www.LVTPR.comHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl
2507 volgen @ICTberichten
Deel dit nu
Datum: (13 dagen geleden)
Bedrijf:

Aantal jongeren betrapt op rijden zonder rijbewijs 30% toegenomen

Verzekeraars doen doorgaans niets bij schade

Het aantal jongeren dat werd betrapt op scooter- of autorijden zonder rijbewijs steeg vorig jaar flink. Cijfers van het Openbaar Ministerie laten zien dat de politie in 2020 ruim 5.000 jongeren betrapte op deze overtreding; zo’n 30% meer dan een jaar eerder. Volgens Stichting Halt gaat het in 75% van de gevallen om jongeren die zonder rijbewijs op de scooter springen. Het overige kwart stapt in de auto. Onder andere verveling en het op peil willen houden van met rijles al opgedane rijvaardigheid speelden tijdens de lockdown een rol in de stijging. Rijden deze jongeren zonder rijbewijs schade? Dan dekken verzekeraars in de meeste gevallen niets. Pricewise vertelt hoe het zit.

Verveling tijdens lockdown van invloed op stijging 
Experts denken dat verveling, het op peil willen houden van reeds opgedane rijvaardigheden én lange wachttijden voor (nog te starten) rijlessen tijdens de lockdown een rol speelden in de stijging. Rosanne Som de Cerff, beleidsadviseur van Stichting Halt, meldde aan EenVandaag dat jongeren niet goed nadenken over de gevolgen en dat zij zich niet beseffen dat ze niet verzekerd zijn als ze een ongeluk veroorzaken en een strafblad krijgen als ze gepakt worden. Daarom zijn zij sneller geneigd achter het stuur te stappen zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. 

Meestal geen dekking vanuit autoverzekeraar
Maar hoe zit dat dan met autorijden zonder rijbewijs en de verzekering? Wie in de auto van een ander rijdt, is daarmee op papier verzekerd met de autoverzekering van de verzekeringnemer van die auto. De verzekering geldt alleen voor die auto en voor schade die daarmee wordt veroorzaakt. Maar er is een uitzondering: stapt er een persoon zonder rijbewijs achter het stuur en raakt deze betrokken bij een ongeluk of ander soort schade? Dan trekken zo goed als alle autoverzekeraars hun handen ervan af. Er is namelijk sprake van een bewuste overtreding, omdat de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Daarmee vervalt de dekking. Naast het vervallen van de dekking, kan een weggebruiker zonder rijbewijs ook nog eens worden aangeklaagd door de gedupeerde partij.

Soms dekking met aansprakelijkheidsverzekering van ouders
Hoewel de auto-, brommer- of scooterverzekering niets dekt, kan de schade in een enkel geval worden verhaald op de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders. Deze verzekering dekt kosten voor schade die iemand bij of aan anderen aanricht. Kinderen zijn daarvoor meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders als zij zijn opgegeven bij de verzekeraar. Of de aansprakelijkheidsverzekering iets dekt, is situatieafhankelijk en hangt vooral af van de dekking van de verzekeraar. In sommige gevallen bepaalt de verzekeraar of een rechter in hoeverre de minderjarige schuld aan te rekenen is. Deze uitspraak leidt tot wel of geen aansprakelijkheid.  

Ouders draaien op voor kosten als verzekeraar niets dekt
Doet de aansprakelijkheidsverzekeraar geen duit in het zakje, dan zijn het de ouders die officieel opdraaien voor de kosten. De minderjarige kan deze plicht namelijk niet dragen en ouders zijn (financieel) verantwoordelijk voor hun kinderen. Onderling kunnen er uiteraard andere afspraken worden gemaakt, maar dit is hoe het op papier werkt.

Bron: Pricewise.nl - Aantal jongeren betrapt op rijden zonder rijbewijs 30% toegenomen
Laatste van Pricewise B.V.  
Aantal jongeren betrapt op rijden zonder rijbewijs 30% toegenomen

Helft Nederlanders vindt vaste telefonie voor uitstervend ras

Nederlandse auto-uitleners riskeren onbewust hoge kosten
Geplaatst:
Verstreken tijd: 13 dagen
Pricewise B.V. contact  

Logo Pricewise B.V.

Pricewise B.V. sociaal  


Pricewise B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo Luminis Nederland B.V.
Logo Techtenna
Logo Priemo
Logo NPRM NV
Logo OPEN.satisfaction
Logo NEG-ITSolutions
Logo Login Consultants
Logo Giarte
Logo Tulinx
Logo Renewd
Logo Fullstaq B.V.
Logo Sortlist
Logo Data Matters BV
Logo XIXO
Logo NTT DATA
Logo Barracuda Networks
Logo NetApp
Logo Lightspeed
Logo RobotWise
Logo Ivanti
Logo NetApp
Logo WorldStream
Logo GrassGreener Europe
Logo WIBU-SYSTEMS
Logo Intel
Logo devolo
Logo Unisys
Logo Banking Circle
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Direct doen
- Persbericht aanleveren
- Publicatieabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 91760 persberichten
- 6031 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10592 tags

Publicatiekenmerken
- Rijke tekstopmaak
- Responsieve weergave
- Met foto/illustratie/logo
- Met downloadbare bijlages
- Met bedrijfsprofiel
 
ContentbureauHerken zakelijke websitebezoekerswww.lubbersdejong.nlwww.marcommit.nl