Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlContentbureauwww.marcommit.nl

2515 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (54 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Intel versnelt proces- en verpakkingsinnovaties

Jaarlijkse cadans van innovaties zorgt voor leiderschapvan silicium tot systeem

 • Roadmap van proces- en verpakkingsinnovaties tot 2025 en verder
 • Twee baanbrekende procestechnologieën: RobbinFET, Intels eerste nieuwe transistorarchitectuur in meer dan tien jaar, en PowerVia, een primeur in de sector voor backside power delivery
 • Aanhoudend leiderschap in geavanceerde 3D-verpakkingsinnovaties met Foveros Omni en Foveros Direct
 • Nieuwe node naming om een consistent framework en een nauwkeuriger beeld van nodes te creëren voor klanten en de industrie nu Intel het angstrom-tijdperk van halfgeleiders betreedt
Amsterdam, 27 juli 2021 – Intel onthult een van de meest gedetailleerde roadmaps voor proces- en verpakkingstechnologie die het bedrijf ooit heeft verstrekt. De roadmap laat een reeks fundamentele innovaties zien die producten tot 2025 en daarna zullen aandrijven. Onder andere RibbonFET, de eerste nieuwe transistorarchitectuur in meer dan tien jaar, en PowerVia, een nieuwe backside power delivery-methode in de sector, werden geïntroduceerd. Daarnaast plant Intel een snelle invoering van de volgende generatie extreme ultraviolette lithografie (EUV), waar naar wordt verwezen als High Numerical Aperture (High NA) EUV. Intel is gepositioneerd om de eerste High NA EUV-productietool in de industrie te ontvangen.

“Voortbouwend op Intels onbetwiste leiderschap op het gebied van geavanceerde verpakkingen, versnellen we onze roadmap voor innovatie om ervoor te zorgen dat we tegen 2025 duidelijk op weg zijn naar leiderschap op het gebied van procesprestaties”, zei Intel CEO Pat Gelsinger tijdens de Intel Accelerated-webcast. “We maken gebruik van onze ongeëvenaarde pijplijn van innovatie om technologische vooruitgang te leveren van de transistor tot op systeemniveau. Tot het periodiek systeem uitgeput is, zullen we Moore’s Law blijven nastreven en ons pad blijven volgen om te innoveren met de magie van silicium.”

De industrie erkent al lang dat de traditionele naamgeving van nodes op basis van nanometers in 1997 niet meer overeenkwam met de werkelijke gate-length metriek. Intel introduceert een nieuwe naamgevingsstructuur voor zijn nodes, waarmee een duidelijk en consistent framework wordt gecreëerd om klanten een nauwkeuriger beeld te geven dan nodes in de gehele industrie. Deze duidelijkheid is belangrijker dan tevoren met de lancering van Intel Foundry Services. “De onthulde innovaties zullen niet alleen Intels product roadmap mogelijk maken; ze zullen ook van cruciaal belang zijn voor onze foundry-klanten”, aldus Gelsinger. “De belangstelling voor IFS is groot en ik ben blij dat we onze eerste twee grote klanten mochten aankondigen.”

Intel-technologen beschreven de volgende roadmap met de nieuwe nodenamen en de innovaties die elke node mogelijk maakt.
 • Intel 7 levert een prestatie per watt verbetering van ongeveer tien tot vijftien procent ten opzichte van Intel 10nm SuperFin, gebaseerd op FinFET-transistoroptimalisaties. Intel 7 zal te zien zijn in producten zoals Alder Lake in 2021 en Sapphire Rapids voor datacenters, dat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 in productie zal gaan.
 • Intel 4 omarmt EUV-lithografie volledig om hele kleine functies te printen met behulp van ultra-korte golflengte licht. Met een prestatie per watt toename van ongeveer twintig procent, samen met gebiedsverbeteringen, zal Intel 4 klaar zijn voor productie in de tweede helft van 2022 voor producten die in 2023 worden verzonden, inclusief Meteor Lake voor consumenten en Granite Rapids voor datacenters.
 • Intel 3 maakt gebruik van verdere FinFET-optimalisaties en verhoogde EUV om een prestatie per watt verbetering van ongeveer achttien procent te realiseren ten opzichte van Intel 4, samen met aanvullende gebiedsverbeteringen. Intel 3 zal in de tweede helft van 2023 klaar zijn om te beginnen met de productie van producten.
 • Intel 20A luidt het angstrom-tijdperk in met twee baanbrekende technologieën, RibbonFET en PowerVia. RibbonFET, Intels implementatie van een gate-all-around transistor, zal de eerste nieuwe transistorarchitectuur van het bedrijf zijn sinds het in 2011 met FinFET pionierde. De technologie zorgt voor hogere transistorschakelsnelheden, terwijl dezelfde aandrijfstroom wordt bereikt als met meerdere fins in een kleinere afdruk. PowerVia is Intels unieke industry-first implementatie van backside power delivery, waarbij de signaaloverdracht wordt geoptimaliseerd doordat er geen stroom hoeft te worden geleid aan de voorzijde van de wafer. De verwachting is dat Intel 20A in 2024 op de markt komt.
 • 2025 en verder: na Intel 20A is Intel 18A al in ontwikkeling voor begin 2025, met verfijningen van RibbonFET die nog een grote sprong in transistorprestaties zullen opleveren. Intel is ook bezig met het definiëren, bouwen en implementeren van de volgende generatie High NA EUV, en verwacht de eerste productietool in de industrie te ontvangen. Intel werkt nauw samen met ASML om het succes te verzekeren van deze doorbraak in de industrie die verder gaat dan de huidige generatie EUV.
“Intel heeft een lange geschiedenis van baanbrekende procesinnovaties die de industrie met sprongen vooruit hebben gestuwd”, aldus Dr. Ann Kelleher, senior vice president en general manager van Technology Development bij Intel. “We hebben de overgang naar gespannen silicium op 90nm geleid, naar high-k metal gates op 45nm en naar FinFET op 22nm. Intel 20A wordt een nieuw keerpunt in de procestechnologie met twee baanbrekende innovaties: RibbonFET en PowerVia.”

Met Intels nieuwe IDM 2.0-strategie wordt verpakken nog belangrijker voor het realiseren van de voordelen van Moore’s Law. Bekijk de volgende inzichten in de toonaangevende roadmap voor geavanceerde verpakkingen van het bedrijf.
 • EMIB blijft de industrie leiden als de eerste 2,5D embedded bridge-oplossing, met producten die sinds 2017 worden verscheept. Sapphire Rapids zal het eerste Xeon datacenter product zijn dat in volume wordt verscheept met EMIB (Embedded Multi-die Interconnect Bridge). Het zal ook het eerste apparaat in de sector zijn met een dubbele chipgrootte, dat bijna dezelfde prestaties levert als een monolithisch ontwerp. Naast de Sapphire Rapids zal de volgende generatie EMIB van een 55 micron bump pitch naar 45 micron gaan.
 • Foveros maakt gebruik verpakkingsmogelijkheden op waferniveau om een 3D-stapeloplossing te bieden die het eerst in zijn soort is. Meteor Lake wordt de tweede generatie implementatie van Foveros in een consumentenproduct en heeft een bump pitch van 36 micron, tiles voor meerdere technologie-nodes en een thermisch ontwerpvermogen van 5 tot 125W.
 • Foveros Omni luidt de volgende generatie Foveros-technologie in door grenzeloze flexibiliteit te bieden met prestatiegerichte 3D-stapeltechnologie voor die-to-die interconnect en modulaire ontwerpen. Foveros Omni maakt disaggregatie mogelijk, waarbij meerdere top-die tiles worden gecombineerd met meerdere basis tiles in verschillende fab-nodes. Verwacht wordt dat de technologie in 2023 klaar is voor volumefabricage.
 • Foveros Direct maakt een directe copper-to-copper verbinding mogelijk voor interconnecties met lage weerstand en vervaagt de grens tussen waar de wafer eindigt en waar de verpakking begint. Foveros Direct maakt bump pitches van minder dan 10 micron mogelijk, waardoor de interconnectiedichtheid voor 3D-stacking met een orde van grootte toeneemt. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor functionele die-partinioning die voorheen onhaalbaar waren. Foveros Direct is complementair aan Foveros Omni en zal naar verwachting ook in 2023 gereed zijn.
De besproken doorbraken zijn voornamelijk ontwikkeld in Intels faciliteiten in Oregon en Arizona, waarmee de rol van het bedrijf als toonaangevende speler met zowel onderzoek en ontwikkeling als productie in de VS wordt verstevigd. Bovendien zijn de innovaties gebaseerd op een nauwe samenwerking met een ecosysteem van partners in de VS en Europa. Diepgaande partnerschappen zijn essentieel om fundamentele innovaties van het laboratorium naar grootschalige productie te brengen en Intel is vastbesloten om samen te werken met overheden om toeleveringsketens te versterken en de economische en nationale veiligheid te stimuleren.

De webcast werd afgesloten met meer details over het Intel InnovatiON-event dat wordt georganiseerd in San Francisco op 27 en 28 oktober 2021. Meer informatie is beschikbaar op de Intel ON-website.

Ga voor meer informatie over Intels procesroadmap en node naming naar de procesfactsheet. Bezoek de Intel Newsroom om de webcast terug te kijken.

Over Intel
Intel (NASDAQ: INTC), een leider in de halfgeleiderindustrie, geeft vorm aan de datacentrische toekomst met computing- en communicatietechnologie die de basis vormen voor innovaties wereldwijd. Met zijn engineering-expertise helpt het bedrijf bij het inspelen op ’s werelds belangrijkste uitdagingen en het bijdragen aan de beveiliging, de kracht en de verbinding van miljarden devices, evenals aan de infrastructuur van de slimme, connected wereld – van de cloud naar het netwerk en de edge en alles daartussenin. Kijk voor meer informatie over Intel op newsroom.intel.com en intel.com.

Forward-Looking Statements
This press release contains forward-looking statements relating to Intel’s future plans and expectations, including with respect to Intel’s process and packaging technology roadmaps and schedules; innovation cadence; future technology and products and the expected benefits and availability of such technology and products, including PowerVia, RibbonFET, Foveros Omni, and Foveros Direct technologies, future process nodes, and other technologies and products; technology parity and leadership; future use, benefits, and availability of EUV and other manufacturing tools; expectations regarding suppliers, partners, and customers; Intel’s strategy; manufacturing plans; manufacturing expansion and investment plans; and plans and goals related to Intel’s foundry business. Such statements involve a number of risks and uncertainties. Words such as “anticipates,” “expects,” “intends,” “goals,” “plans,” “believes,” “seeks,” “estimates,” “continues,” “may,” “will,” “would,” “should,” “could,” “strategy,” “progress,” “accelerate,” “path,” “on-track,” “roadmap,” “pipeline,” “cadence,” “momentum,” “positioned,” “committed,” and “deliver” and variations of such words and similar expressions are intended to identify forward-looking statements. Statements that refer to or are based on estimates, forecasts, projections, and uncertain events or assumptions also identify forward-looking statements. Such statements are based on management’s current expectations and involve many risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from those expressed or implied in these forward-looking statements. Important factors that could cause actual results to differ materially from the company’s expectations include, among others, Intel’s failure to realize the anticipated benefits of its strategy and plans; changes in plans due to business, economic, or other factors; actions taken by competitors, including changes in competitor technology roadmaps; changes impacting our projections regarding our technology or competing technology; delays in development or implementation of our future manufacturing technologies or failures to realize the anticipated benefits of such technologies, including expected improvements in performance and other factors; delays or changes in the design or introduction of future products; changes in customer needs or plans; changes in technology trends; our ability to rapidly respond to technological developments; delays, changes in plans, or other disruptions involving manufacturing tool and other suppliers; and other factors set forth in Intel’s reports filed or furnished with the Securities and Exchange Commission (SEC), including Intel’s most recent reports on Form10-K and Form 10-Q,available at Intel’s investor relations website at www.intc.com and the SEC’s website at www.sec.gov. Intel does not undertake, and expressly disclaims any duty, to update any statement made in this press release, whether as a result of new information, new developments or otherwise, except to the extent that disclosure may be required by law.

All product and service plans, roadmaps, and performance figures are subject to change without notice. Process performance parity and leadership expectations are based on performance-per-watt projections. Future node performance and other metrics, including power and density, are projections and are inherently uncertain.

© Intel Corporation. Intel, the Intel logo and other Intel marks are trademarks of Intel Corporation or its subsidiaries. Other names and brands may be claimed as the property of others.
Tags  
Laatste van Intel  
Intel versnelt proces- en verpakkingsinnovaties

Onderzoek Intel: Transparantie over security bevordert aankoopbeslissingen

Intel gaat samenwerken met Microsoft aan DARPA-programma
Wereldprimeur: International Patiënt Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

NorthC Group tekent bindende overeenkomst voor de overname van Duitse colocatieprovider IPX

Privacysoftwaregigant ExpressVPN zwaar onder vuur

Planners presteren áchter de schermen

Eerste editie Planet Robot op woensdag 30 maart 2022
Fundaments wint FY21 Global Cloud Partner of the Year award van Cohesity

Extreme Networks rond overname van Ipanema - de SD WAN-divisie van Infovista - af

Thijs Vermaat nieuwe Managing Director Experis

Vertiv introduceert het meest uitgebreide platform voor IT-beheer op de markt voor hybride en gedistribueerde netwerken en edge computing

3 op de 5 Nederlanders wil werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft 

Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Ontdek het snelste toetsenbord ter wereld – de Razer Huntsman V2

SentinelOne breidt partner ecosysteem uit met nieuwe NDR-integraties

Nieuwste platform release van ServiceNow helpt bedrijven bij de grootste uitdagingen van het hybride werken door de inzet van workflows

Sophos-onderzoek: Meer dan 2 miljoen dollar aan herstelkosten bij ransomware-aanvallen in de financiële sector

Check Point Research: zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

Neobanken laten traditionele banken achter door inzet Regtech

VMware benoemt Kit Colbert tot Chief Technology Officer

Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 54 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
Intel contact  

Logo Intel

Intel sociaal  


Intel tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92062 persberichten
- 6044 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10754 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
Herken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nl