www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
INFLUX PR#Herken zakelijke websitebezoekers

2514 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (51 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Zeekhoe Communicatie

FortiGuard Labs meldt tienvoudige groei van het aantal ransomware-aanvallen

Telecombedrijven vormden het belangrijkste doelwit bij ransomware aanvallen, gevolgd door overheidsorganisaties, managed security service providers en bedrijven in de auto-industrie en productiesector

Utrecht, 26 augustus 2021 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, publiceert vandaag de laatste editie van het halfjaarlijkse FortiGuard Labs Global Threat Landscape Report. Uit bedreigingsinformatie voor de eerste helft van 2021 blijkt dat er sprake is van een forse toename qua aantal en vernuft van cyberaanvallen op mensen, organisaties en steeds vaker ook vitale infrastructuren. Thuiswerken en leren op afstand hebben bijgedragen aan de uitbreiding van het aanvalsoppervlak, dat daarmee een steeds aantrekkelijker doelwit voor cybercriminelen vormt. De toenemende samenwerkingsverbanden tussen rechtshandhavingsinstanties en organisaties in de publieke en private sector biedt echter kansen om het cybercriminele ecosysteem in de tweede helft van 2021 verder te ontmantelen. De belangrijkste onderzoeksbevindingen voor de eerste helft van 2021 zijn:

1) Ransomware draait om veel meer dan losgeld: Volgens data van FortiGuard Labs was er in juni 2021 sprake van een meer dan tienvoudige stijging van de gemiddelde wekelijkse ransomwareactiviteit ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Ransomware-aanvallen legden de toevoerketen van diverse organisaties plat, en vaak in vitale sectoren. Ze waren daarmee meer dan ooit van invloed op het dagelijkse leven van mensen, de productiviteit van werknemers en de wereldhandel. Telecombedrijven vormden het belangrijkste doelwit, gevolgd door overheidsorganisaties, managed security service providers en bedrijven in de auto-industrie en productiesector. Sommige cybercriminelen verlegden de focus van hun ransomwarestrategie van de aanlevering van kwaadaardige code naar het verkrijgen van toegang tot bedrijfsnetwerken en het verkopen van die toegang aan derden. Hieruit blijkt eens te meer dat Ransomware-as-a-Service (RaaS) zich steeds verder ontwikkelt als motor voor cybercriminaliteit. Een belangrijke conclusie is dat ransomware voor organisaties van elke omvang in elke sector duidelijke en directe gevaren vertegenwoordigt. Zij moeten hun IT-omgevingen beschermen met een proactieve beveiligingsaanpak die voorziet in real-time bescherming van endpoints, detectie en geautomatiseerde incidentrespons. Dit moet worden gecombineerd met toegangsbeheer volgens het principe van zero trust, netwerksegmentatie en encryptie.


Growth in ransomware detections over last 12 months (Jul '20 - Jun '21)

2) Een kwart van alle organisaties detecteerde malvertising: Uit de lijst van meest gedetecteerde malwarefamilies blijkt dat er sprake is van een toename in malvertising en scareware. Deze vormen van malware maken gebruik van social engineering-technieken om mensen te misleiden en angst aan te jachten. Ze werden door ruim een kwart van alle organisaties gedetecteerd. Cryxos bleek een prominente scareware-familie. Bij veel van deze detecties was waarschijnlijk echter sprake van een combinatie met vergelijkbare op JavaScript gebaseerde aanvalscampagnes die als malvertising zouden kunnen worden bestempeld. Het nieuwe normaal van hybride werken heeft deze trend hoogstwaarschijnlijk aangemoedigd. Cybercriminelen maken niet alleen gebruik van scareware om mensen angst in te boezemen, maar ook om hen af te persen. Het is daarom belangrijker dan ooit voor organisaties om hun werknemers uitgebreide en regelmatige security awareness-trainingen aan te bieden om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van scareware en malvertising.

3) Botnet-trends geven aan dat cybercriminelen zich naar de netwerkrand begeven: Het onderzoeksrappport wijst op een toenemend aantal botnetdetecties. In het begin van 2021 detecteerde 35% van alle organisaties een bepaalde vorm van botnetactiviteit. Zes maanden later bedroeg dit percentage maar liefst 51%. In juli ontstond een piek als gevolg van een forse opleving in TrickBot-activiteit. TrickBot maakte oorspronkelijk zijn entree op het toneel van cybercriminaliteit als banking trojan, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een geavanceerde meertraps toolkit die ondersteuning biedt voor een breed scala aan cybercriminele activiteiten. Mirai was in de eerste helft van 2021 het meest gedetecteerde botnet. Het stootte in het begin van 2020 Gh0st van zijn plaats, en heeft zijn toppositie sindsdien weten te behouden. De cybercriminelen achter Mirai blijven nieuwe cyberwapens aan hun arsenaal toevoegen. De dominantie van dit botnet is echter gedeeltelijk te wijten aan het feit dat de makers misbruik maken van de Internet of Things (IoT)-apparaten van thuiswerkers en studenten op afstand. Ook Gh0st is eveneens opvallend actief. Dit is een botnet waarmee cybercriminelen op afstand de volledige controle over een met malware besmet systeem kunnen overnemen, live feeds van webcams en microfoons onderscheppen en bestanden downloaden. Ruim een jaar na de opkomst van thuiswerken en leren op afstand blijven cybercriminelen misbruik van de situatie maken. Om netwerken en applicaties te beschermen moeten organisaties een zero trust-aanpak hanteren. Dat houdt in dat eindgebruikers alleen de toegangsrechten toegekend krijgen die zij strikt gezien voor hun werk nodig hebben. Dit is nodig om bescherming te bieden tegen besmette IoT-endpoints en andere apparaten die toegang tot het bedrijfsnetwerk zoeken.

4) De ontmanteling van bendes cybercriminelen zorgt voor minder bedreigingen: Niet elke beveiligingsmaatregel levert direct of blijvend resultaat op. In de eerste helft van 2021 boekten security-professionals echter belangrijke vooruitgang. Zo werd het brein achter de banking trojan TrickBot in juni voor diverse aanklachten voorgeleid aan de officier van justitie. De gecoördineerde ontmanteling van Emotet, een van de meest actieve botnets uit de recente geschiedenis, en de arrestatie van leden van het criminele netwerk achter de ransomwarevarianten Egregor, NetWalker en Cl0p vertegenwoordigen belangrijke overwinningen in de strijd tegen cybercriminaliteit door security-professionals en wereldwijde overheden en rechtshandhavingsinstanties. Sommige ransomware-aanvallen trok daarnaast zoveel publieke aandacht dat cybercriminelen zich naar de zijlijn begaven. Volgens FortiGuard Labs resulteerde de ontmanteling van Emotet in een terugval in bedreigingsactiviteit. De activiteit rond varianten van TrickBot en Ryuk hield daarentegen aan, hoewel er sprake was van een lager aanvalsvolume. Hieruit blijkt eens temeer hoe moeilijk het is om cyberbedreigingen direct de kop in te drukken en cybercriminele netwerken snel te ontmantelen. Toch zijn dit al met al belangrijke prestaties.

5) Cybercriminelen geven de voorkeur aan technieken voor het omzeilen van de beveiliging en het bemachtigen van meer toegangsrechten: FortiGuard Labs analyseerde de functionaliteit van malware door die in een veilige omgeving uit te voeren en te bestuderen wat cybercriminelen daar precies mee wilden bereiken. Hieruit bleek dat cybercriminelen technieken hanteerden om zich meer toegangsrechten toe te eigenen, beveiligingsmechanismen te omzeilen, zich ongezien door bedrijfsnetwerken te begeven en buitgemaakte gegevens naar buiten te smokkelen. Zo maakte 55% van alle functies voor het bemachtigen van toegangsrechten gebruik van hooking: het onderscheppen, bewerken en doorsturen van subroutines om applicaties anders te laten werken. In 40% van alle gevallen werd er kwaadaardige code in computerprocessen geïnjecteerd. Hoewel deze technieken niet nieuw zijn, een up-to-date kennis daarvan security-professionals beter wapenen tegen toekomstige cyberaanvallen. Een geïntegreerde, door AI en praktisch inzetbare bedreigingsinformatie ondersteunde platformaanpak is van cruciaal belang voor organisaties om alle netwerkranden te beschermen en nieuwe bedreigingen in real time te detecteren.

Vincent Zeebregts, country manager Nederland bij Fortinet: “We bespeuren momenteel een toename van het aantal succesvolle cyberaanvallen. Deze treffen duizenden organisaties tegelijk en hebben verwoestende gevolgen. Daarmee zijn we aangekomen op een belangrijk kantelpunt in de strijd tegen cybercriminaliteit. Organisaties in de publieke en private sector moeten nu meer dan ooit hun krachten bundelen om de toevoerketens van cybercriminelen te kunnen verstoren. Samenwerkingsverbanden en de uitwisseling van Alliance bedreigingsinformatie kunnen bijdragen aan effectievere incidentrespons. Dit maakt het ook makkelijker om te voorspellen welke technieken cybercriminelen zullen hanteren, zodat hun aanvallen met meer succes kunnen worden afgeslagen. De combinatie van regelmatige security awareness-training en door AI ondersteunde technologie voor preventie, detectie en incidentrespons die is geïntegreerd met alle en points, netwerken en cloudomgevingen is en blijft van cruciaal belang om cybercriminelen het nakijken te geven.”

De noodzaak van samenwerking, training en door AI ondersteunde preventie en incidentrespons
Hoewel overheidsinstellingen en rechtshandhavingsinstanties in het verleden al diverse maatregelen hebben getroffen, is het mogelijk dat de vorderingen in de strijd tegen cybercriminaliteit in de tweede helft van 2021 de regels van het spel zullen veranderen. Deze organisaties werken inmiddels samen met leveranciers van security-oplossingen en andere wereldwijde partners om directe actie tegen cybercriminelen te ondernemen met een combinatie van mensen, technologie en real-time bedreigingsinformatie. Desondanks blijven geautomatiseerde bedreigingsdetectie en AI van cruciaal belang om cyberaanvallen in real time, op elke schaal en aan elke netwerkrand te detecteren en verhelpen. Daarnaast is en blijft security awareness-training van groot belang. Elke eindgebruiker vormt namelijk een potentieel doelwit voor cyberaanvallen. Er is regelmatige voorlichting over best practices op beveiligingsgebied nodig om individuele werknemers en de organisatie in haar totaliteit veilig te houden.

Over het rapport
Deze nieuwe editie van het Global Threat Landscape Report vormt de neerslag van bedreigingsinformatie die in de eerste helft van 2021 door FortiGuard Labs is verzameld. Het gaat om informatie over miljarden beveiligingsincidenten die door het omvangrijke wereldwijde sensornetwerk van Fortinet werden geregistreerd. FortiGuard verdeelt de tactieken en technieken van cybercriminelen op vergelijkbare wijze als het MITRE ATT&CK-kader onder in drie groepen: verkenning, het opbouwen van aanvalscapaciteit en de aanvankelijke toegang. Fortinet hanteert dit model voor zijn FortiGuard Labs Global Threat Landscape Report om te beschrijven hoe cybercriminelen kwetsbaarheden vinden, een kwaadaardige infrastructuur opbouwen en misbruik maken van de zwakke schakel in de beveiliging van organisaties. Het rapport biedt zowel wereldwijde als regionale perspectieven.

Aanvullende informatie
Over FortiGuard Labs
FortiGuard Labs is de threat intelligence- en onderzoeksorganisatie van Fortinet. Het voorziet organisaties van brancheleidende bedreigingsinformatie om hen te beschermen tegen kwaadaardige activiteit en geavanceerde cyberaanvallen. Bij FortiGuard Labs werken enkele van de meest ervaren threat hunters, onderzoekers, beveiligingsanalisten, technici en datawetenschappers binnen de branche. Zij doen in speciale laboratoria onderzoek naar cyberbedreigingen in alle delen van de wereld. FortiGuard Labs monitort het wereldwijde aanvalsoppervlak voortdurend met behulp van miljoenen netwerksensoren en honderden partners waarmee het bedreigingsinformatie uitwisselt. Het analyseert en verwerkt deze data met behulp van artificial intelligence (AI) en andere innovatieve technologie om nieuwe cyberbedreigingen te detecteren. Dit resulteert in de snelle aanlevering van praktisch inzetbare bedreigingsinformatie in de vorm van updates van de security-oplossingen van Fortinet. Dit proactieve bedreigingsonderzoek biedt organisaties verbeterd inzicht in de specifieke bedreigingen en cybercriminelen die het op hen gemunt hebben. FortiGuard Labs biedt daarnaast specialistische adviesdiensten die organisaties helpen met het identificeren van kwetsbaarheden en het opvoeren van de beveiliging. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 530.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Noot voor de redactie [niet voor publicatie]
Meer informatie over dit bericht of over Fortinet kunt u opvragen bij:
Karianne Hoekstra
Zeekhoe Communicatie
M. +31 (0)6-460 80656
E. karianne@zeekhoe.nl
Laatste van Fortinet  
Onderzoek Fortinet: ruim twee derde van alle organisaties was doelwit van minstens één ransomware-aanval

Fortinet en Linksys lanceren gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor veilig thuiswerken en hybride werken

Fortinet gaat een miljoen mensen gratis helpen bij opleiding tot security-professional
Check Point Research schetst landschap cyberaanvallen en meldt 86 procent toename in Nederland

Hybride werken maakt een einde aan wachtwoorden

Vier SAP-partners fuseren en gaan samen verder onder bedrijfsnaam Aiden

CTS organiseert tweedaagse Google Innovation Bootcamp
ValidSign Official eSigning Partner PSV

Fullstaq geselecteerd als partner Belastingdienst voor Cloud Native & Container expertise

Boomi voor achtste jaar op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Citrix onderzoek laat stand van zaken rond veilig remote werken zien

Friends for Brands onderdeel van Powered by Meaning Groep

Schneider Electric tekent de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Green Deal ZES)

Shippeo bereikt 103% jaarlijkse groei als ’s werelds meest aanbevolen RTTV-leverancier

Acht keer goud voor Hogeschool Tio in EW Beste Studies 2021

Van Ameyde lanceert IT-platform voor snellere schade-afhandeling

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

Red Hat OpenStack Platform 16.2 verbetert ondersteuning hybrid cloud- en edge-omgevingen

True stelt Marjolein Rietveld aan als COO

Dell Technologies telecom-software en -solutions versnellen 5G- en Open RAN-innovatie

Dell Technologies brengt IT met vernieuwde Edge-oplossingen tot ver buiten het datacenter

Nutanix voor het eerst genoemd als visionair in het 2021 Gartner Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage

Zscaler sluit zich aan bij de CrowdStrike CrowdXDR Alliance en kondigt nieuwe integraties aan die Zero Trust Protection uitbreiden naar interne en externe applicaties
Geplaatst:
Verstreken tijd: 51 dagen
Fortinet contact  

Logo Fortinet

  030 799 1008
  www.fortinet.com
Fortinet sociaal  


Fortinet tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fullstaq B.V.
Logo Open Line
Logo Techni Team
Logo mnemonic cybersecurity
Logo Stichting ITdonations
Logo BarTrack
Logo Escrow4all B.V.
Logo Bryte Blue
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Transfer Solutions
Logo NPRM NV
Logo Trueson
Logo HubStar
Logo Bergler Flex Solutions
Logo Techone B.V.
Logo Kannegieter
Logo Medius
Logo BarTrack
Logo Facilitor
Logo Trueson
Logo iQibt B.V.
Logo E-mergo
Logo Trueson
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Spryng
Logo VPNdiensten.nl
Logo Yenlo
Logo DNA Services B.V.
Logo Boomi
Logo Citrix
Logo Friends for Brands
Logo Schneider Electric
Logo Shippeo
Logo Hogeschool Tio
Logo OutSystems
Logo Lightspeed
Logo Red Hat
Logo True (Broad Horizon)
Logo Citrix
Logo Kaspersky
Logo Dutchitchannel.nl
Logo Nuance
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92336 persberichten
- 6071 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10913 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
INFLUX PR#Herken zakelijke websitebezoekers