Datum: (4841 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Steijger.communications BV

Scarlet's obligaties krijgen notering aan Euronext AmsterdamAmsterdam, 22 februari 2005 - De door Scarlet, telecomaanbieder in Nederland en België, uitgegeven zogenoemde Pre-IPO Step-Up Bonds zullen vanaf vandaag op Euronext Amsterdam genoteerd worden. Het betreft een zogeheten introductie door verhandeling.

Deze obligatielening met een omvang van Euro 75 miljoen heeft een looptijd van 7 jaar en is op 15 februari 2005 onderhands geplaatst bij meerdere institutionele beleggers.
De couponrente is vastgesteld op 4,25%, waarbij vanaf 15 februari 2007 - onder de condities en voorwaarden als vermeld in het prospectus - de couponrente met 0,5% per halfjaar wordt verhoogd (step-up).

Scarlet wacht met deze innovatieve constructie niet af tot er een beter klimaat voor een traditionele beursgang heerst. Scarlet heeft ambitieuze groeiambities en wil nú de strijd aan gaan met de gevestigde partijen om een groter marktaandeel in Nederland en België te verwerven.
 
Het unieke financieringsinstrument is ontwikkeld door Scarlet's corporate finance adviseur TMF Capital in nauwe samenwerking met SNS Securities. Daarnaast heeft SNS Securities de onderhandse plaatsing verzorgd. Het is een primeur voor het Damrak, waar een jaar voorbereiding aan vooraf ging.

Scarlet levert zakelijke en particuliere klanten vaste en mobiele spraak, data en internetdiensten. Het klantenbestand groeit gestaag, mede door de recente opvallende marketingcampagne voor Scarlet One, een aantrekkelijk combinatiepakket van vaste en mobiele telefonie, alsmede snel internet.

Scarlet werkt sinds 1992 aan de opbouw van een financieel gezond en compleet telecombedrijf. Daarbij is bewust gekozen voor het opereren in de luwte met een verstandig marketing en overnamebeleid. Bepaalde key assets van de onderneming, zoals een eigen glasvezelnetwerk van 1.100 km in België (verkregen door de overname van KPN Belgium in 2003) en recentelijk nog Tiscali in België, zijn voor interessante prijzen verworven. Met dit stringente acquisitiebeleid groeide de vennootschap in vijf jaar tijd fors. Deze uitgangspositie biedt de mogelijkheid om het hoogwaardige dienstenaanbod tegen zeer concurrerende tarieven te leveren.

Paul Gelderloos, CEO van Scarlet: "Scarlet heeft zijn huidige marktpositie te danken aan diverse succesvolle overnames met als meest recente aanwinst Tiscali in België. We hebben onze organisatie op orde en zijn nu klaar voor de volgende stap. Onder de huidige beursomstandigheden is deze financiële constructie de meest geschikte manier om onze groeistrategie verder gestalte te geven.

Peter Nederlof, Managing Director van TMF Capital juicht de beursnotering van de obligaties toe. "Dit is de kroon op een korte historie van uitermate kien ondernemerschap. Scarlet is een speler van formaat geworden door de synergie tussen de diverse acquisities maximaal te benutten. Ik ben er van overtuigd dat Scarlet als geen ander de aangewezen partij is om de huidige verhoudingen in de telecommarkt op zijn kop te zetten."  

Over Scarlet
Scarlet is sinds 1992 actief op de telecommunicatiemarkt in Nederland en sinds 1997 op de Belgische markt. Scarlet biedt een compleet dienstenpakket, bestaande uit vaste en mobiele telefoniediensten en Internet (internettoegang, breedband-IP, web- en server-hosting). Door diverse strategische acquisities beschikt Scarlet over een groot en divers klantenbestand in Nederland en België met een technisch hoogstaand glasvezelnetwerk in België. Met de recente overname van Tiscali in België verstevigt Scarlet haar positie in Nederland en België. Haar huidige speerpunt is de aanbieding van een gebundeld dienstenpakket, Scarlet One, en het ontsluiten van de local loop door de verdere uitbouw van haar eigen netwerk.

Zie ook: www.scarlet.be en www.scarlet.nl