ter wereld. Het bedrijf is gevestigd op meer dan 250 locaties in 70 verschillende landen. Het bedrijf verkoopt, verdeelt en optimaliseert de supply chain en ontwikkelt op maatgemaakt chainservices voor de producten van ’s werelds grootste producten van elektronische onderdelen, enterprise computerfabrikanten en embedded subsystem providers. Avnet beschikt over een uitgebreid assortiment aan mogelijkheden zoals de maximalisering van de efficiëntie voor stockbeheer, het beheer van logistiek, productassemblage en ondersteuning op vlak van engineering design voor de 100.000 klanten. Daarnaast biedt Avnet ook oplossingen voor het versnellen van de groei bij deze klanten door kostenefficiënte, value added diensten en oplossingen. Tijdens het fiscale jaar 2006 boekte Avnet een omzet van 14.25 miljard dollar omzet.
Meer informatie of www.avnet.com (AVT-IR)

Over Magirus
De Magirus Groep is een internationaal IT-bedrijf gespecialiseerd in advies en het leveren van oplossingen op het vlak van IT infrastructuur en IT technologie, supply chain, marketing en financiële diensten. Met een omzet van ongeveer 700 miljoen euro en meer dan 600 werknemers behoort Magirus tot één van de grootste leveranciers van IT-oplossingen in Europa. Het portfolio omvat zowel servers van hoge kwaliteit, storage-systemen en netwerkproducten, als ook software voor systemen, storage, netwerken, internet en security management. Daarnaast behoort ook middleware, groupware en applicaties, virtualisatie, informatie lifecycle management, databases, Internet/Intranet en e-business software tot het aanbod. Het bedrijf is actief in Europa en het Midden Oosten via een netwerk van dochtermaatschappijen, joint ventures en kantoren. Samen met gekwalificeerde systeem- en softwarebedrijven, levert Magirus oplossingen voor organisaties in alle sectoren, waaronder de financiële dienstverlening, telecom en automotive industrie en ook klanten uit de publieke sector. De strategische alliantie met Agilysys Inc., Cleveland, Ohio, maakt het voor Magirus mogelijk om bedrijven te ondersteunen, die projecten in de VS realiseren. Voor meer informatie zie: www.magirus.com.

Voor meer informatie:
Magirus
Remco Ligtvoet
Tel.: +31 (0)88 6668228
e-mail: remco.ligtvoet(at)magirus.com

Whizpr
Erik van de Nadort
Tel.: +31 (0)317 410 483
e-mail: magirus(at)whizpr.nl