www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com

2515 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (5 dagen geleden)
Bedrijf:

Farm Trans bouwt nieuw logistiek systeem om Europese supply chain te stroomlijnen en versnellen

  • Nieuwe app “Logistics Management System” is gebouwd in slechts 6 maanden in samenwerking met business team van Farm Trans
  • Applicatie stroomlijnt logistieke processen en biedt transparantie voor klanten, leveranciers en partners
  • Flexibiliteit van Mendix-platform zorgt ervoor dat Farm Trans nieuwe app snel kan aanpassen om te voldoen aan douaneregels voor Brexit
Farm Trans, internationaal transportbedrijf en logistieke service provider gespecialiseerd in bulk en geconditioneerd vervoer van voedingsmiddelen, heeft het Mendix low-code platform geselecteerd om logistieke processen te stroomlijnen en leveranciers, partners en klanten met elkaar te verbinden. De nieuwe applicatie, Logistics Management System (LMS) biedt transparantie voor alle betrokkenen en zorgt voor vlekkeloze levering van goederen in heel Europa.

Onderzoek van Gartner laat zien dat supply chains voortdurend in ontwikkeling zijn, omdat ze zich moeten aanpassen aan de continu veranderende eisen van klanten. Logistiek en customer fulfillment zijn de onderdelen van de supply chain die het meest direct worden beïnvloed door deze verwachtingen. Farm Trans koos Mendix voor de ontwikkeling van een oplossing die hen helpt hieraan te voldoen en tegelijkertijd veerkrachtig te zijn en logistieke processen slimmer en transparanter te maken.

Sinds de oprichting in 1987 richt Farm Trans zich op innovatie en is het uitgegroeid van een lokaal bedrijf naar een Europese logistieke service provider. De organisatie heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Polen en werkt samen met partners om locaties in heel Europa te bedienen. Om meer toegevoegde waarde te leveren biedt Farm Trans connected services om logistieke processen efficiënter te beheren met geavanceerde IT-systemen en real-time data management waarbij het de datastromen van klanten en partners vastlegt. Op basis hiervan adviseert Farm Trans klanten en partners over zaken die zij kunnen verbeteren zoals tijdige levering, duurzaamheid en voedselveiligheid zodat de performance kan worden geoptimaliseerd en kansen kunnen worden benut.

Logistics Management System gebouwd met low-code
De nieuwe LMS-applicatie is een belangrijk digitaliseringsinitiatief gericht op het leveren van innovatieve diensten aan klanten en partners. Het business team bij Farm Trans werkte hiervoor samen met Mendix-partner CAPE Groep om logistieke processen te optimaliseren en toekomstbestendig te maken. Alle data, van order management tot transportdata wordt verwerkt en is zichtbaar in de Mendix-applicatie waarmee transparantie gecreëerd wordt voor alle partijen over bijvoorbeeld de orderstatus, de conditie van de goederen en vervoer schema’s. De applicatie, die in slechts 6 maanden werd ontwikkeld, heeft het logistieke proces aanzienlijk verbeterd. Hiermee kan Farm Trans zijn leidende positie in de internationale logistiek vasthouden.

Actie ondernemen op basis van data
“Door de analytische mogelijkheden van onze Mendix-applicatie te benutten, kunnen we partners op een meer gestroomlijnde, klantvriendelijke manier van dienst zijn. Met de nieuwe applicatie kunnen we heel snel actie ondernemen op basis van de data”, zegt Michiel van Gerwen, team lead Connected Services bij Farm Trans. “Tijdens de Covid-19-pandemie konden we bijvoorbeeld onze klanten een efficiëntere en meer voordelige transportinrichting voorstellen. De marges in de logistiek zijn klein, dus deze suggesties zijn zeer waardevol voor onze transportpartners en klanten.”

