Utrecht, 3 mei 2022 – Het Flevoziekenhuis breidt haar cybersecurity oplossingen verder uit door naast preventie-, nu ook detectiediensten bij cybersecurity expert Orange Cyberdefense af te nemen. Betrouwbare security monitoring is van groot belang binnen het Almeerse ziekenhuis, er is daarom gekozen voor de Managed Threat Detection (MTD) Network dienstverlening.
Geen grenzen
Cybercriminaliteit kent geen grenzen en de wereldwijde dekking van cyberaanvallen vereist bewustzijn en herkenning bij de alsmaar toenemende, veranderende én nieuwe bedreigingen. Het Flevoziekenhuis is zich van deze risico’s bewust en heeft cybersecurity hoog op de agenda staan. De afgelopen jaren zijn er in de samenwerking tussen Orange Cyberdefense en het Flevoziekenhuis al flinke stappen gezet om de veiligheid van data en patiëntgegevens te waarborgen. Dit is onder andere gedaan door het gehele netwerk te vervangen. Om nóg een niveau hoger te bereiken op het gebied van veiligheid is een Security Operations Center (SOC) dienst, met bijbehorende response op detecties, een must. Middels low-impact sensoren op endpoints in te zetten worden gedragsgegevens verzameld, verrijkt en gecorreleerd met behulp van een AI-zoekmachine. Orange Cyberdefense detecteert en reageert 24x7 op dreigingen, gebruikmakend van de 11 internationale CyberSOC’s.
De oplossing
Ziekenhuizen krijgen steeds vaker te maken met de risico’s van cybercriminaliteit. De uitdaging is om deze te kunnen detecteren en er tijdig op te kunnen reageren. De MTD Network dienstverlening van Orange Cyberdefense helpt om de detectie van dreigingen te verbeteren door op een geavanceerde en geautomatiseerde manier netwerkverkeer en cloud logs op schaal te analyseren. Met deze, op Vectra technologie gebaseerde, dienstverlening kan het ziekenhuis effectief incidenten detecteren om hier adequaat op te kunnen reageren.
Mark Jenster, General Manager bij Orange Cyberdefense stelt: “Samen met het Flevoziekenhuis hebben we al heel wat stappen gezet op het vlak van cybersecurity. Als externe partner moeten wij ons bewust zijn van de mogelijke impact van cybercrime op ziekenhuizen. Met behulp van onze MTD Network dienstverlening zijn we in staat het Flevoziekenhuis inzicht te geven in netwerkactiviteiten rondom medische-en IT devices. Met deze informatie zijn wij in staat om afwijkingen en dreigingen in het netwerk, waaronder encrypted verkeer, te detecteren. Het feit dat medische devices niet altijd de juiste logging generen toont aan waarom de juiste oplossingen cruciaal zijn binnen het security landschap van een ziekenhuis.”
“Cybercriminelen zagen de pandemie als een kans om meer aanvallen uit te voeren. Bovendien hebben investeringen in cybersecurity in diverse sectoren, waaronder de gezondheidszorg, vertraging opgelopen doordat het bestrijden van de pandemie prioriteit kreeg. Cybersecurity is belangrijk, ook in de gezondheidszorg. Daarom werken we op dit terrein graag samen met Orange Cyberdefense”, aldus Danielle Dortalina, manager ICT bij het Flevoziekenhuis.

Over Orange Cyberdefense
Orange Cyberdefense is de deskundige cybersecurity businessunit van Orange Group en biedt managed security, detectie en respons diensten aan organisaties over de hele wereld.
Als dé beveiligingsprovider van Europa streven we ernaar de vrijheid te beschermen en een veiligere digitale samenleving op te bouwen.
Wij zijn een bedreigingsonderzoeks- en inlichtingengestuurde beveiligingsprovider die ongeëvenaarde toegang biedt tot huidige en opkomende bedreigingen.
Met een trackrecord van meer dan 25 jaar op het gebied van informatiebeveiliging, meer dan 250 onderzoekers en analisten en 16 SOC's verspreid over de hele wereld en verkoop- en servicesondersteuning in 160 landen, kunnen we wereldwijde bescherming bieden met lokale expertise en onze klanten ondersteunen gedurende de hele levenscyclus van bedreigingen.