www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.LVTPR.com

2513 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (57 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Wisse Kommunikatie

PinkRoccade Care kiest samenwerking Enovation en Open HealthHub als DVZA

Veilige uitwisseling data voldoet aan vereisten Inzicht PGO-module

Apeldoorn – PinkRoccade Care heeft een samenwerking met Enovation en Open HealthHub als dienstverlener zorgaanbieders (DVZA). Dankzij deze samenwerking worden medische en andere relevante gegevens vanuit mijnCaress, het ECD van PinkRoccade Care, als zorginformatiebouwstenen (ZIB's) door zorginstellingen uitgewisseld met andere zorginstellingen. Bovendien zijn de gegevens toegankelijk voor andere zorgverleners en cliënten via alle gecertificeerde PGO’s. Door de data op deze manier te ontsluiten, voldoen zorginstellingen aan de vereisten van de module ontsluiting naar PGO binnen het door de overheid beschikbaar gestelde stimuleringsprogramma InZicht.

Een DVZA is de schakel waarmee patiëntgegevens veilig en betrouwbaar met een PGO uitgewisseld kunnen worden. Concreet helpen de toepassingen van Enovation en Open HealthHub zorginstellingen die werken met mijnCaress dus gestructureerd data uit te wisselen met hun cliënten en zorgverleners. De informatie die zorgmedewerkers registreren, wordt gedeeld met de cliënt, die daarmee de mogelijkheid krijgt om meer regie te voeren. De zorginstelling voldoet met de nieuwe opzet aan de InZicht PGO-eisen.

MedMij-gecertificeerd
Zowel Enovation als Open HealthHub dragen het MedMij-label, en bewijzen daarmee te voldoen aan de Nederlandse standaard voor de veilige uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen zorgprofessionals en zorggebruikers. PinkRoccade Care doorloopt voor mijnCaress met beide partijen de kwalificatietrajecten voor het MedMij-programma, zodat zorgaanbieders die een overeenkomst hebben met PinkRoccade Care en deze DVZA’s binnen de looptijd van de InZicht-regeling aan de MedMij-vereisten kunnen voldoen.

Erik Schilperoort, Managing Director bij PinkRoccade Care: “Deze samenwerking is een bevestiging van het open karakter van mijnCaress. Door het partnership met Enovation en Open HealthHub ontzorgen we de zorginstellingen gedurende het traject wanneer we de ontsluiting van alle relevante gegevens naar de PGO regelen. Dit is een belangrijke stap vooruit voor de hele zorgsector, omdat we hiermee zowel zorginstellingen als cliënten beter op de toekomst voorbereiden en de basis leggen voor informatie-uitwisseling tussen care en cure via eOverdracht.”

Ook Martijn Verhoeven, medeoprichter en CTO van Open HealthHub, reageert verheugd op de samenwerking: ‘’Samen met PinkRoccade Care zijn wij vanaf het begin betrokken bij de InZicht-regeling. Met de ervaringen die wij hebben opgedaan onder andere tijdens de Regionale Proeftuin PGO, de gesprekken met de gebruikersvereniging van mijnCaress en het succesvolle bid voor de Nederlandse Verenigingen voor Ziekenhuizen (NVZ) hebben wij onze toekomstbestendige manier van uitwisseling voor de zorg ontwikkeld. Wij zijn erg blij dat wij in samenwerking met PinkRoccade Care onze DVZA-as-a-Service als voorkeursleverancier aan de gebruikers van mijnCaress kunnen aanbieden.’’

Jeroen van Rijswijk, CEO van Enovation: “Via de producten en diensten van Enovation kan zorg-kritische patiëntinformatie veilig worden gedeeld binnen een zorginstelling, tussen zorginstellingen en tussen de zorginstelling en de patiënt of cliënt. Dankzij de samenwerking met PinkRoccade Care is deze uitwisseling nu ook mogelijk voor alle gebruikers van mijnCaress. Een mooi vervolg op de eerdere samenwerking tussen PinkRoccade en Enovation, waarbij Enovation voor de GGZ-en ook de DVZA rol ingevuld heeft. Bovenal een mooie stap voorwaarts richting interoperabiliteit.”

Dankzij de samenwerking helpt PinkRoccade Care de zorginstellingen voldoen aan de huidige Wet cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens en de Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de zorg, die is ingediend bij de Tweede Kamer. Bovendien maakt de interoperabiliteit die uit de samenwerking voortvloeit verdere groei op het gebied van gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen mogelijk.

+++

Noot voor de pers:

Contactpersonen

Voor interview: Marco Woesthuis, CEO, 06-51092879, Marco@OpenHealthHub.com

Contactpersonen voor zorginstellingen: Thomas Tol, Projectleider DVZA,

06-46602958, Thomas@OpenHealthHub.com - Justus Hemelaar, Business Developer, 06-12841745, Justus@OpenHealthHub.com

+++

Over PinkRoccade
PinkRoccade Healthcare levert softwareoplossingen en diensten voor de gezondheidszorg: care-organisaties (ouderen- en gehandicaptenzorg), GGZ-instellingen en aan ziekenhuizen. Maar ook organisaties buiten de zorg kunnen profiteren van een aantal van de oplossingen. Inspelen op en slim toepassen van technologische ontwikkelingen zijn de sleutel tot succes.

