www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers

2515 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (58 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Marcommit

Consortium geleid door Unisys met Uni Systems en Wavestone verbetert gegevensbeveiliging en versterkt slimme grenscontrole voor de EU

Nieuw miljoenencontract ondersteunt eu-LISA bij de uitrol en inzet van slimme technologie voor gemakkelijker en veiliger reizen

Leusden - Unisys, wereldwijd bedrijf in IT-oplossingen, kondigt een vierjarige overeenkomst aan met de Europese Unie, in samenwerking met Uni Systems en Wavestone. Het consortium, geleid door Unisys, gaat advies uitbrengen over het ontwerp van grote Europese IT-systemen. Hiermee ondersteunen ze eu-LISA, het Europees agentschap voor het operationeel beheer van grootschalige IT-systemen op het gebied van vrijheid, veiligheid en recht. Het contract, ter waarde van €181 miljoen, werd toegekend op basis van diepgaande kennis van de sector die het consortium heeft geleverd.

Ondersteuning bij slimme systemen
De samenwerking bestrijkt een breed scala aan diensten. Het consortium zal end-to-end ondersteuning bieden: van het definiëren van en adviseren over nieuwe diensten tot het houden van toezicht op het testen tot de kwaliteitscontrole en de oplevering van projecten. Bovendien ondersteunt het consortium bij de uitrol van nieuwe slimme technologie, waaronder biometrische authenticatie en mobiele ondersteuning. Deze slimme systemen verbeteren de doorstroom van reizigers, waardoor wachttijden bij grenscontroles verminderen en een hoger veiligheidsniveau wordt geboden.

Het contract werd toegekend aan het consortium als onderdeel van een openbare aanbesteding voor het Transversal Engineering Framework (TEF). Dit raamwerk omvat het ontwerp, de levering, het testen en de ondersteuning van kernsystemen en interoperabiliteitscomponenten. Het consortium is verantwoordelijk voor zowel de levering van kritieke infrastructuur als voor de naleving van de vereisten op het gebied van compliance, beveiliging en gegevensbescherming.

Ruime expertise
Het door Unisys geleide consortium werd geselecteerd vanwege zijn diepgaande kennis van de wetgeving en het ontwerp van de EU-grenscontrole, evenals de ervaring in het beheer van kritieke informatiesystemen. Deze expertise is het resultaat van tientallen jaren van studies en projecten ter ondersteuning van de EU-strategie voor slimme grenscontrole. De technische experts van het consortium werken samen om de applicatie-infrastructuur van eu-LISA te integreren en te zorgen voor kwaliteitscontrole.

“We werken al meer dan tien jaar samen met de EU. Dit contract vertegenwoordigt de toewijding van het team en de diepgaande kennis van de sector op het gebied van migratie en binnenlandse zaken”, aldus Bill Brown, senior Vicepresident en Algemeen Directeur Business platforms & Services bij Unisys. “Technologie speelt een cruciale rol in een veiliger en beter Europa. We zijn verheugd om eu-LISA te ondersteunen en uiteindelijk de korte- en langetermijnvisie te verwezenlijken. Reizen wordt gemakkelijker en het vrij reizen in Europa maakt dankzij deze samenwerking een snelle verbetering door.”

Nikos Psimogiannos, internationaal Business Unit Director bij Uni Systems: “We zijn vereerd met het vertrouwen van eu-LISA in dit strategische contract. De cruciale rol van de diensten in het contract voor de uitvoering van het Europese asiel-, grensbeheer- en migratiebeleid en de enorme omvang ervan, duiden de sterke marktpositie van Uni Systems. Hiermee ondersteunen we bovendien de strategieën van onze klanten in 26 landen.”

---

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Over eu-LISA
eu-LISA is het agentschap van de Europese Unie dat is opgericht om een langetermijnoplossing te bieden voor het operationeel beheer van grootschalige IT-systemen. Deze systemen zijn essentieel bij de uitvoering van het Europese asiel-, grensbeheer- en migratiebeleid. eu-LISA werd in 2011 opgericht om het beheer van de buitengrenzen van de EU te versterken, door een efficiënter gebruik van IT-hulpmiddelen en -technologieën. Een essentieel onderdeel van de missie van het agentschap is het aanbieden van speciale technologie om de bescherming van Europese burgers te waarborgen en de interne veiligheid te vergroten. Het agentschap beheert momenteel Eurodac, het tweede generatie Schengeninformatiesysteem (SIS), en het Visuminformatiesysteem (VIS). Bovendien ontwikkelt eu-LISA het inreis-uitreisysteem (EES), het Europese reisinformatie en -autorisatiesysteem (ETIAS) en het Europees Strafregisterinformatiesysteem van derde landen en staatlozen (ECRIS-TCN).

Over Uni Systems
Uni Systems, onderdeel van de Quest Group en een langdurig strategisch ICT-partner van financiële instellingen, publieke organisaties en telecomoperators en ondernemingen in de Europese regio, levert sinds 1964 geïntegreerde oplossingen en diensten. Tegenwoordig investeert het bedrijf aanzienlijk in zijn Europese markt en toont een bewezen staat van dienst van prestaties in complexe en missiekritische IT-projecten in meer dan 26 landen via haar dochterondernemingen in België, Roemenië, Luxemburg, Italië en Spanje. Ga voor meer informatie naar www.unisystems.com.

Over Wavestone
In een wereld waarin kennis van transformatie de sleutel tot succes is, is het de missie van Wavestone om grote bedrijven en organisaties te informeren en te begeleiden bij hun meest kritieke transformaties, waarbij een positief resultaat voor alle stakeholders centraal staat. Dat is wat we de ‘the positive way’ noemen. Wavestone brengt meer dan 3000 medewerkers samen in acht landen. Het is een toonaangevende onafhankelijke speler op de Europese adviesmarkt. Wavestone is beursgenoteerd aan de Euronext Parijs en erkend als Great Place to Work®. Voor meer informatie: www.wavestone.com.
Laatste van Unisys  
Wereldprimeur: International Patiënt Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

NorthC Group tekent bindende overeenkomst voor de overname van Duitse colocatieprovider IPX

Privacysoftwaregigant ExpressVPN zwaar onder vuur

Planners presteren áchter de schermen

Eerste editie Planet Robot op woensdag 30 maart 2022
Fundaments wint FY21 Global Cloud Partner of the Year award van Cohesity

Extreme Networks rond overname van Ipanema - de SD WAN-divisie van Infovista - af

Thijs Vermaat nieuwe Managing Director Experis

Vertiv introduceert het meest uitgebreide platform voor IT-beheer op de markt voor hybride en gedistribueerde netwerken en edge computing

3 op de 5 Nederlanders wil werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft 

Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Ontdek het snelste toetsenbord ter wereld – de Razer Huntsman V2

SentinelOne breidt partner ecosysteem uit met nieuwe NDR-integraties

Nieuwste platform release van ServiceNow helpt bedrijven bij de grootste uitdagingen van het hybride werken door de inzet van workflows

Sophos-onderzoek: Meer dan 2 miljoen dollar aan herstelkosten bij ransomware-aanvallen in de financiële sector

Check Point Research: zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

Neobanken laten traditionele banken achter door inzet Regtech

VMware benoemt Kit Colbert tot Chief Technology Officer

Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 58 dagen
PR contact  

Logo Marcommit
Unisys contact  

Logo Unisys

  +31 232071010
  www.unisys.nl
Unisys sociaal  


Unisys tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92062 persberichten
- 6044 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10754 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.EVENTIVE.nlwww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers