www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (13 dagen geleden)
Bedrijf:

Kredietverzekeraar Coface voorspelt een BBP-groei van 2,9% in Nederland, maar economie ligt nog 4% onder niveau van voor corona

Nederlandse maakindustrie veert op door Europees economisch herstel

  • Risicobeoordelingen van grondstofrijke landen opgewaardeerd vanwege krachtig wereldwijd economisch herstel en de forse stijgingen van de grondstofprijzen.
  • Trend van minder faillissementen in Nederland zet in de eerste helft van 2021 gestaag door; halvering ten opzichte van “recordjaar” 2020.
  • Coface handhaaft voor Nederland risicobeoordeling op A2 op basis van de goede macro-economische vooruitzichten; geen ander land kent een betere beoordeling dan Nederland.
  • Vakantieperiode en vaccinatiecampagne cruciaal voor de voortzetting van de huidige positieve trend.
Volgens kredietverzekeraar Coface lijkt 2021 het recordjaar 2020 te overtreffen wat betreft het lage aantal Nederlandse faillissementen. In de eerste vijf maanden van het jaar registreerde de kredietverzekeraar een totaal van 526 faillissementen. In 2020 werden ruim twee keer zo veel insolventies geregistreerd gedurende dezelfde periode (1122). Daarmee bereikt het aantal faillissementen het laagste punt sinds 1990. Met uitzondering van de autobranche, waar de getallen nagenoeg hetzelfde bleven, noteerden de overige sectoren een daling met dubbele cijfers.

Op basis van deze ontwikkeling, en andere positieve macro-economische vooruitzichten, handhaaft Coface de landenrisicobeoordeling voor de Nederlandse economie op niveau A2. Deze beoordeling wijst op een relatief lage kans op wanbetaling en is momenteel de beste landenrisicobeoordeling die wereldwijd door Coface wordt toegekend.

Vaccinaties en vakanties cruciaal
Christiane von Berg, econoom voor de regio Noord-Europa bij Coface, licht de beoordeling van Nederland verder toe: “Na de economische terugval in het eerste kwartaal van 2021, verwachten wij dat het huidige herstel momentum krijgt dankzij de heropening van de economie. Veel zal afhangen van de voortgang van de Nederlandse vaccinatiecampagne en het verloop van het vakantieseizoen, waarbij veel bezoekers uit de Nederlandse buurlanden worden verwacht. Wij voorspellen voor 2021 een BBP-groei van 2,9%, gevolgd door een nog sterkere groei van 3,3% in 2022. De economie ligt echter nog 4% onder het niveau van vóór de uitbraak van het coronavirus en er blijven onzekerheden bestaan omtrent het virus. Omdat de ontwikkeling van virusmutaties zich doorzet kunnen we niet met zekerheid zeggen of, en op welke manier, de Nederlandse regering zal ingrijpen indien de situatie verslechtert. Ook de beslissingen over mogelijke nieuwe lockdown-maatregelen in andere EU-landen zullen directe gevolgen hebben voor de Nederlandse economie.”

Edwin Busio, directeur van Coface Nederland, vult aan: “De macro-economische vooruitzichten voor Nederland zijn goed en de sentimentsindicatoren zoals het producentenvertrouwen geven een vergelijkbaar positief beeld. Na de heropening van de economie is de bedrijvigheid snel en sterk op gang gekomen. Die ontwikkeling zien we met name terug in sectoren zoals de chemische industrie, de metaalsector en de textielindustrie, die relatief hard door de coronamaatregelen werden geraakt. Echter, we houden voor een aantal sectoren wel rekening met een inhaaleffect en onderkennen dat corona structurele gevolgen heeft. Bijvoorbeeld voor de detailhandel waar het belang van online alleen maar groter is geworden. De komende maanden verwachten we dus een dynamisch herstel, maar zodra de Nederlandse overheid de corona-gerelateerde steunmaatregelen afbouwt, zal blijken hoe robuust de economische groei is.”

Wereldhandel op volle toeren
De verbeterde vooruitzichten komen tot uiting in de wereldhandel. Na een volumedaling van 5% vorig jaar, voorspelt Coface voor 2021 een stijging van 11%. Voornamelijk grondstofrijke landen profiteren van het herstel en zien de beoordeling van hun economie verbeteren. In totaal hebben elf landen een betere risicobeoordeling gekregen. Daartoe behoren grote economieën zoals de VS, Canada, Australië en Rusland, maar ook Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse landen zoals Ecuador, Guinee, Botswana en de Republiek Congo. Echter, detrage voortgang van de vaccinatiecampagnes in niet-westerse economieën maakt het waarschijnlijk dat lockdown-maatregelen zullen aanhouden en de binnenlandse vraag in de meeste opkomende economieën begrensd zullen blijven. Naast de gezondheidssituatie zal ook de inflatiestijging, waar veel van deze landen momenteel mee te maken hebben, het herstel van de binnenlandse vraag beperken.

Klik hier voor het volledige internationale rapport: COFACE BAROMETER Q2 2021 - A TWO-SPEED WORLD

Coface: for trade
Met meer dan 70 jaar ervaring en het meest uitgebreide internationale netwerk is Coface wereldwijd toonaangevend op het gebied van handelskredietverzekeringen en bijbehorende specialistische diensten, waaronder Factoring, Incasso, Single Risk verzekering, Garanties en Informatiediensten. De experts van Coface werken op het ritme van de wereldeconomie en helpen 50.000 klanten om succesvolle, groeiende en dynamische bedrijven over de hele wereld op te bouwen.

Coface helpt bedrijven bij hun kredietbeslissingen. De diensten en oplossingen van de Groep versterken het vermogen van de bedrijven om te verkopen door hen te beschermen tegen de risico's van wanbetaling op hun binnenlandse en exportmarkten. In 2020 had Coface circa 4.450 mensen in dienst en boekte het een omzet van EUR 1,45 miljard.

www.coface.com
Laatste van Coface  
Geplaatst:
Verstreken tijd: 13 dagen
Coface contact  

Logo Coface

  076 - 573 71 71
  info-netherlands@coface.com
  www.coface.nl
Coface sociaal  


Coface tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
www.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nlwww.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekers