Datum: (5299 dagen oud)
Bedrijf:
PR: Steijger.communications BV

Scarlet gaat mobiele telefonie aanbieden in Nederland

Aantrekkelijke combinatie mobiele én vaste telefonie én internetScarlet breidt haar telecomactiviteiten in Nederland verder uit met mobiele telefonie. Door samenwerking met mobiele operator Orange Nederland gaat Scarlet nu ook mobiele diensten aanbieden. Scarlet biedt deze dienst met gebruikmaking van het Orange-netwerk zelfstandig aan en verzorgt de dienstverlening en facturatie zelfstandig, zoals zij dat ook voor haar overige diensten doet. Klanten krijgen daarbij slechts één factuur, ook als ze meerdere diensten zoals vaste en/of mobiele telefonie en/of internet afnemen.

Scarlet is dankzij deze uitbreiding één van de weinige telecomspelers op de Nederlandse markt met een volledig dienstenpakket (vaste telefonie, internet en nu ook mobiele telefonie) voor zowel particulieren als de zakelijke markt. Scarlet introduceert de eigen SIM-kaarten in het tweede kwartaal van dit jaar.

Timo Smit, commercieel directeur van Scarlet, zegt over de overeenkomst: "Door gebruik te maken van het hoogwaardige mobiele netwerk van Orange in Nederland, maken we ons productportfolio compleet. Dankzij Scarlet Mobiel bieden we onze klanten een 'one-stop shop' met een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. Klanten profiteren van extra aantrekkelijke diensten, zoals tegen voordelig tarief bellen van een vaste Scarlet-aansluiting naar een mobiele Scarlet-aansluiting en vice versa. Ook bieden wij onze klanten één klantenservice en één overzichtelijke factuur voor al onze diensten. Voordeel en gemak voor de klant staan bij ons voorop."

Dankzij de samenwerking met Scarlet kan Orange meer verkeer op haar netwerk genereren. David Holliday, bestuursvoorzitter van Orange Nederland: "Door flinke investeringen in de afgelopen twee jaar hebben wij een betrouwbaar netwerk van zeer hoge kwaliteit weten te realiseren. Ons netwerk is daarmee niet alleen gereed om de huidige en nieuwe Orange-klanten op te vangen, maar ook om de nieuwe klanten van Scarlet optimaal te kunnen bedienen. Mede dankzij de betrouwbaarheid van ons netwerk kan Scarlet haar klanten diensten van topkwaliteit bieden."

Over Scarlet
Scarlet is sinds 1992 actief op de telecommarkt in Nederland. Scarlet bedient met 350 werknemers ruim 1,5 miljoen particuliere én zakelijke klanten in de Benelux. Scarlet biedt een omvangrijk dienstenpakket, bestaande uit telefoniediensten (lokaal, nationaal en internationaal), internetdiensten (internettoegang, breedband-IP, web- en server-hosting), een internationale telefoonkaart (Home or Away Calling Card) en mobiele telefoniediensten (in België en vanaf het tweede kwartaal van 2004 ook in Nederland).

Sinds 1997 is Scarlet actief op de Belgische markt. Door de recente overname van de bedrijfsvoering van  KPN Belgium en Planet Internet België beschikt de telecomoperator over één van de grootste en technisch meest hoogstaande glasvezelnetwerken van België.

Meer informatie: www.scarlet.nl en www.scarlet.be

Over Orange Nederland
Orange Nederland is met ruim 1,1 miljoen klanten één van de aanbieders van mobiele communicatie in Nederland. Wij hebben een marktaandeel van ongeveer 10 procent en behaalden in 2002 een omzet van 400 miljoen euro. Met onze producten en diensten willen wij het dagelijkse leven van mensen vooral gemakkelijker en plezieriger maken. Daarnaast vinden wij het belangrijk om ook iets terug te doen voor de samenleving waarin wij werken. Dat doen we bijvoorbeeld door sponsoring van kunst en cultuur. Ook zijn wij sinds september 2003 partner van War Child. Orange is actief in 19 landen en heeft wereldwijd meer dan 46 miljoen klanten. Kijk voor meer informatie over Orange op onze website: http://www.orange.nl/.

Voor meer informatie:

Sandra Ottens, Corporate Communications Manager Scarlet
Tel: +31 320 294 494
Mobiel: +31 (0)6 52 480 777
E-mail: sandra.ottens@scarlet.biz

Patrice Hijsterborg, PR / Media Relations Orange Nederland
Tel: +31 (0)6 2802 24 28
E-mail: patrice.hijsterborg@orangemail.nl