Het Mendix-platform zorgde er bovendien voor dat Farm Trans al binnen enkele weken kon voldoen aan de veranderde regelgeving. Van Gerwen: “Brexit veroorzaakte veel verwarring en onzekerheid in onze markt. Dankzij de flexibiliteit van Mendix konden we eenvoudig administratie van de douane toevoegen aan de applicatie en het nieuwe proces versnellen. Zo kostte het met het oude systeem meer dan een uur om volledig ondertekende douanepapieren te ontvangen. Nu kost dit slechts twee minuten wat qua efficiency een enorme sprong voorwaarts is.”

image image

Eén versie van de waarheid
De LMS-applicatie verzamelt alle orderinformatie van klanten. Voordat de applicatie werd ingezet gebruikten Farm Trans en de partners een excel-sheet voor deze data wat foutgevoelig was en waarbij real-time inzicht ontbrak. Het aantal partners, leveranciers en klanten van Farm Trans nam snel toe en het werd steeds moeilijker om een accuraat overzicht te krijgen. Van Gerwen: “Door het logistieke proces te digitaliseren hebben we één versie van de waarheid gecreëerd. Data kan niet langer op verschillende manieren worden geïnterpreteerd waarmee incomplete of verkeerde leveringen worden voorkomen. En in het zeldzame geval van een fout, helpt de applicatie ons direct te reageren.”

Klanten, transportbedrijven en leveranciers hebben nu allemaal toegang tot de data. Het e-mailverkeer is sterk afgenomen, omdat de data toegankelijk is in iedere fase en voor iedereen die betrokken is bij het proces. Men hoeft niet langer te wachten voor goedkeuring via e-mail om goederen vrij te geven. Dit leidt tot een efficiënter proces en een hogere klanttevredenheid.

Innovatie zit in het DNA van Farm Trans
Het LMS is zeker niet het einde van de digitalisering bij Farm Trans. CFO Pim van der Boom is een belangrijk pleitbezorger voor digitalisering en ziet meer kansen voor verdere innovatie en optimalisatie. “Logistiek zal altijd relevant blijven, het wordt alleen op een andere manier uitgevoerd. Om voorop te blijven lopen, moeten we ons voortdurend aanpassen. Eén van onze belangrijkste pijlers is duurzaamheid. Om CO2 te verminderen moeten we nadenken over hoe we minder kilometers kunnen rijden en tegelijkertijd hetzelfde product op het juiste moment aan onze klanten kunnen leveren. Het gebruik van data en technologie zoals low-code kan ons helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden.”

---------------

Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in low-code en no-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst. Het ‘Go Make It’ platform van Mendix wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 4.000 organisaties.
Wereldprimeur: International Patiënt Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

NorthC Group tekent bindende overeenkomst voor de overname van Duitse colocatieprovider IPX

Privacysoftwaregigant ExpressVPN zwaar onder vuur

Planners presteren áchter de schermen

Eerste editie Planet Robot op woensdag 30 maart 2022
Fundaments wint FY21 Global Cloud Partner of the Year award van Cohesity

Extreme Networks rond overname van Ipanema - de SD WAN-divisie van Infovista - af

Thijs Vermaat nieuwe Managing Director Experis

Vertiv introduceert het meest uitgebreide platform voor IT-beheer op de markt voor hybride en gedistribueerde netwerken en edge computing

3 op de 5 Nederlanders wil werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft 

Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Ontdek het snelste toetsenbord ter wereld – de Razer Huntsman V2

SentinelOne breidt partner ecosysteem uit met nieuwe NDR-integraties

Nieuwste platform release van ServiceNow helpt bedrijven bij de grootste uitdagingen van het hybride werken door de inzet van workflows

Sophos-onderzoek: Meer dan 2 miljoen dollar aan herstelkosten bij ransomware-aanvallen in de financiële sector

Check Point Research: zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

Neobanken laten traditionele banken achter door inzet Regtech

VMware benoemt Kit Colbert tot Chief Technology Officer

Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 5 dagen
Mendix contact  

Logo Mendix

  +31 10 276 0434
  info@mendix.com
  www.mendix.com
Mendix sociaal  


Mendix tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92062 persberichten
- 6044 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10754 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau