Datum: (4092 dagen oud)
Bedrijf:

Virtuele bedrijven de norm in 2020

Onderzoek van Rackspace: mkb en Software as a Service stimuleren virtueel zakendoenBunnik, 12 april 2007 - Hostingdiensten zorgen voor een grote toename van het aantal virtuele bedrijven, waarbij in 2020 de meeste functies zijn uitbesteed. Dit blijkt uit onderzoek dat het Britse Social Issues Research Centre (SIRC) uitvoerde in opdracht van Rackspace Managed Hosting, hèt snelst groeiende hostingbedrijf in Europa. Het onderzoek wijst uit dat mkb-ondernemingen de trend voor het outsourcen van zakelijke diensten stimuleren. Deze sector vervult de rol als leverancier en early adapter van gehoste softwarediensten. Een andere conclusie uit het onderzoek is dat collaborative, browsergebaseerde gebruikersinterfaces in 2020 de norm zullen zijn.

"In tegenstelling tot het aanschaffen van in-house softwareprogramma's verschuift de markt steeds meer richting Software as a Service, ook wel SaaS. Bedrijven gebruiken in dat geval op hostingbasis softwarepakketten die draaien op servers van een leverancier", zegt Peter Marsh van het SIRC. "Hier komen outsourcing en het stroomlijnen van activiteiten als videoconferencing en supply chain management bij kijken. Op dit moment kiezen veel bedrijven ervoor om CRM-oplossingen bij hun SaaS-leverancier onder te brengen. We verwachten voor 2020 SaaS-oplossingen in een groot aantal gebieden terug te zien, waaronder supply chain-, financieel, sourcing- en inkoopbeheer."

Recent eigen onderzoek van Rackspace onderschrijft de conclusies in het SIRC-rapport. Dit onderzoek werd gehouden onder zo'n 400 Rackspace-klanten. 51 procent maakt al gebruik van SaaS-toepassingen. Daarvan overweegt 72 procent om deze uit te breiden. Daarnaast is 69 procent van de respondenten van mening dat SaaS het leveringsmodel van de toekomst is.

Anthony Carter, Country Manager Benelux van Rackspace Managed Hosting: "We hosten een groeiend aantal SaaS-leveranciers. Deze partijen spelen in op het feit dat steeds meer bedrijven hun medewerkers uitrusten met mobiele apparatuur waarmee ze op afstand toegang hebben tot systemen en data. Betrouwbaarheid, robuustheid en veiligheid van de hostingleverancier is voor SaaS-leveranciers en hun klanten cruciaal. Het is essentieel dat de markt tegemoetkomt aan de behoefte van deze leveranciers. Daarvan profiteert uiteindelijk iedereen."

Rackspace host al een aantal softwarediensten voor mkb-klanten, waaronder het Nederlandse Teamsoft (leverancier van web-based E-Business Software Suites), het Britse Thompson Online (online beheersysteem voor werkgevers) en Sunergeo (leverancier van software voor online bedrijfs- en eventbeheer).

Over Rackspace Managed Hosting
Rackspace Managed Hosting is gevestigd in de VS en heeft een Europees hoofdkantoor in Londen. De onderneming biedt producten en diensten op het vlak van managed hosting. Rackspace telt meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waarvan ruim 2.500 in Europa. Door zijn focus, service en specialisatie is Rackspace inmiddels het snelst groeiende hostingbedrijf van Europa. Het bedrijf onderscheidt zich met intensieve dienstverlening onder de noemer 'Fanatical Support(tm)'. Medewerkers van Rackspace zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar en reageren direct op klantverzoeken. Door hun hoge opleiding en ervaring zijn ze uitstekend in staat om complexe hostingomgevingen te ondersteunen. Naast de inzet van deze specialisten biedt Rackspace telefonische ondersteuning en toegang tot een online kennisbank. Tevens geeft Rackspace een unieke Zero Downtime-garantie. Het bedrijf is in Europa een van de zes Microsoft Gold Certified Partners en de enige Redhat Advanced Hosting Partner. Voor meer informatie: www.rackspace.nl.

Voor meer informatie:

Rackspace Managed Hosting
Anthony Carter
Tel.: 0800 0203 641
E-mail: Anthony.carter@rackspace.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030 65 65 070
E-mail: rackspace@lvtpr.nl