www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (12 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: ItsaRep

Mobiele operators starten steeds meer eigen 5G core netwerken

Ongeveer de helft van de mobiele operators is bezig met de uitrol of planning van een standalone 5G-netwerk, zo blijkt uit een IDG-enquête onder serviceproviders wereldwijd, uitgevoerd in opdracht van F5 Networks. Op dit moment hebben bijna alle 5G-exploitanten niet-standalone netwerken, in de zin dat ze niet beschikken over een speciale 5G-core. Maar het aantal standalone netwerken groeit nu hard: aan het einde van 2020 was 18 procent van de ondervraagde netwerkexploitanten bezig met de implementatie van een standalone 5G-core, terwijl nog eens 29 procent van plan was dit te doen.  

Europa loopt iets achter op Azië. Van de Europese respondenten was 21 procent bezig met de uitrol van een standalone 5G-core, terwijl nog eens 21 procent in de planningsfase zit.  In Azië heeft al 22 procent al een standalone 5G-kern geïnstalleerd en nog eens 41 procent heeft plannen ervoor. 

Ongeveer 90 procent van de Europese respondenten verwacht de overgang naar 5G standalone tegen eind 2023 te hebben voltooid. Dat komt in grote lijnen overeen met de respons in Noord-Amerika (96 procent), het Midden-Oosten en Noord-Afrika (94 procent) en Azië (86 procent).  

Voor een 5G-implementatie hebben de ondervraagde exploitanten een duidelijke voorkeur voor verticale stacks afkomstig van één leverancier (73 procent wereldwijd) boven een horizontale, best-of-breed strategie (23 procent). De Europese respondenten weerspiegelden deze verdeling.

Verschillende wegen naar de edge 
Edge computing, ofwel de rekenkracht dichter bij de eindgebruikers plaatsen geplaatst, is een van de belangrijkste kenmerken van 5G-netwerken. Hierbij staat wereldwijd 60 procent van de operators open voor samenwerking met de grote publieke cloud-platformen om edge-capaciteit te bouwen. In Europa zegt echter slechts 18 procent dat zij zullen samenwerken met de publieke cloud-platformen, of dat al hebben gedaan, als een kwestie van beleid. Vier van de tien exploitanten over de hele wereld zeggen dat ze hun eigen edge-netwerken aan het bouwen zijn of dat zullen gaan doen.  

"Omdat edge computing van fundamenteel belang is om de belofte van 5G van zeer grote connectiviteit waar te maken, is het cruciaal dat mobiele operators een weloverwogen en duurzame edge-strategie hebben", aldus Bart Salaets, Senior Director of Solutions Engineering bij F5. "Operators hoeven niet alles in te zetten op één enkele publieke cloud: nieuwe oplossingen van F5 en anderen maken het voor mobiele operators eenvoudig om applicaties en netwerkfuncties in meerdere cloud- en edge-omgevingen in te zetten en te beveiligen." 

Soepele overgang van 4G naar 5G 
Gevraagd naar de technische uitdagingen bij het zorgen voor een soepele overgang van 4G naar 5G, identificeerden de respondenten drie belangrijke kwesties: de behoefte aan een uniform beveiligingsbeleid voor 4G en 5G; signalering en internetworking tussen nieuwe en oude netwerken; en de uitdaging om virtuele netwerkfuncties (VNF's) succesvol te laten samenwerken met cloud native functies (CNF's). 

In elke regio - zij het in verschillende mate - wezen de respondenten dezelfde drie uitdagingen aan als de belangrijkste. Europese exploitanten benadrukten echter de uitdaging van het verenigen van het beveiligingsbeleid in 4G- en 5G-netwerken (61 procent beschreef dit als het belangrijkst), gevolgd door 4G/5G-internetworking (53 procent) en VNF/CNF-samenwerking (53 procent).Over F5
F5 (NASDAQ: FFIV) is specialist in het leveren en beveiligen van multi-cloud applicaties. Bedrijven, waaronder de grootste bedrijven, banken, service providers en overheden, vertrouwen op F5 om sterke digitale gebruikerservaringen te kunnen leveren aan hun klanten. Meer informatie op  f5.com. Volg F5 op  Twitter, en  @f5networks voor de laatste ontwikkelingen.

F5 is a trademark or service mark of F5 Networks, Inc., in the U.S. and other countries. All other product and company names herein may be trademarks of their respective owners.
Laatste van F5  
Mobiele operators starten steeds meer eigen 5G core netwerken

F5 focust op beveiliging van apps en API’s die digitalisering verder moderniseren

Pandemie stimuleert app-modernisering, AI en Edge Computing
Geplaatst:
Verstreken tijd: 12 dagen
F5 contact  

Logo F5

  +31(0)20-2014950
  f5.com
F5 sociaal  


F5 tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.LVTPR.comwww.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nl