www.marcommit.nlwww.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nl
INFLUX PR#Herken zakelijke websitebezoekers

2512 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (55 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Franssen Communicatie

ProCloud3D: Additive productie op industriële schaal

Wibu-Systems voegt  beveiliging- en licentie-expertise toe voor wereldwijd slimmer fabriceren

Karlsruhe, augustus 2021 – Wibu-Systems, toonaangevende op het gebied van IT-beveiliging binnen industriële omgevingen, gaat de spil vormen binnen het ProCloud3D-project. Het betreft een Chinees/Duits-initiatief, gericht op de ontwikkeling van een generiek cloudplatform, waarmee 3D- printers zich optimaal laten benutten binnen productieomgevingen, gebaseerd op Industrie 4.0 principes.

Slimme, via netwerken verbonden machines hebben geleerd om op maat gemaakte goederen te produceren, zowel in massa als in beperkte oplages. Hun veelzijdigheid stelt hen in staat stelt veel van de arbeidsintensieve herinrichting en set-up te elimineren waardoor fabrieken zich gedwongen zagen slechts één ding te produceren en alleen in grote aantallen. Industriële 3D-printers verleggen de grenzen van de betekenis van maatwerk. Ze zetten de commerciële berekeningen en bedrijfsmodellen waar fabrikanten zich in het verleden aan moesten houden, op zijn kop. Wibu-Systems heeft zich aangesloten bij prominente Duitse en Chinese industriepartners en topspelers uit de academische wereld, waaronder de Duitse RWTH Aachen University en de Beijing University of Technology, voor het ProCloud3D-onderzoeksproject. Het initiatief stelt het concept van een slimme productie-industrie op de proef met een krachtig platform voor additieve productie op industriële schaal.

De participanten zien zich geconfronteerd met het vraagstuk op welke manier de meest immateriële, maar ook de meest onschatbare activa, zoals de ontwerp- en de productiegegevens, beveiligd zijn te bewaren, ongeacht de locatie waar de feitelijk productie plaatsvindt en door welke organisatie. Geselecteerd als een van de twee projecten die in aanmerking komen voor financieringssteun van zowel het Chinese Ministerie van Wetenschap en Technologie als het Duitse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek, vormt ProCloud3D een mijlpaal binnen de projecten in het kader van Industrie 4.0 en ’China Strategy 2015 to 2020 program’. Die projecten tonen de overgang van een afhankelijkheid van fysieke hardware naar een afhankelijkheid van meer ongrijpbare factoren, zoals software, data en connectiviteit.

Om de door Industry 4.0 beloofde nieuwe bedrijfsmodellen te laten uitkomen, hebben de leveranciers van manufacturing-as-a-service en hun klanten nieuwe platforms en infrastructuur nodig om de gegevenstransacties af te handelen. ProCloud3D heeft tot doel zo'n holistisch platform voor intelligente productie en slimme diensten te creëren, met behulp van industriële additieve productie (AM) als een ideale testcase. In industriële AM kunnen 3D-printers bijna elke geometrische vorm creëren uit een stroom gegevens met onder meer de ontwerpdata en machine-bedieningsinstructies. Die vormen de essentiële troef in de nieuwe industriële economie. Het door ProCloud3D beoogde platform laat zien hoe deze assets zich effectief en veilig in de cloud laten delen, verwerken en afhandelen.

Het platform draait om een web-portaal, gekoppeld aan een technologiedatabase. Daarin zijn de essentiële gegevens zoals ontwerpdata en de code voor het maken van basiscomponenten opgeslagen. Deze gegevens worden overgedragen en verwerkt in een holistisch geautomatiseerde procesketen om ten slotte terecht te komen bij 3D-printers die zich op uiteenlopende locaties in de wereld bevinden. ProCloud3D dekt de volledige stroom van orderinvoer van een klant die een productieservice bestelt tot de veilige verwerking en verzending van de productiedata en de vertaling naar 3D-printerbedieninginstructies voor de aanbieder van de additieve fabricageservice.

Met de expertise van Wibu-Systems op het gebied van gegevensbescherming en het licentiëren van digitale activa, nemen de specialisten uit Karlsruhe een centrale plek in binnen de ProCloud3D-organisatie door het hele proces te beveiligen tegen bedreigingen van diverse vectoren. De gegevens moeten bij elke stap van de bron tot de bestemming worden beschermd om diefstal, namaak en industriële spionage te voorkomen. Daarnaast is het bedrijfsmodel afhankelijk van het feit dat alle partijen weten dat de gegevens alleen worden gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn bedoeld en alleen voor productie in een bepaalde omvang. Gewetenloze producenten mogen niet langer de kans krijgen overtollige producten te maken voor de grijze markt. Het platform herbergt alle voorwaarden met betrekking tot gelijkwaardige concurrentie, veiligheid en kwaliteit. Daarmee levert Wibu-Systems een fundamentele bouwsteen voor het hele systeem: de mogelijkheid om specifieke bestellingen te plaatsen in een open en vrije markt voor productiediensten, met de nodige controles en de zekerheid van correcte facturatie.

Alvaro Forero, Professional Consultant en Security Expert bij Wibu-Systems, is trots op de bijdrage van het bedrijf: “ProCloud3D is een belangrijke testcase voor het potentieel van industriële additive manufacturing, open data-marktplaatsen en manufacturing-as-a -onderhoud. Het is geweldig om te zien dat de technologie van Wibu-Systems zo'n belangrijke rol speelt bij het realiseren van de visie van een nieuwe industriële economie.”

