www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (12 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Welke lessen leren we van corona?

Breda, 20 juli 2021 – Het vaccinatieprogramma rolt in een rap tempo voort. Nu ook de geboortejaren van na het millennium zijn opgeroepen, kunnen we voorzichtig kijken naar de eerste lessen van de pandemie. Wat nemen we mee na ruim een jaar lockdowns, thuiswerken en andere maatregelen? En gaan we eigenlijk wel weer terug naar ‘het oude normaal’? Mark Bloem, Directeur bij SD Worx Nederland, deelt een aantal ervaringen en inzichten.

1. Thuiswerken is here to stay
Hoewel de kantoren langzaam maar zeker openen, is thuiswerken een blijvertje. We zijn inmiddels volledig gewend aan het voeren van videogesprekken in de meest uiteenlopende omstandigheden; van het bellen met spelende kinderen op de achtergrond tot het inzetten van een eigen virtual background – niks is ons meer te gek. Uit onderzoek van SD Worx in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk blijkt dat Nederlanders op dit moment het meeste vanuit huis werken. Ook blijken Nederlanders het meeste fan te zijn van het thuiswerken, omdat 39 procent van de respondenten aangeeft dat ze minstens één keer per week blijven thuiswerken na corona.

Het kantoor zal natuurlijk niet verdwijnen uit onze manier van werken. Integendeel zelfs: het moderne kantoor wordt een ontmoetingsplek waar collega’s elkaar inspireren en waar klanten met plezier worden verwelkomd. Bloem: “Uiteindelijk is het aan werkgevers om dit mogelijk te maken. Het vraagt daarnaast om een goede integratie tussen de mensen die vanuit huis en op kantoor werken zodat iedereen betrokken blijft.”

2. Een verbeterde employee experience
De arbeidsmarkt fluctueert sterk en in verschillende sectoren, waaronder horeca en techniek, is er veel vraag naar nieuw talent. Het wordt voor bedrijven tegelijkertijd steeds lastiger om de juiste match te vinden. Maar zodra de juiste mensen gevonden zijn, komt het volgende aspect om de hoek kijken: talentretentie.

Om medewerkers beter te kunnen verbinden aan een organisatie, zullen HR-afdelingen in de komende maanden, maar ook in de jaren daarna, nog meer inzetten op de employee experience. Hier vallen verschillende factoren onder zoals een snelle en betrouwbare salarisverwerking, de flexibiliteit vanuit een werkgever en het eenvoudig aanvragen van verlof. Maar de employee experience reikt veel verder dan dat – en dat ontdekken steeds meer HR-professionals. Het draait om een betrouwbare connectie met de organisatie waar de werknemer werkzaam is.

3. Payroll wordt verder geoptimaliseerd
Elke HR-manager wenst een soepele salarisverwerking. Door het thuiswerken is dit vanaf een afstandje nog wel eens een uitdaging. Om dit mogelijk te maken, moeten veel processen worden gedigitaliseerd. Dat vraagt om de nodige inspanning en tijd, evenals de juiste kennispartner en technologie. De employee experience speelt tegelijkertijd een steeds belangrijkere rol in payroll. Medewerkers willen een vlot en soepel proces zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun salaris of verlof.

In de rest van 2021 wordt payrolling nog verder geoptimaliseerd met behulp van digitale processen en passende software ter ondersteuning. Het is dan ook niet voor niets dat payroll voor alle respondenten als belangrijkste prioriteit naar voren kwam uit ons ‘Future of Work’ and ‘People in Europe’-rapport. Bloem: “Een begrijpelijke stap, aangezien het zowel betrouwbaarder als gemakkelijker is voor iedereen.”

4. Meer outsourcing van HR-technologie
Het coronavirus heeft ons laten zien dat mensen het verschil maken. Het zijn namelijk de mensen die een bedrijf maken. Toen de pandemie onze wereld verlamde, moesten HR-afdelingen in iedere organisatie razendsnel schakelen om zorg te dragen voor hun eigen mensen. Het gevolg is dat veel routinematige of gespecialiseerde taken bij externe partners zijn ondergebracht door middel van outsourcing.

Daarmee hebben HR-afdelingen meer tijd en ruimte gekregen om te focussen op de belangrijke taken rondom hun medewerkers zoals het begeleiden van hun ontwikkelingstraject. Ook met het oog op de eerdergenoemde employee experience is het ondersteunen van alle medewerkers van vitaal belang voor deze afdeling. Zodoende worden meer geautomatiseerde en specialistische HR-taken in de nabije toekomst ge-outsourced.

“De meest uitdagende periodes van de coronapandemie hebben de manier waarop we werken, en de manier waarop we dat faciliteren, ondenkbaar veranderd. Dat is inmiddels wel bekend”, licht Bloem toe. “Maar veel ontwikkelingen zijn nu pas écht op gang gekomen. Uiteindelijk levert dat meer gemak op voor werkgevers, werknemers en HR-professionals.”Over SD Worx
In een wereld waarin werk een nieuwe invulling krijgt, willen mensen inspiratie putten uit hun werk en de vrijheid krijgen om zich te focussen op wat echt telt. Tegelijkertijd hebben organisaties dynamische en gemotiveerde medewerkers nodig die kunnen rekenen op slimme technologie. Als toonaangevende Europese leverancier van people solutions laat SD Worx organisaties Human Resources gebruiken om meerwaarde te leveren voor hun eigen bedrijf én voor iedereen die voor hen werkt. SD Worx levert people solutions die mensen hun hele carrière lang helpen: van het aantrekken tot het verlonen, belonen en ontwikkelen van het talent dat organisaties succesvol maakt. SD Worx draagt bij aan betere prestaties van organisaties en biedt zijn diensten aan via vier mogelijkheden: technologie, outsourcing, uitgebreide expertise en relevante inzichten uit data.

Ruim 76.000 kleine en grote ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op de meer dan 75 jaar ervaring van SD Worx. Het bedrijf biedt zijn people solutions in 150 landen aan, berekent de lonen van meer dan 5 miljoen werknemers en behoort hierbij wereldwijd tot de top 5. De meer dan 5.300 medewerkers van SD Worx zijn actief in zestien landen: België (hoofdkantoor), Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Mauritius, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

In 2020 haalde SD Worx een geconsolideerde omzet van meer dan 800 miljoen euro.

Meer informatie staat op www.sdworx.nl / Volg ons via LinkedIn en TwitterVoor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Janneke van Kasteren of Tessa Dekkers van LEWIS:
T: +31(0)40 235 46 00
Email: SDWorxNL@teamlewis.com

SD Worx
Ellen Knol
Teammanager Marketing & Communication
T +31(0)76-5231000 / M +31 (0) 610052328
ellen.knol@sdworx.com
Laatste van SD Worx  
Welke lessen leren we van corona?

Vakantie in coronatijd: hoe stuur je medewerkers veilig op reis?

Een kwart van de Nederlandse werknemers ervaart minder stress op werk door technologie
Geplaatst:
Verstreken tijd: 12 dagen
SD Worx contact  

Logo SD Worx

  +31 (0)76 523 1000
  info_nl@sdworx.nl
  www.sdworx.nl
SD Worx sociaal  


SD Worx tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.LVTPR.comwww.marcommit.nlHerken zakelijke websitebezoekers