Over Enovation
Al meer dan 35 jaar is Enovation de specialist voor veilige communicatieoplossingen voor de gezondheidszorg. Het bedrijf richt zich op het faciliteren van informatie-uitwisseling tussen en binnen zorginstellingen en tussen zorginstellingen en cliënten, met als doel het verbeteren van de samenwerking in de zorg. De oplossingen zijn gebaseerd op (internationale) standaarden en sluiten naadloos aan op bestaande IT-systemen en processen van zorginstellingen. De oplossingen zijn inmiddels met meer dan 500 systemen en apparaten geïntegreerd. Enovation heeft meer dan 250 medewerkers in 10 kantoren en is actief in meer dan 19 landen. Inmiddels maken meer dan 24.000 organisaties gebruik van de diensten van Enovation.

Als onafhankelijk communicatiebedrijf heeft Enovation de missie om een belangrijke rol te spelen bij het oplossen van de uitdagingen waarmee de gezondheidszorgsector momenteel wordt geconfronteerd.

'Onafhankelijk' omdat het bedrijf scherp en objectief de oplossing met het meeste rendement kan adviseren en implementeren. 'Samenwerking' omdat verbinding met andere betrokken partijen de enige manier is om rendement en innovatie duurzaam te realiseren.

Over Open HealthHub
Open HealthHub is in 2015 opgericht door Marco Woesthuis (arts, CEO) en Martijn Verhoeven (IT-ondernemer, CTO) met het doel de vertrouwelijkheid tussen arts en patiënt in de digitale wereld net zo vanzelfsprekend te maken als in de spreekkamer. Met het Improve Platform biedt Open HealthHub een onafhankelijke digitale omgeving van waaruit eHealth-toepassingen gemanaged kunnen worden. Zo heeft de zorgverlener met het Improve Platform de mogelijkheid voorlichtingsmateriaal voor patiënten te maken, gegevens uit medische apparatuur te bekijken en gegevens met andere zorgverleners uit te wisselen.

Onze DVZA-oplossing is een uitermate sterk beveiligde SaaS-oplossing met een coöperatieve gedachte. Schaalvoordelen worden met alle deelnemende zorginstellingen gedeeld, updates worden op afstand uitgevoerd, en tijdens het implementatietraject staat ontzorging bovenaan. Daarmee is onze DVZA-as-a-Service de complete oplossing voor PGO, eOverdracht en toekomstige vormen van digitale gegevensuitwisseling.
Laatste van mijnCaress  
PinkRoccade Care kiest samenwerking Enovation en Open HealthHub als DVZA

Advies van zorgmedewerkers basis voor release mijnCaress 5.5
Colruyt Group optimaliseert bedrijfsvoering en klantervaring met nieuwe in de cloud beheerde netwerkoplossing van Extreme Networks

DNA Services groeit door met clouddiensten op infrastructuur Uniserver

Gratis, krachtig en privacyvriendelijk alternatief voor Google Analytics nu beschikbaar voor iedereen

Schneider Electric introduceert de nieuwe generatie TeSys Deca motorstarters

Schneider Electric breidt portfolio uit met Easy Micro Data Centers

BT gaat sneller klimaatneutraal en lanceert nieuwe klimaatcampagne

Relatie tussen security, IT en development moet beter voor meer innovatie en betere klantervaringen

Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals

Nutanix Cloud Platform levert verbeterde dataservices voor ongestructureerde en gestructureerde data

Siemens en Zscaler werken samen aan geïntegreerde Zero Trust-beveiligingsoplossingen voor OT/IT

Nutanix Cloud Platform doorbreekt silo's in hybride multicloud-operations
DDA verwelkomt Maunt als partner

Startup Last Mile eMobility verbindt mobiliteitsinnovaties met bestaand automotive dealernetwerk

VELUX Groep en Schneider Electric verlengen partnerschap om levenslange CO2-neutraal belofte te versnellen

Scholieren innoveren om de wereld te redden in de vierde Raspberry Pi-competitie

Ivanti voor het tweede jaar op rij leider in het 2021 Gartner® Magic Quadrant™ voor IT Service Management Tools

Thinkwise organiseert eerste Low-Code Summit

Kaspersky benoemt nieuwe Managing Director voor Noord-Europa om regionale propositie en partnerships te versterken

Infor lanceert interoperabiliteitsoplossing voor de gezondheidszorg

Vertiv treedt toe tot de Sustainable Digital Infrastructure Alliance om bij te dragen aan een klimaatneutrale digitale economie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 57 dagen
mijnCaress contact  

Logo mijnCaress

  055 – 599 92 00
  info@mijncaress.nl
  www.mijncaress.nl
mijnCaress sociaal  


mijnCaress tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Huisabc.nl
Logo Prof-IT4all
Logo Drimpy
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Orange Cyberdefense
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Piwik PRO
Logo Schneider Electric
Logo Schneider Electric
Logo Last Mile eMobility
Logo Schneider Electric
Logo PA Consulting
Logo Ivanti
Logo Thinkwise
Logo Kaspersky
Logo Infor
Logo Vertiv
Logo Kaspersky
Logo Lubbers De Jong
Logo Schoevers
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92096 persberichten
- 6046 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10780 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekersContentbureau