Datum: (4076 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

InterSystems neemt het Australische TrakHealth overSchiphol-Rijk, mei 2007 – InterSystems Corporation heeft het Australische bedrijf TrakHealth overgenomen. TrakHealth was sinds 1991 applicatie-partner van InterSystems en ontwikkelt op web gebaseerde IT-systemen voor de gezondheidszorg; deze applicaties worden in 25 landen gebruikt. TrakHealth zal als een onafhankelijke dochteronderneming van InterSystems verdergaan en behoudt de eigen verkoopstaf.

InterSystems is al vele jaren actief in software-industrie en heeft zich gespecialiseerd in database- en integratie-oplossingen. De producten omvatten de uiterst krachtige object database CACHÉ®, het snelle integratieplatform Ensemble® en het HealthShare™-platform voor het beheren van lokale en nationale elektronische gezondheidsdossiers. Alle 10 grootste ziekenhuizen in de VS (naar gegevens van US News and World Report) zijn InterSystems-klant.

Terry Ragon, CEO van InterSystems, ziet in de overname een belangrijke versterking van InterSystems’ wereldwijde marktpositie, die kansen biedt het succes van TrakHealth in Azië en Latijns Amerika verder uit te bouwen. InterSystems krijgt via TrakHealth een krachtiger presentie in de ontwikkelende markten van deze regio’s, waar bijna 70% van de wereldbevolking woont.

Chris Chapman, COO van TrakHealth, onderstreept de grotere financiële stabiliteit van de gefuseerde ondernemingen en de expansiemogelijkheden die daardoor gerealiseerd kunnen worden.

TrakHealth
TrakHealth is gevestigd in Australië en ontwikkelt software-oplossingen voor de medische wereld. TrakCare is een revolutionair informatiesysteem met data-uitwisseling via het web. Patiënteninformatie kan hiermee snel en op vele plaatsen ontsloten en aangevuld worden. Voor de integratie met bestaande (patiënten)registratiesystemen heeft TrakHealth de FastTrak to ePR ontwikkeld. TrakHealth zet innovatieve projecten op, variërend van een administratiesysteem voor een streekziekenhuis tot nationale data-uitwisselingsoplossingen, zoals voor 6,5 miljoen patiënten in Brasilia en omgeving. De flexibiliteit van de TrakHealth-toepassingen biedt snelle en doelmatige aanpassingsmogelijkheden, zowel in de private gezondheidszorg als in de publieke sector.

TrakHealth heeft met succes oplossingen geïnstalleerd in 25 landen, waaronder Groot-Brittannië, China, Japan, India en Brazilië.

InterSystems
InterSystems Corporation levert al 29 jaar innovatieve producten die applicaties waardevoller maken. InterSystems CACHÉ® is een veel presterende object database die applicaties sneller maakt en beter schaalbaar. InterSystems Ensemble® is software voor snelle integratie van systemen, die naast de connectiviteit tevens worden verrijkt met nieuwe functionaliteit . InterSystems HealthShare™ is een platform waarmee bestaande zorgapplicaties in korte tijd zijn op te waarderen naar een regional of nationaal knooppunt voor de uitwisseling van zorginformatie. Met een hoofdkantoor in Cambridge in de Amerikaanse staat Massachusetts, is InterSystems actief in 22 landen en levert van daaruit ondersteuning aan klanten in 88 landen.

InterSystems is de belangrijkste leverancier van zorgapplicatieplatforms. De producten worden toegepast door de belangrijkste ziekenhuizen en laboratoria in de wereld, waaronder de 10 beste ziekenhuizen in de Verenigde Staten, genomineerd door US News en

World Report. Voor meer informatie: InterSystems.com

Voor meer informatie:
David Majster
Marketing Manager Benelux & France
InterSystems Benelux BV
Tel. +32-(0)2-464.97.20
Fax +32-(0)2-464.97.39
www.InterSystemsBenelux.com