Moritz Kolter, projectleider en promovendus bij de leerstoel Digital Additive Production bij RWTH Aachen, benadrukt het belang van vertrouwen voor de evolutie van AM: “Het ontwikkelen van vertrouwen in een gedeelde en gedecentraliseerde toeleveringsketen brengt niet alleen de voordelen van Additive Manufacturing tot bloei, maar vormt ook de basis van toegang voor iedereen die nieuwe businessmodellen wil realiseren.”

Andreas Collet, leider van de Digital Production Group bij de leerstoel Digital Additive Production, werkt aan dataformaten, informatiemodellen en software-architectuur om volledige datagedreven AM-faciliteiten te creëren. Hij voegde eraan toe: "Het is geweldig om te zien dat ons onderzoek helpt om projecten zoals ProCloud3D tot leven te brengen en kennis van de academische wereld over te dragen naar zinvolle industriële toepassingen binnen een internationaal en betrouwbaar samenwerkingsverband."

Over Wibu-Systems
WIBU-SYSTEMS AG (WIBU®) met het hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe, is in 1989 opgericht door Oliver Winzenried en Marcellus Buchheit. De onderneming is een innovatieve marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie voor mondiaal softwarelicentiebeheer. De brede reeks oplossingen van Wibu-Systems bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel eigendom en software applicaties voor computer systemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en cloud-diensten.  WIBU-SYSTEMS BV is een zelfstandige onderneming, gevestigd aan de Hazenweg 80, 7556 BM in Hengelo en staat onder leiding van Marcel Hartgerink. Via zijn bedrijf Identi-Holding BV is hij tevens eigenaar van WIBU-SYSTEMS Ltd en de overige bedrijven, verantwoordelijk voor de activiteiten in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal, Spanje en de Nordic-Baltic Eight. 

Voor meer informatie: www.wibu-systems.nl, tel.: 074 7501495  

Wibu-Systems brengt expertise in op het gebied van gegevensbescherming en het licentiëren van digitale activa bij het ProCloud3D-onderzoeksproject naar een hoogwaardig platform voor industriële additieve productie.

Media graphic resources available at: https://www.wibu.com/photo-gallery.html.

© Copyright 2021, WIBU-SYSTEMS AG. All rights reserved. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective organizations and companies.
Tags  
Laatste van WIBU-SYSTEMS  
CodeMeter en programmeertaal delen onderliggend principe van universele veelzijdigheid

ProCloud3D: Additive productie op industriële schaal

Licentieadapter verbindt CodeMeter met oudere licentiëringssystemen
Cyber Inc. en NewChannel bundelen de krachten in security awareness

CEO Henny Hilgerdenaar vertrekt bij ICT-dienstverlener Ctac

Conscia neemt VMware-specialist RedLogic op in de Conscia Groep

Unit4 organiseert tweede editie van het Experience 4U-evenement

Workday: al bijna 1000 klanten live met Skills Cloud

Multifactor authenticatie belangrijk: bijna helft meer gebruikers getroffen door wachtwoordstelers in het afgelopen halfjaar

Arrow Electronics uitgeroepen tot EMEA-distributeur van het jaar bij NetApp EMEA & LATAM Partner Awards 2021

Northwave ontvangt CCV-keurmerk pentesten

Twee op de drie consumenten houdt rekening met milieu bij online bestelling

Onderzoek door Vertiv definieert standaardmodellen voor de implementatie van edge computing-omgevingen

Triple Double, Markteffect en Abovo Maxlead slaan handen ineen

De EIT Community Booster ondersteunt impactvolle bedrijven in het kader van het New European Bauhaus

Onderzoek: B2B-webshops laten klanten nog te vaak in de steek

GO Sharing breidt aanbod uit met elektrische deelfietsen

Tanium breidt partnership uit met Exclusive Networks in EMEA

Veiligheidscentrum Spinel zet hittemonitor ARMOR in tijdens brandweeroefeningen

TIE Kinetix presenteert de Herfstrelease 2021 van het FLOW-platform

Extra voorbereiding webwinkels en vervoerders voor de feestdagenperiode
Kaspersky zet in op hogere transparantie en stelt lijst met softwarecomponenten beschikbaar voor klanten en partners

Filantroop Fred Matser spreekt over vrouwelijk leiderschap bij Powerful Business Women’s Club
Geplaatst:
Verstreken tijd: 55 dagen
PR contact  

Logo Franssen Communicatie
WIBU-SYSTEMS contact  

Logo WIBU-SYSTEMS

  +31 (0)74 75 01 495
  info@wibu-systems.nl
  www.wibu-systems.nl
WIBU-SYSTEMS sociaal  


WIBU-SYSTEMS tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo ValidSign
Logo Fullstaq B.V.
Logo Open Line
Logo Techni Team
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Stichting ITdonations
Logo BarTrack
Logo Escrow4all B.V.
Logo Bryte Blue
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Transfer Solutions
Logo NPRM NV
Logo Trueson
Logo HubStar
Logo Yenlo
Logo True (Broad Horizon)
Logo Techone B.V.
Logo Kannegieter
Logo Medius
Logo BarTrack
Logo Facilitor
Logo Trueson
Logo iQibt B.V.
Logo E-mergo
Logo Trueson
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Conscia Nederland B.V.
Logo Unit4
Logo Workday
Logo Kaspersky
Logo Arrow Electronics
Logo Descartes
Logo Vertiv
Logo Kaspersky
Logo Powerful Business Women’s Club
Logo Citrix
Logo Cloud Technology Solutions NL
Logo Boomi
Logo Citrix
Logo Friends for Brands
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92367 persberichten
- 6073 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10925 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.marcommit.nlContentbureauwww.lubbersdejong.nl
INFLUX PR#Herken zakelijke websitebezoekers