www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl

2514 volgers @ICTberichten
Herken zakelijke websitebezoekersMarcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken.
Deel dit nu via
Datum: (69 dagen geleden)
Bedrijf:
PR: LEWIS

Internetknooppunt AMS-IX breidt uit naar Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Amsterdam, 13 juli 2021 – AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), een van de belangrijkste internetknooppunten ter wereld, breidt uit naar de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Tot nu toe is AMS-IX in Nederland enkel gevestigd in datacenters in en rond Amsterdam. Maar vanaf oktober hebben bedrijven ook via datacenters van Smartdc in Rotterdam en van Greenhouse Datacenters in Naaldwijk de snelst mogelijke toegang tot internationale datanetwerken. De uitbreiding is volgens de Metropoolregio Rotterdam Den Haag een grote stimulans voor de vestiging van tech- en enterprisebedrijven in de regio en maakt verdere groei mogelijk voor AMS-IX.

Het wereldwijde internet bestaat uit meer dan 50.000 IP-netwerken die allemaal onderling verbonden zijn. AMS-IX regelt als een van de grootste internet exchanges ter wereld, met momenteel meer dan 10Tbit/s aan internetverkeer, het verkeer tussen deze netwerken en faciliteert aangesloten partijen bij het uitwisselen van hun dataverkeer, ook wel ‘peering’ genoemd.

De komst van AMS-IX naar de Metropoolregio Rotterdam Den Haag maakt het voor de regio nu zeer aantrekkelijk voor tech- en enterprisebedrijven om zich juist hier te gaan vestigen. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen als het live streamen via het internet van (grote internationale) events, het (internationaal) aanbieden van bedrijfssoftware, online gaming, of bijvoorbeeld videobellen. Of gewoon het efficiënt inrichten van omvangrijke bedrijfsnetwerken. Via AMS-IX hebben bedrijven directe verbindingen met een veelvoud aan netwerken regionaal en wereldwijd en kunnen zij daardoor een hoge kwaliteit en efficiëntie van digitale diensten garanderen.

Bekende bedrijven die in Amsterdam hun datanetwerken aan AMS-IX hebben gekoppeld, zijn bijvoorbeeld Booking.com, Bol.com, Decathlon, ebay, NS, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Deutsche Telekom, Worldstream, Leaseweb, GoDaddy, i3D.net, en nog veel meer. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag verwacht dat de vestiging van AMS-IX in de datacenters van Smartdc en Greenhouse Datacenters een grote aantrekkingskracht heeft op bedrijven om zich juist in de regio Zuid-Holland te vestigen.

Zuid-Holland aantrekkelijk digitaal ecosysteem
“De komst van AMS-IX is van groot belang voor de groei van de economie in onze regio,” zegt Saskia Bruines, wethouder Economie in Den Haag en portefeuillehouder voor Digitale connectiviteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. “De metropoolregio Rotterdam Den Haag is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor techbedrijven en heeft de ambitie om in de toekomst nog veel meer hoogwaardige bedrijven te huisvesten.”

Nieuwe vestigingen nodig voor snelle groei
AMS-IX gaat nog deze zomer beginnen met het bouwen van de zogenaamde ‘Points of Presence’ (PoP)in Zuid-Holland. “Deze moeten in het najaar gereed zijn,” vertelt AMS-IX directeur Peter van Burgel. “Deze nieuwe locaties zijn van groot belang voor onze ambities. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag  heeft de potentie om uit te groeien tot een belangrijke techhub en het is dus belangrijk voor ons om hier aanwezig te zijn. Diverse grote technologiepartijen hebben zich de afgelopen jaren al in deze regio gevestigd en er zijn geen beperkingen om snelle groei te faciliteren.”

Het internetknooppunt van AMS-IX is momenteel gevestigd in veertien datacenters in en rondom Amsterdam die door glasvezelkabels met elkaar verbonden zijn. De datacenters in Zuid-Holland worden de vijftiende en zestiende fysieke vestigingslocaties van het knooppunt.

Smartdc en Greenhouse Datacenters
“Smartdc schenkt veel aandacht aan het optimaliseren van het carrier-ecosysteem, en biedt daarmee een uitzonderlijke mix van in-house Tier-1-carriers en connectiviteitsproviders aan” vertelt Smartdc-directeur Richard Boogaard. “Met de uitbreiding van een PoP van AMS-IX kan Smartdc een unieke mix aanbieden op het gebied van connectiviteit. Op Smartdc kunnen klanten direct lokale en internationale verbindingen ophalen en koppelen."

“De komst van de fysieke AMS-IX-PoP zorgt dat wij als datacenteraanbieder nog aantrekkelijker worden voor bedrijven die hun IT-infrastructuren in de regio Rotterdam-Den Haag willen huisvesten,” zegt Guido Sip, Chief Commercial Officer van Greenhouse Datacenters. “Klanten krijgen nu nog meer mogelijkheden om de allerhoogste betrouwbaarheid en netwerkverbindingssnelheden voor interconnectiviteit en internationale verbindingen te realiseren. Ook betekent het een significante uitbreiding qua opties om netwerkverkeer en bijbehorende kosten te optimaliseren, bijvoorbeeld tijdens grootschalige live-evenementen waaronder grote internationale sportevenementen.”

image
Van links naar rechts: Richard Boogaard (Managing Director Smartdc), Peter van Burgel (CEO AMS-IX) en Guido Sip (CCO bij Greenhouse Datacenters)

image
AMS-IX engineer


-------------------------

Over AMS-IX
AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) is een neutrale en onafhankelijke vereniging die het beheer voert over een aantal interconnectieplatformen in de wereld. Het platform in Amsterdam is al meer dan 25 jaar actief en is een van de grootste knooppunten voor internetverkeer ter wereld. Het piekverkeer in Amsterdam ligt momenteel op meer dan 10 Terabit per seconde. Service providers, telecombedrijven, cloud providers en andere internetbedrijven die hun internetverkeer via AMS-IX routeren zijn verzekerd van snelle, directe, efficiënte, kosteneffectieve en veilige routes voor hun internetverkeer. Hierdoor kunnen zij hun klanten optimale digitale ervaringen geven.

Meer informatie op: www.ams-ix.net

Over Metropoolregio Rotterdam Den Haag
De Metropoolregio Rotterdam Den Haag telt 23 gemeenten, 2,4 miljoen mensen, en 1,2 miljoen banen met werk voor 13,5% van de Nederlandse bevolking. De 23 gemeenten vormen met elkaar het bestuurlijke samenwerkingsverband Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Met onder meer de havenindustrie, de glastuinbouw, een hightech cluster en cybersecurity sector levert de Metropoolregio Rotterdam Den Haag een bijdrage van 15% aan het BNP. MRDH heeft zichzelf twee belangrijke ambities gesteld: het vernieuwen van de economie en het verder verbeteren van de bereikbaarheid. 

Meer informatie op: www.mrdh.nl

Over Smartdc
Smartdc biedt performance-georiënteerde datacenters met een uitgebreid in-house carrier ecosysteem. Smartdc Rotterdam is een van de grootste datacenters in Zuid-Holland, met 3500 m² aan serverruimte. Smartdc Rotterdam is aangesloten op het industriële 23kV stroomnetwerk, dat significant minder storingsgevoelig is dan het gewone 10 kV-netwerk. Daarnaast biedt Smartdc Rotterdam een on-site support-team en een netwerk operations center. Hiermee kan Smartdc een optimale uptime bieden aan haar klanten en meedenken over de beste technische oplossingen voor uw netwerkverbindingen.

Meer informatie op: www.smartdc.nl

Over Greenhouse Datacenters
Greenhouse Datacenters, opgericht in 2013, is een Nederlandse datacenter ontwikkelaar/operator die momenteel twee colocatie datacenters aanbiedt in Naaldwijk, Nederland, in de regio Rotterdam/Den Haag. Greenhouse weet een energie-efficiënte Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,15 te behalen. De colocatie datacenters van het bedrijf zijn onafhankelijk geaccrediteerd en gecertificeerd voor ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en PCI DSS.

Meer informatie op: www.greenhousedatacenters.nl.

-------------------------
Aan de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht:

AMS-IX
Tel: +31 (0)6 14603927
Email: bram.semeijn@ams-ix.net

InnovationQuarter
www.innovationquarter.nl
Annet Veenstra, Persvoorlichter
annet.veenstra@innovationquarter.nl
+31 (0)6 36 35 50 60
Tags  
Laatste van AMS-IX B.V.  
Internetknooppunt AMS-IX breidt uit naar Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Internet Exchanges werken samen voor ontwikkeling nieuwe route server-software

Ruben van den Brink wordt de nieuwe Chief Technology Officer van AMS-IX
Geplaatst:
Verstreken tijd: 69 dagen
AMS-IX B.V. contact  

Logo AMS-IX B.V.

  +31 20 305 89 99
  info@ams-ix.net
  www.ams-ix.net
AMS-IX B.V. sociaal  


AMS-IX B.V. tweets  

Marcommit is hét full service B2B marketing bureau van Nederland! Wij helpen jouw bedrijf met offline en online marketing campagnes die écht werken. Herken zakelijke websitebezoekers
 Spotlight  
Logo  Fundaments, Expert in Clouds
Logo Login Consultants
Logo Elbo Technology
Logo iSOC24
Logo Vabi
Logo Brixxs
Logo SoftApp BV
Logo MatrixMind
Logo Nice to Meat
Logo Fullstaq B.V.
Logo Stichting ITdonations
Logo Jortt BV
Logo NPRM NV
Logo Stylonic.nl
Logo VPNdiensten.nl
Logo PlanMen
Logo Facilitor
Logo VPNdiensten.nl
Logo Techone B.V.
Logo Yenlo
Logo E-mergo
Logo Orange Cyberdefense
Logo Boys with Brains
Logo MCS B.V.
Logo Xperit Solutions B.V.
Logo Medius
Logo Spryng
Logo Medius
Logo Orange Cyberdefense
Logo GrassGreener Europe
Logo Workday
Logo NorthC Datacenters
Logo Extreme Networks
Logo Experis
Logo Vertiv
Logo Visma | Raet
Logo Kaspersky
Logo Kaspersky
Logo Uniserver
Logo reichelt elektronik
Logo Barracuda Networks
Logo Citrix
Tarieven
Publicatie eenmalig €49

Publicatiebundels
- 6 publicaties €199
- 12 publicaties €349
- Onbeperkt €499

Eenmalig publiceren
- Persbericht aanleveren

Regelmatig publiceren
- Bedrijfsabonnement
Contact
Persberichten.com
JMInternet
Kuyperstraat 48
7942 BR Meppel
Nederland
info@persberichten.com
KvK 54178096

Volg @ICTberichten
- Twitter

Zoek
- IT bedrijf
- IT PR-bureau
Over ons
Persberichten.com, hét platform voor IT persberichten

In de database
- 92064 persberichten
- 6045 bedrijfsprofielen
- 60 PR-bureauprofielen
- 10755 tags

Publicatiekenmerken
+ Behouden tekstopmaak
+ Foto/illustratie/logo
+ Downloadbare bijlages
+ Profiel met socials
 
www.lubbersdejong.nlHerken zakelijke websitebezoekerswww.marcommit.nlwww.EVENTIVE.nl