www.lubbersdejong.nlContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl

2515 volgers @ICTberichten
Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.Herken zakelijke websitebezoekers
Deel dit nu via
Datum: (58 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: Progress Communications

Doxing en dating: persoonlijke gegevens van elke 6de persoon op straat bij daten

Utrecht, 21 juli 2021 - In de afgelopen decennia zijn alledaagse praktijken gedigitaliseerd, waaronder dating. In sommige landen zijn datingapps de populairste manier geworden om nieuwe mensen te ontmoeten. Er is echter ook een andere kant van de medaille: met de verplaatsing van de liefde naar de digitale wereld is het verzamelen en openbaar maken van persoonlijke gegevens (ook bekend als "doxing") een grote zorg geworden. Eerder deze maand maakte ook minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bekend doxing strafbaar te willen maken om hier meer tegen te kunnen doen. Waar bedreiging en stalking wel strafbaar zijn, is het delen van persoonsgegevens dit nog niet.

De lusten en lasten van online dating
Met de groei van sociale media en datingapps is communicatie makkelijker, sneller en veel handiger geworden. Cybersecuritybedrijf Kaspersky heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van datingapps onder Nederlanders en met welke bedreigingen zij te maken krijgen tijdens het online daten.

Enerzijds geeft meer dan de helft (54 procent) van de Nederlandse respondenten toe dat datingapps het daten makkelijker voor ze heeft gemaakt. Anderzijds blijkt uit het onderzoek dat 43 procent bang is om gestalkt te worden door iemand die ze online hebben ontmoet, wat een van de gevolgen van doxing is. Een op de zes (17 procent) Nederlandse datingapp-gebruikers geeft toe wel eens gedoxed te zijn tijdens het online daten.

Het delen van te veel persoonlijke informatie in datingapps en op sociale media is iets dat in de toekomst tot grote problemen kan leiden. Gebruikers laten online een enorm spoor van identificerende informatie achter, en deze gegevens kunnen worden opgepikt en gebruikt in het voordeel van doxers. Doordat doxers toegang hebben tot informatie als adres, werkplek, naam en telefoonnummer van een doelwit, wordt het risico groter dat bedreigingen van de online wereld verplaatsen naar de fysieke wereld. Zo geeft elke zesde respondent (17 procent) toe wel eens te zijn gedoxed. Bovendien zijn er ook respondenten (12 procent) die zijn gedoxed terwijl ze online aan het daten waren, maar die niet bekend waren met dit begrip en dus niet wisten dat ze waren gedoxed.

Online dating en privacy
De privacy van Nederlandse datingapp-gebruikers wordt op verschillende manieren geschonden tijdens het online daten, blijkt ook uit hetzelfde onderzoek. Bijna de helft (46 procent) van de ondervraagden geeft toe dat een match tijdens het chatten screenshots van het gesprek heeft gedeeld zonder toestemming, hen heeft bedreigd met online gevonden persoonlijke informatie, hun intieme foto’s heeft gelekt of hen zelfs in het echte leven heeft gestalkt. Dit zijn allemaal directe gevolgen van doxing.

Het meest wijdverbreide probleem is cyberstalking. 17 procent van de respondenten geeft aan te zijn gestalkt op sociale media door een persoon met wie ze geen match hadden.

"Sociale media en verschillende apps hebben daten inderdaad veel makkelijker gemaakt. Misschien vind je online de liefde van je leven, maar helaas zijn er ook bots en fraudeurs op zoek naar een prooi op datingplatforms. Daarom is het tijdens het online communiceren met iemand nog steeds belangrijk om de basisregels van digitale privacy te onthouden. Om veilig online te daten, raad ik aan geen persoonlijke identificerende informatie te delen, zoals je telefoonnummer, locatie, thuis- en werkadres. Als je bedreigingen in zo'n vroeg stadium voorkomt, kun je onbezorgd genieten van online dating," aldus Anna Larkina, security expert bij Kaspersky.

Een voor de hand liggende basisregels van online privacy is om je bewust te zijn van welke (persoonlijke) data je met wie deelt en dat je deze informatie alleen deelt met personen en bedrijven die je vertrouwt. Aangeziensociale media communiceren een stuk makkelijker en sneller heeft gemaakt is het des te belangrijker om goed stil te staan bij wat je post. Op basis hiervan kan namelijk een ‘sociaal portret’ van je worden gemaakt, die mogelijk tegen je kan worden gebruikt. Let ook altijd op dat je geen persoonlijke gegevens laat zien op de foto’s die je post. Het klassieke voorbeeld daarvan is een boarding pass met het boekingsnummer erop. Daarnaast kan je met een tool als Kaspersky Security Cloud controleren of je online accountgegevens, zoals je wachtwoord, zijn gelekt. Als een lek wordt ontdekt, geeft de tool je informatie over welke gegevens openbaar toegankelijk kunnen zijn, zodat je passende maatregelen kan nemen.

Meer informatie
  • Wil je meer tips over hoe je je online data kan beschermen? Klik dan hier.
  • Wil je meer leren over hoe technologieën dating en relaties kunnen veranderen? Klik dan hier.
  • Wil je meer leren over de manieren waarop je gedoxed kan worden en ontdekken hoe je het risico op diefstal van persoonlijke gegevens kunt minimaliseren? Volg dan hier de gratis cursus "Doxing: dangers and prevention". Deze cursus is ontwikkeld door privacy-experts van Kaspersky in samenwerking met Endtab.org.
###

Over Kaspersky
Kaspersky is een wereldwijd bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging en digitale privacy, opgericht in 1997. Kaspersky's diepgaande informatie over bedreigingen en expertise op het gebied van beveiliging wordt voortdurend omgezet in innovatieve beveiligingsoplossingen en -diensten om bedrijven, kritieke infrastructuur, overheden en consumenten over de hele wereld te beschermen. Het uitgebreide beveiligingsportfolio van het bedrijf omvat toonaangevende endpointbescherming en een aantal gespecialiseerde beveiligingsoplossingen en -diensten om geavanceerde en zich ontwikkelende digitale bedreigingen te bestrijden. Meer dan 400 miljoen gebruikers worden beschermd door Kaspersky-technologieën en we helpen 240.000 zakelijke klanten te beschermen wat voor hen het belangrijkst is. Meer informatie is te vinden op www.kaspersky.com.
Laatste van Kaspersky  
Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Een op de tien onderzochte cybersecurityincidenten bij organisaties wordt door Kaspersky als ernstig beschouwd

Digitale Cupido: 41% van de Nederlanders vertrouwt op AI als matchmaker
Wereldprimeur: International Patiënt Summary (IPS) uitwisseling door Drimpy

NorthC Group tekent bindende overeenkomst voor de overname van Duitse colocatieprovider IPX

Privacysoftwaregigant ExpressVPN zwaar onder vuur

Planners presteren áchter de schermen

Eerste editie Planet Robot op woensdag 30 maart 2022
Fundaments wint FY21 Global Cloud Partner of the Year award van Cohesity

Extreme Networks rond overname van Ipanema - de SD WAN-divisie van Infovista - af

Thijs Vermaat nieuwe Managing Director Experis

Vertiv introduceert het meest uitgebreide platform voor IT-beheer op de markt voor hybride en gedistribueerde netwerken en edge computing

3 op de 5 Nederlanders wil werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft 

Kaspersky Smart Home Security: een nieuw product om aangesloten apparaten thuis te beschermen

Ontdek het snelste toetsenbord ter wereld – de Razer Huntsman V2

SentinelOne breidt partner ecosysteem uit met nieuwe NDR-integraties

Nieuwste platform release van ServiceNow helpt bedrijven bij de grootste uitdagingen van het hybride werken door de inzet van workflows

Sophos-onderzoek: Meer dan 2 miljoen dollar aan herstelkosten bij ransomware-aanvallen in de financiële sector

Check Point Research: zwarte markt voor valse vaccinatiecertificaten is nu volwaardige industrie

Werving stijgt weer op prioriteitenlijstje Europese bedrijven

Neobanken laten traditionele banken achter door inzet Regtech

VMware benoemt Kit Colbert tot Chief Technology Officer

Websuper Picnic haalt € 600 miljoen op om internationale groei te versnellen
Geplaatst:
Verstreken tijd: 58 dagen
PR contact  

Logo Progress Communications
Kaspersky contact  

Logo Kaspersky

  030 752 95 00
  info@kaspersky.nl
  www.kaspersky.nl
Kaspersky sociaal  


Kaspersky tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo VPNdiensten.nl
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Logo Eaton
Logo Poly
Logo Deliverect
Logo ManpowerGroup
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92062 persberichten
- 6044 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10754 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl